Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ο για πάντα ηθοποιός Γιάννης Βούρος μετατρέπει τη πόλη σε… έξυπνη ξεκινώντας αθόρυβα στο δήμο τη κομποστοποίηση…

 Ο… εθελοντής δήμαρχος Γ. Βούρος δε μπορεί να συντονιστεί με το δήμαρχο Γ. Βούρο να μαζέψουν τα σκουπίδια που άσκοπα δημιούργησαν!

Όταν κανείς χάνει την αίσθηση του γελοίου, αποθεώνει την επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων σε βάρος της πραγματικής πολιτικής, και της γνήσιας προσπάθειας να λύσει προβλήματα, καταλήγει πρωταγωνιστής σε καταστάσεις που το κάνουν περίγελο της κοινωνίας.

Πριν 10 μέρες, υπήρξε πρωτοβουλία μιας ομάδας εθελοντών, της παράταξης του δήμαρχου, Γ. Βούρου, η οποία εμφανίστηκε να μαζεύει κλαδιά που προηγουμένως είχαν κλαδευτεί, από μια στενή λωρίδα γης, στη Ν. Χαλκηδόνα. Ανάμεσα στους φερόμενους εθελοντές, ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος, με αντανακλαστικό γιλέκο εργασίας, υποδυόμενος το ρόλο του εθελοντή, παρότι πληρώνεται αδρά, για να κάνει το δήμαρχο. Πήγαν, έβγαλαν φωτογραφίες, έφυγαν, και μετά ανέβασαν αναρτήσεις στο φατσοβιβλίο, παριστάνοντας τους ήρωες. Γιουσουφάκια, κλασσικά τους αποθέωσαν.


Πολίτες που έχουν καθημερινή παρουσία στη περιοχή, μας ειδοποίησαν, πως ακόμη δεν έχει πάει συνεργείο του δήμου, να μαζέψει ότι είχε κλαδευτεί! Οπότε πήγαμε μια βόλτα σήμερα το απόγευμα, από κει που άσκοπα κλαδεύτηκαν δέντρα, να δούμε αν αληθεύουν οι καταγγελίες. Πράγματι διαπιστώσαμε, θα το δείτε στις φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση μας, πως τα πράγματα έχουν μείνει, όπως ακριβώς αφέθηκαν μετά τη φωτογράφιση, του… εθελοντή δήμαρχου, και των ακολούθων του. Το μόνο που για άγνωστο λόγο έχει μετακινηθεί, είναι ένας κάδος που ήταν τοποθετημένος στο σημείο. Προφανώς βρέθηκε εκεί, ως στοιχείο διακόσμησης για τις ανάγκες της φωτογράφισης, και μετά γύρισε στη θέση από την οποία είχε μεταφερθεί στο σημείο.

Τα κλαριά που έχουν κλαδευτεί, ήδη ξεραίνονται,  ενώ σιγά και σταθερά χάνουν τον όγκο τους, κι αναμενόμενα μετά κάποιους μήνες και χρόνια, θα γίνουν χώμα. Ήδη λειτουργούν ως δίχτυ που συγκρατεί σκουπίδια που παίρνει ο άνεμος, και μετατρέπονται σε κάτι αντιαισθητικό κι εστία ρύπανσης. Αυτό είναι αδιάφορο για το Γ. Βούρο και τους «βουράδος» του, αφού ο πραγματικός στόχος και σκοπός, δεν είναι η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά η δημιουργία ψευδαίσθησης στους δημότες, πως τάχα μου ενδιαφέρονται γι΄ αυτό.


Κάποια στιγμή, καλό είναι να τελειώσουν με τη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, κι επιτέλους να ασχοληθούν, με τη λύση των προβλημάτων. Δεν είμαστε αισιόδοξοι, αλλά όλο αυτό το θέατρο, για να καλυφτεί η εκτεταμένη ανικανότητα, αδιαφορία και οκνηρία αυτής της δημοτικής πλειοψηφίας, που από τη πρώτη στιγμή μοιάζει κουρασμένη και παραδομένη στη πρώτη δυσκολία, έχει αρχίσει εκτός από φαιδρή, να γίνεται βαρετή. Αν δε μπορούν, ας παραιτηθούν, να αναλάβουν άλλοι που έχουν ενέργεια και περισσότερη διάθεση να ασχοληθούν με τη πόλη. 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...