Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Ο αργόμισθος που διεκδικούσε υπερωρίες… (φωτογραφίες από το τόπο της... αυτοθυσίας του Γιάννη Βούρου και των εθελοντών του)

Ο Γιάννης Βούρος μιμείται τα πολιτικά και κομματικά του πρότυπα σε ότι πιο άχρηστο μπορούν να παρουσιάσουν


Το… έργο που ανεβάζει πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος στη πόλη μας


Μια υπερπαραγωγή της «Κολλητών βίος και πολιτεία» 





Τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκαν από τη παράταξη του δήμαρχου, Γιάννη Βούρου, φωτογραφίες, ένα κείμενο και μια ολιγομελής ομάδα εθελοντών του συνδυασμού του, να… φροντίζουν κάποιο σημείο στη Νέα Χαλκηδόνα. Για να καταλάβουν οι περισσότεροι, το σημείο είναι μετά το πρώην Μεταγωγών, παράλληλα με την Εθνική οδό, και πριν το λαστιχάδικο που ακολουθεί. Βρίσκεται για όσους ξέρουν το τόπο, εκεί που πριν ξαναστρωθεί ο δρόμος, είχαν σε ένα ορισμένο πλάτος του μπει πλαστικά κολωνάκια, για να μη παρκάρουν βαρέα οχήματα. Φυσικά δε ξανατοποθετήθηκαν.

Η γνωστή ευέλικτη κατασταλτική ¨ομάδα Δ¨ (διαδικτύου) υποδέχτηκε με διθυράμβους το γεγονός, ιδιαίτερα εκείνο που αφορά τη παρουσία και τη… δραστήρια συμμετοχή του δήμαρχου. Δεν υπάρχει έκπληξη για όλα αυτά, καθώς ήταν αναμενόμενο να εκδηλωθούν κάποια στιγμή τέτοια επικοινωνιακά σόου. Γιατί διαφορετικά δε μπορούν να εξηγηθούν, ούτε να καλυφτούν, οι ανεπάρκειες  της πλειοψηφίας, και οι κοπάνες του Ψινάκη της πόλης μας.  Εξάλλου τώρα είναι  δυνατό να εμφανιστεί, ο Γ. Βούρος, που σταμάτησαν οι περιοδείες του θιάσου του, ανά την Ελλάδα και τη Κύπρο. Αν βέβαια επρόκειτο για δήμαρχο που είναι παρών στη πόλη, δε θα υπήρχε ανάγκη να καταφεύγει σε τέτοιες κωμικές φωτογραφίσεις.

Από τέτοια σόου, αυτή τη τετραετία, θα χορτάσουμε. Από έργα, πλην εκείνων που εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, θα πεινάσουμε.  

Στην ενημέρωση που μας έκαναν για το σόου, απουσιάζει ένα σοβαρό στοιχείο. Ποιες φίρμες ρούχων ντύνουν το πρωταγωνιστή;  

Ομολογώ πως έχει φτιάξει η διάθεση μου, από τη στιγμή που είδα τις σχετικές δημοσιεύσεις και τα σχόλια που τις συνοδεύουν. Ο μιμητισμός, που είναι και κακότεχνος, των προτύπων επικοινωνιακής παρουσίας πολιτικών προσώπων, που βεβαίως ακολουθούν τις υποδείξεις των επικοινωνιολόγων τους, δημιουργεί τοπικές ξεκαρδιστικές καρικατούρες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου διδάσκει επικοινωνιακά τρικ στα κατώτερα κομματικά στρώματα. 0 Γ. Βούρος ως καλός μίμος, μιμείται...


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποτίζει το... δέντρο της ΝΔ και πολιτικά αφελείς πολίτες για να προωθήσει τον εθελοντισμό. Ο Γ. Βούρος ως καλός μίμος, μιμείται...


Ο Γιάννης Βούρος ακάματος εργάτης γης, πρασίνου και  οδοκαθαριστής περιφρονεί επιδεικτικά τη καρέκλα του δήμαρχου και το χρήμα που θα του προσέφερε μια δεύτερη δουλειά στο θέατρο. Ανυπόκριτα και με ανιδιοτέλεια παραμένει αφοσιωμένος στην υπηρεσία των πολιτών...

Ερωτηματικό αποτελεί γιατί οι βουράδος ή οι μαυρογιαβουράδος, όπως θα μπορούσαν να αποκαλούνται οι σχετικοί εθελοντές στα ισπανικά, διάλεξαν να ασχοληθούν με ένα μικρό τόξο γης, που βρίσκεται ανάμεσα στην Εθνική οδό, κι ένα ξεχασμένο πάρκο. Εκεί υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις, και πιο μακριά βρίσκονται σπίτια. Πέραν αυτών, διέρχονται μόνο αυτοκίνητα, κι επομένως η προσφορά στη κοινωνία, επί της ουσίας είναι περίπου ανύπαρκτη. Κατά μία πληροφορία, είναι γειτονιά ενός σταυροφέροντος στελέχους του συνδυασμού. Κλαδεύτηκαν δέντρα ή καθάρισαν για όσους διέρχονται από την εθνική οδό; Μα αυτοί δε μπορούν να δουν, ούτε να ρυπάνουν το σημείο, καθώς μεσολαβεί ηχοπέτασμα. Το έκαναν για το εγκαταλειμμένο πάρκο που σχεδόν δε πατάει κανείς; Το έκαναν γι΄ αυτούς που περνούν με τα αυτοκίνητα τους, από το παράλληλο στην εθνική, δρόμο; Το έκαναν για να μη γίνει αντιληπτή η σύντομη παρουσία τους, και βρεθούν τίποτα περίεργοι κάτοικοι που θα τους έβαζαν δύσκολα;

Επειδή γνωρίζω τη περιοχή, πήγα ως εκεί από περιέργεια. Στο χώρο αυτό, υπάρχουν δέντρα και αγριόχορτα. Προσπαθώντας να βρω άνθρωπο να ρωτήσω τι έγινε, έμαθα πως κάποιοι κλάδεψαν τα δέντρα, και άλλοι ήταν εκείνοι που τα έσυραν ως έξω και τράβηξαν φωτογραφίες εν μέσω χαβαλέ.

Μερικά πράγματα από εκείνα που μου μετάφεραν, δεσμεύομαι και δε θα τα μεταφέρω. Μου είπαν λοιπόν, πως αναγνώρισαν γνωστό καφετζή, γνωστό ηθοποιό, και μαζί τους κάποιον, που παιάνιζε ντίσκο μουσική στο μνημείο μικρασιατών, στην αποτυχημένη εκδήλωση που είχε οργανώσει ο δήμος, υποτίθεται για να τιμήσει τη μνήμη εκείνων που ξεριζώθηκαν και σκοτώθηκαν στη μικρασιατική καταστροφή. Από αυτές τις παρουσίες, το χαρούμενο κλίμα και τις φωτογραφίες, συμπέραναν, πως θα γυριζόταν κάποιο επεισόδιο από το «Καφέ της Χαράς».  













Αν τώρα κάποιος σκεφτεί πως κάνουν παστρικές δουλειές, κι ίσως είναι καλή σκέψη να τους προτείνει να καθαρίζουν τις σκάλες της πολυκατοικία του, θα τον αποθαρρύνω. Καθάρισαν, αν έκαναν και καθαριότητα, όσα βλέπει η πεθερά…

Ωστόσο, είναι απίστευτη η ενέργεια και η σκέψη που καταναλώνουν, για να μας δουλέψουν!  Αν τη ξόδευαν, προσπαθώντας να βελτιώσουν τη κατάσταση στο δήμο, θα ήταν πιο καλά και για τους ίδιους. Γι΄ αυτό, πάντα οι ανεπρόκοποι, καταφεύγουν σε σόου.

Ο Γιάννης Βούρος, έχει κάνει με διαφορά ρεκόρ απουσιών δήμαρχου από τη πόλη του, σε σχέση με το χρόνο που βρίσκεται στο δήμο. Στην ιστορία της πόλης μας, αυτοδιοικητικός της πλειοψηφίας, που να απουσιάζει τόσο παρατεταμένα, υπήρξε μόνο ένας αντιδήμαρχος, επί Σάββα Σταματιάδη, ονόματι Φραγκοζίδης. Αλλά ο άνθρωπος βρισκόταν σε κώμα στο νοσοκομείο, και δεν έλειπε για άλλες δουλειές…

Πάντα τα γεγονότα μιλάνε, και λένε πολύ περισσότερα από εκείνα που μπορούν να πουν οι πρωταγωνιστές, τα οποία μπορεί να είναι και παραπλανητικά. Στη συγκεκριμένη παράσταση που στήθηκε στη Ν. Χαλκηδόνα, μας λένε, πως ο δήμαρχος κι η πλειοψηφία του, πρέπει να αισθάνονται πολύ αξιοθρήνητοι. Καταλαβαίνουν πως η κοινωνία, τους έχει γυρίσει τη πλάτη, και πρέπει επειγόντως να κάνουν κάτι για τη μεταστρέψουν.

Το γεγονός δε, όπως και ο προγραμματισμός που έχουν, μαρτυρά, πως όλα αυτά είναι στάχτη στα μάτια, και τίποτα άξιο λόγου, δε πρόκειται να συμβεί στις ξεχασμένες γειτονιές του… Πεκίνου. Για να το πούμε με άλλα λόγια, το Ζεφύρι που έβλεπε προεκλογικά ο δήμαρχος τη πόλη μας, θα παραμείνει Ζεφύρι. Ότι έργα γίνουν, θα αφορούν την εξυπηρέτηση του γηπέδου που θα εκμεταλλεύεται μια ιδιωτική επιχείρηση, συμφερόντων Μελισσανίδη. Αν υπήρχε πρόθεση να γίνει κάποιο σοβαρό έργο στη περιοχή, θα πήγαιναν για εξαγγελίες, και δε θα σουλατσάριζαν φωτογραφιζόμενοι.

Προκύπτει όμως και κάτι ακόμη. Η επιχείρηση εθελοντισμός, δεν αποβλέπει ούτε καν στην ουσία του, έστω με το περιεχόμενο της δήθεν φιλανθρωπίας, που του δίνουν οι συστημικοί εμπνευστές του. Ότι κάνουν, το κάνουν ως παράταξη. Καλούν δηλαδή αφελείς ή πονηρούς… εθελοντές, που υποχρεωτικά πρέπει να τοποθετηθούν κάτω από την «ομπρέλα» τους, αφού δε πρόκειται για κάτι που οργανώνει ο δήμος, αλλά για κάτι που οργανώνει, μια από μόνη της μειοψηφική παράταξη του δήμου.

Το σόου περιλαμβάνει επίσης μια ακόμη πρόωρη ομολογία απόλυτης αποτυχίας. Είναι ανίκανοι να παρουσιάσουν κάτι καλύτερο, από τους προηγούμενους. Αν και προστέθηκαν ακόμη δεκαοχτώ (18) μόνιμοι εργαζόμενοι στο δυναμικό του δήμου, κυρίως της καθαριότητας!

Αυτού του είδους ο εθελοντισμός, εμπεριέχει και κάτι εξαιρετικά αντικοινωνικό. Αυτά με τα οποία καλούνται οι εθελοντές να ασχοληθούν, αποτελούν μόνιμη υποχρέωση του δήμου, ήδη πληρωμένη μέσω φόρων, που καλύπτεται από μισθοσυντήρητους εργαζόμενους. Αν ο δήμος δεν έχει επαρκές προσωπικό, να φροντίσει να προσλάβει από τους άνεργους που κάνουν ουρές. Αν δεν έχει πόρους, να φροντίσει να διεκδικήσει από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αντί να καλεί τα συνήθη υποζύγια, εκτός από ληστρικούς φόρους, να προσφέρουν και εθελοντικά δουλειά. Αυτού του είδους ο εθελοντισμός, συμβάλλει στο να παραμένουν οι άνεργοι, άνεργοι. Συμβάλλει στην αποβλάκωση των πολιτών, που νομίζουν πως προσφέρουν στη κοινωνία, ενώ στη πραγματικότητα προσφέρουν στη μιζέρια που τους έχουν επιφυλάξει το σύστημα και οι πολιτικές του δυνάμεις.   

Όποιος θέλει να προσφέρει αληθινά κι όχι υποκριτικά στη κοινωνία και το περιβάλλον, απαιτεί, διεκδικεί αγωνίζεται, για να προσλάβουν προσωπικό, να μειωθεί η ανεργία, να έχουν οι νέοι εργαζόμενοι εισοδήματα και αξιοπρέπεια, τα ασφαλιστικά ταμεία λεφτά, η εφορεία έσοδα, οι επιχειρήσεις πελάτες. Ο  εθελοντισμός που μας πλασάρουν, είναι καταστροφή για τους άνεργους και τα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...