Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Πολιτών Πολιτεία: Ο εθελοντισμός σας είναι απάνθρωπος κι όχι μόνο… (φωτογραφίες)

.
Εθελοντές στην υπηρεσία τραπεζών;


Αυτά που έξη μήνες τώρα, αδιάκοπα συμβαίνουν με τη παρούσα δημοτική πλειοψηφία, δεν έχουν προηγούμενο στις δυο πόλεις μας. Διαρκώς μας εκπλήσσουν αρνητικά, με απίθανα καμώματα, που συνήθως φέρνουν γέλια, πολλές φορές τρανταχτά, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δείχνουν πως οι άνθρωποι δεν έχουν συναίσθηση, ούτε και κάποια επαφή με τη πραγματικότητα.

Η λεγόμενη ομάδα εθελοντών της πλειοψηφίας, της «Πολιτών Πολιτείας», ξαναχτύπησε με… νέο ακτ, όπως λένε και στο χωριό μας. Αυτή τη φορά δε μας δείξανε το δήμαρχο τους, να παριστάνει τον εθελοντή με γιλέκο εργασίας. Δε βγάλανε φωτογραφία που να δείχνουν πόσοι ή και ποιοι πήγαν στη δράση. Δεν έχει σημασία ή μάλλον έχει, που εμφανίζονται τόσο σεμνοί…


Ξεπερνώντας κάθε θεμιτό κι αθέμιτο μέτρο συμπεριφοράς, κάθε κανόνα στοιχειώδους ανθρωπιάς, κάθε συναίσθηση του τι πράττουν, μπούκαραν σε ιδιωτικό χώρο, «ξεσπίτωσαν» άστεγους(!!!), και καθάρισαν… Τι καθάρισαν; Ένα πρώην βενζινάδικο, το οποίο πλέον σύμφωνα με όσα πληροφορούμαι, ανήκει λόγω χρεών του ιδιοκτήτη, σε τράπεζα!  Πάλι γιουσουφάκια, της πλειοψηφίας, τους αποθεώνουν!!!

Δε ξέρω σε τι θεό πιστεύουν, δε ξέρω πως μπορούν να κοιμούνται τα βράδια ήσυχοι, όταν στο όνομα της καθαριότητας, εισβάλλουν σε ιδιωτικό χώρο, για να καταστρέψουν το… νοικοκυριό άστεγων! Δηλαδή πόση αναλγησία χωράει σε όλες αυτές τις ψυχές της Πολιτών Πολιτείας! Σκεφτείτε όλοι οι δήμαρχοι, στο όνομα της καθαριότητας, της ευταξίας και δε ξέρω ποιας απάνθρωπης, ανάλγητης και ρατσιστικής δικαιολογίας, να έκαναν σκούπα στους δεκάδες χιλιάδες πλέον άστεγους, όπου βρίσκουν απάγκιο, αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα. Συμπολίτες μας, που η ζωή τα έφερε έτσι, να μην υπάρχει σπίτι να στεγαστούν.  

Μόνο μπράβο άκουσαν, και δε βρέθηκε ούτε ένας να τους πει, τι κάνετε ρε ξευτίλες; Άνθρωποι κουρνιάζουν εκεί για να μη πεθάνουν σα τα σκυλιά, από το κρύο και τη βροχή! Δε ξέρω που αλλού μπορούν να φτάσουν, ποιο είναι το περιεχόμενο της ψυχής και του μυαλού τους, αν στο στήθος τους χτυπάει καρδιά… Αλλά ανάλογα τον ηγέτη τους, θα είναι οι εμπνεύσεις και οι πράξεις τους.

Όταν υπάρχουν πχ οικόπεδα ή άλλοι χώροι που αποτελούν εστία μόλυνσης, ή συνιστούν κίνδυνο καλοκαιρινής πυρκαγιάς, ο δήμος, έχει το δικαίωμα από το νόμο, να παρέμβει και να τα καθαρίσει. Μετά στέλνει τη χρέωση στον ιδιοκτήτη. Να υποθέσουμε πως ο δήμαρχος που σύμφωνα με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του χρωστάει σε όλες τις τράπεζες, κι όταν περνάει απέξω χτυπάνε σειρήνες και συναγερμοί, θέλησε να βγάλει καμιά υποχρέωση, είναι υπερβολή. Ο χώρος αυτός βρίσκεται διαγώνια απέναντι από το Σκλαβενίτη στη Ν. Χαλκηδόνα, πηγαίνοντας προς εθνική οδό. Ήταν για δεκαετίες βενζινάδικο, και για όσους είναι παλιότεροι, ίσως θυμούνται, πως όταν κάποτε γίνονταν κόντρες με μηχανές στην εθνική οδό στη γειτονιά μας, ένας από τους ιδιοκτήτες, συμμετείχε σε αυτές και μετά πολλά ατυχήματα, κάποια φορά σκοτώθηκε.

Το βενζινάδικο με τη κρίση, πριν μερικά χρόνια, ήταν ένα από αυτά που δεν άντεξε, έκλεισε και ταυτόχρονα περιφράχτηκε. Κάποια στιγμή άρχισαν να μένουν εκεί δυο τρεις άστεγοι. Κανένα δεν ενοχλούσε η παρουσία τους. Έτσι νομίζαμε, μέχρι τη στιγμή που είδαμε με απίστευτη έκπληξη, ότι υπήρχαν κάποιοι που άγνωστο γιατί, ενοχλούνταν. Πιθανότερο είναι να μην ενοχλούνταν πραγματικά, αλλά να ήταν μια εύκολη επιχείρηση εντυπωσιασμού, της άθλιας όπως εξελίσσεται, Πολιτών Πολιτείας, θεωρώντας πως δεν έχουν σημασία ούτε κάποιο ενδιαφέρον οι ζωές των άστεγων, που το πιθανότερο είναι να μη ψηφίζουν κιόλας…

Επειδή όπως έχει αποδειχτεί ως τώρα, ο δήμαρχος Γ. Βούρος, γνωρίζει και συμμετέχει στις δραστηριότητες αυτής της ομάδας εθελοντών της παράταξης του. Κι επειδή από τη στιγμή που έγινε και δημοσιοποιήθηκε το γεγονός, έχουν παρέλθει τρεις μέρες. Εκτιμάμε πως δεν είναι τόσο πιθανό να μη γνωρίζει τι έκαναν τα στελέχη του εκεί. Θα αναμένουμε όμως να δούμε, αν θα αισθανθεί την ανάγκη κάτι να πει.


Ακολουθούν φωτογραφίες τους κι η αναδημοσίευση από το φέισμπουκ, της ανάρτησης με τα σχόλια από το ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ, που διαχειρίζεται ο Μπάμπης Βαρούτης:












Ο χρήστης Leonidas Djleo Karapalis είναι στην πόλη Néa Khalkidhón, Attiki, Greece.

Δράση της Εθελοντικής ομάδας Πολιτών Πολιτεία (χωρίς πολλά λόγια)

Spiros Kavakopoulos Μπράβο σ' όλους σας.
1

  • Άννα Σιδηροπούλου Συνεχίστε μεθ' ορμής ακαθέκτου!!👏👏👏👏
    3
  • Marilena Karakouli Μπράβο ❤️❤️❤️


  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

    Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...