Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

H O.M. ΣΥΡΙΖΑ Ν.Φ.-Ν.Χ. για τις εξελίξεις στο προσφυγικό

.
Ο.Μ. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Όλη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί αμήχανη την απίστευτη αγριότητα των δυνάμεων καταστολής στα νησιά του Β. Αιγαίου, την αιτιολογημένη αντίδραση των κατοίκων και την προσπάθεια εγκλεισμού και περιορισμού των προσφύγων.

Πρόκειται για ενέργειες πέρα από κάθε σύγκλιση, νομιμότητα και κανόνες του διεθνούς δικαίου .

Πρόκειται για αυταρχικές κυβερνητικές αποφάσεις που πάσχουν από έλλειψη σχεδίου, διαχειριστική ικανότητα και διακρίνονται από την αναίρεση των προεκλογικών υποσχέσεων.

Διακρίνονται όμως από προφανή στόχευση. Και συγκεκριμένα :


1. Να εγκλωβίσουν τις ευάλωτες και ταλαιπωρημένες ανθρώπινες ψυχές σε κέντρα κλειστού τύπου προκειμένου να προκαλέσουν περισσότερη ασφυξία και ακόμη χειρότερες συνθήκες διαβίωσης στις χιλιάδες των ευάλωτων προσφυγικών ομάδων ως σινιάλο αποτροπής στις προσφυγικές ροές.

2. Να μην διαταράξουν τις σχέσεις τους με τους εκλεγμένους της αρεσκείας τους Περιφερειάρχες και Δημάρχους της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το αποτέλεσμα της αυταρχικής αυτής πολιτικής και της αδυναμίας να εφαρμοστεί το Διεθνές Δίκαιο καθιστά την κυβέρνηση υπόλογη στην ελληνική κοινωνία αλλά κυρίως απέναντι στο δίκαιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Δημιουργεί τεράστια  προβλήματα στους κατοίκους των ακριτικών  νησιών που φέρουν το βάρος των προσφυγικών ροών αλλά παράλληλα τροφοδοτεί  το τέρας του φασισμού που οξύνεται λόγω των γεγονότων.

Η κυβέρνηση αυτοαναιρείται αφού επιδιώκει την αλληλεγγύη και την στήριξη άλλων ευρωπαϊκών χωρών αλλά αρνείται να στηρίξει τα ελληνικά νησιά.

Είναι καιρός να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα της μεταναστευτικής πολιτικής πρέπει να αντιμετωπιστεί με επίγνωση και θάρρος και όχι να υποτάσσεται σε μικροπολιτικές επιδιώξεις. 

Είναι απαίτηση των καιρών η αναγνώριση της σοβαρότητας και της διαχρονικότητας του προβλήματος ώστε να αναζητηθούν  άλλες πρόσφορες λύσεις, όπως αυτές που υλοποιήθηκαν επί κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ με μικρές δομές σε όλη την Ελλάδα.

Είναι επιτακτικό να αντιληφθεί, πρωτίστως η ελληνική κυβέρνηση και η κοινωνία ότι δεν πρόκειται για ένα απλό διαχειριστικό ζήτημα αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια ώστε η κοινωνία να αναγνωρίσει την σημασία του. Αν δεν συμμετάσχει η κοινωνία δεν πρόκειται να προκύψει λύση.

Καταδικάζουμε επομένως 
κάθε αυταρχική πράξη απέναντι στους κατοίκους των νησιών και τα δίκαια αιτήματά τους,
κάθε προσπάθεια εγκλεισμού των ευάλωτων ομάδων των προσφύγων,
κάθε παρέμβαση με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ αλλά και τα προγκρόμ ενάντια σε βουλευτές.


Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ
Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...