Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Δελτίο τύπου της «Πολιτών Πολιτείας» επιβεβαιώνει πως αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με το αφεντικό της πόλης αλλά και πρόβλημα συνοχής…

.

Το τρίξιμο που ακούγεται μήπως είναι από τη καρέκλα του δήμαρχου;

Οι πληροφορίες δεν είναι αποκλειστικές, δεν είναι άγνωστες. Αντίθετα όσοι ασχολούνται με τα τοπικά ζητήματα, γνωρίζουν πως η πλειοψηφούσα παράταξη, βρίσκεται μόνιμα σε… δόνηση, αφού σταθερά αντιμετωπίζει πρόβλημα συνοχής. Μικροομάδες ακόμη και των δύο προσώπων, ή μεμονωμένα άτομα, ερίζουν με αφετηρία διάφορα ζητήματα και υποκειμενικά κριτήρια. Εκεί που συγκλίνουν το τελευταίο διάστημα, ομολογημένα ή ανομολόγητα, είναι στην εκτίμηση πως βασική πηγή του προβλήματος, είναι ο επικεφαλής, Γιάννης Βούρος.

Είναι εξοργιστικό για τους δημότες, γελοίο και ταπεινωτικό, εν έτει 2020, ένας εξωθεσμικός, εξωδιοικητικός κι άσχετος με τη πόλη, σε αναλογίες τοπικού Πιουριφόι, να διευθύνει και να αποφασίζει τι θα κάνουν τοπικά πολιτικά πρόσωπα, με θεσμική ιδιότητα, που είναι συμπολίτες μας. Είναι εξωφρενικό να μη μπορούν να βρουν το δήμαρχο γιατί έχει άλλες άσχετες υποχρεώσεις, και να είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν εντολές από το άλτερ έγκο του! Μουρμουρίζουν βεβαίως, αλλά το αποδέχονται. Πλέον όμως οι αντιδράσεις, έχουν μπει σε καινούρια φάση…


Σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί η περίπτωση της ευρείας συζήτησης, που αφορά τη πρόσληψη του καταδικασθέντα για δουλεμπόριο, διερμηνέα, και της συνεπαγόμενης αναζήτησης ευθυνών, και από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ, δημοτική σύμβουλο, και μέχρι πριν λίγο καιρό, πρόεδρο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ», Ανθή Παπακώστα. Εδώ αγγίχτηκαν ευαίσθητες χορδές, σχέδια… για το μέλλον, και προφανώς τραβήχτηκαν αυτιά!

Έτσι λοιπόν φτάσαμε μέρες μετά το γεγονός, η πλειοψηφία να «μαθαίνει», πότε προσλήφτηκε ο συγκεκριμένος διερμηνέας, γεγονός που αδιαμφισβήτητα συνέβηκε επί Βούρου. Γι΄ αυτό και οι πολιτικές ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στη σημερινή διοίκηση, ανήκουν ενδεχόμενα και στην Ανθή Παπακώστα. Γενικά είμαστε υπέρ του να μην αδικείται κανείς, όσο κι αν για κάποιους μπορεί να αποτελεί στόχο, περιλαμβανομένης της κ. Παπακώστα. Αν μη τι άλλο, εμείς δε θέλουμε να το κάνουμε. Πρέπει όμως να υπάρξει σαφήνεια, από τη πλευρά της διοίκησης του δήμου. Δεν αρκεί ένα δελτίο τύπου μιας παράταξης, με πολιτικά χαρακτηριστικά, όταν η δημόσια κριτική αδικεί κάποιον. Από τη στιγμή που υπάρχει διάσταση απόψεων κι εκτιμήσεων, είναι απαραίτητο να παρατίθενται τα σχετικά στοιχεία. Και πάντως εμείς και ο τόπος, αν μιλάμε τώρα για την Ανθή Παπακώστα, μιλάμε γιατί η ίδια η παράταξη της, θέτει με τόση ένταση και αναζωπυρώνει τη συζήτηση γύρω από τυχόν ευθύνες της.

Γενικότητες του τύπου η κ. Παπακώστα σε μεταγενέστερη συνεδρίαση ανάλαβε κλπ, περισσότερο θολώνουν, παρά διαφωτίζουν. Ή ότι η συγκεκριμένη πρόσληψη έγινε στις 30-10-19, χωρίς να αναφέρονται επαρκή στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι πράγματι η πρόσληψη αναφέρεται στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν πάμπολλες σχετικές αποφάσεις, για σειρά προσώπων που προσλήφτηκαν, παραιτήθηκαν, απολύθηκαν κλπ ως διερμηνείς, δεν αποτελούν αποσαφήνιση. Μπορούν να γράψουν τα αρχικά του εργαζόμενου ώστε να ξέρουμε ότι μιλάμε για τον ίδιο. Γιατί σύμφωνα με τη δική μας πληροφόρηση, αν μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο, με τα αρχικά Μ. Ν., τότε αυτός έχει προσληφτεί στις 12-12-2019! Καμιά σχέση δηλαδή με 30-10-19 που αναφέρεται ως ημερομηνία πρόσληψης, ημέρα, που ούτε στη «Διαύγεια» βρήκαμε οποιαδήποτε, ακόμη και άσχετη απόφαση της Κοινωφελούς. Δώστε επαρκή στοιχεία, να τα δημοσιεύσουμε και να αποκατασταθεί η όποια αδικία βαραίνει οποιονδήποτε. Κι αν θέλετε να πείτε κάτι για το Γ. Καραβία, πείτε το δημόσια και ευθέως, κι όχι πλαγίως… Για να μπορεί να υπερασπιστεί κι εκείνος δημόσια τον εαυτό του, λέγοντας τη δική του αλήθεια.

Όταν μια παράταξη, αισθάνεται την ανάγκη κάτω από μια ανακοίνωση της, να παραθέτει τη λίστα με όλα τα ονόματα των αιρετών της, τότε καθένας που ξέρει από τέτοια, καταλαβαίνει αβίαστα, πως αυτό υπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Η πάγια πραχτική που υπαγορεύει τέτοιες επιλογές, είναι η αυτογνωσία της, πως αντιμετωπίζει πρόβλημα συνοχής των στελεχών της, κι επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και τη γνώμη που έχει η κοινωνία για τη πραγματικότητα εντός της. Αλλιώς θα πρέπει να συμπεράνουμε, πως πρώτη φορά μετά έξη μήνες, κατάφεραν να συμφωνήσουν όλοι τους, σε κάποιο θέμα.

Η λίστα με τα ονόματα όμως στοχεύει και σε κάτι ακόμη. Να εξωθηθούν όσοι κι όποιοι, με πρώτο το Γ. Καραβία, να βγουν ανοιχτά και να πουν ότι διαφωνούν, ή να δεχτούν τη ταπείνωση και το καπέλο, πως αποδέχονται την ευθύνη τους. Σε κάθε περίπτωση επιχειρείται η πρόσθετη άσκηση πίεσης, σε βάρος κάποιου, που αν μερικοί έβαζαν περισσότερο μυαλό και λιγότερη δύναμη, θα είχε αποτελέσει προ πολλού στόχο της αντιπολίτευσης. Επειδή όμως το γινάτι βγάζει μάτι, καταφέρνουν να κάνουν τη δουλειά της αντιπολίτευσης, πολύ πιο εύκολη…


Ο Γ. Καραβίας, στη παρούσα φάση, εμφανίζεται έμμεσα από την ίδια του τη παράταξη, να είναι ο εγκέφαλος και ο υπεύθυνος για όσα δε γίνονται στο δήμο, όσα πάνε στραβά κι ανάποδα. Είναι χειρότερος εχθρός όλων. Δηλαδή αυτή η πλειοψηφία, το μόνο που θα μπορούσε να παρουσιάσει αυτούς τους έξη μήνες ζωής της, θα ήταν η απόλυση 20 εργαζόμενων, κι η αντικατάσταση τους από 20 ημέτερους! Δε τα κατάφερε, και τώρα κάνει χαρακίρι! Πάντα συμβαίνει με τους ανίκανους, όταν τα βρίσκουν σκούρα, να επιδιώκουν να βρουν κάποιον αποδιοπομπαίο τράγο. Στη προκειμένη περίπτωση, βρήκαν το συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο. Αυτό είναι ενδεικτικό της ανθρωποφαγικής πολιτικής συμπεριφοράς, του επικεφαλής της παράταξης. Σήμερα είναι ο Γ. Καραβίας, αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Με δήμαρχο το Γ. Βούρο, ποτέ δε θα φταίνε δυο πρόσωπα, ο ίδιος και υποχρεωτικά, το… μέλλον αυτού του τόπου, η Ανθή Παπακώστα.



Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Πολιτών Πολιτείας:



Δελτίο Τύπου

Νέα Φιλαδέλφεια, 25/02/20

Τις τελευταίες ημέρες η πόλη μας έχει γίνει μάρτυρας μίας τοξικής «ανθρωποφαγικής» κατάστασης με αφορμή τη σύλληψη διερμηνέα του προγράμματος ESTIA. Πέραν από το νομικό – αστυνομικό σκέλος της υπόθεσης για το οποίο ήδη έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, έχει προκύψει και ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο ερμηνεύεται από επίσημους  ή άλλους αυτόκλητους παράγοντες κατά το δοκούν.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην συνεχίσει το συγκεκριμένο θέμα να «δηλητηριάζει» την καθημερινότητα της πόλης είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα εξής:

1.      Οι προσλήψεις των εργαζομένων του προγράμματος ESTIAγίνονται με απόφαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης (η απόφαση για την παραπάνω πρόσληψη, πάρθηκε στις 30/09/19). Η κ. Παπακώστα ορίσθηκε πρόεδρος του ESTIA(τίτλος χωρίς επί της ουσίας αποφασιστικές αρμοδιότητες) σε επόμενη συνεδρίαση.

2.      Οι υποψήφιοι αξιολογούνται από τριμελή επιτροπή στην οποία ουδέποτε συμμετείχε η κ. Ανθή Παπακώστα ως τακτικό μέλος και ως εκ τούτου ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει αξιολογήσει υποψήφιο ή έχει υπογράψει οποιαδήποτε πρόσληψη εργασίας. Όποιος ενδιαφέρεται για τη σύνθεση της επιτροπής μπορεί να ανατρέξει στα πρακτικά.

3.      Η πάγια θέση της παράταξής μας, όπως αυτή εκφράστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (08/01/20) που είχε ως μόνο θέμα της Η.Δ. το εν λόγω πρόγραμμα από τον Δήμαρχο, ήταν όλες οι προσλήψεις να γίνονται βάσει κριτηρίων ΑΣΕΠ, με πλήρη διαφάνεια, με γνώμονα τα προσόντα των υποψηφίων και φυσικά χωρίς συνέντευξη.

Ως εκ τούτου όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε καλοπροαίρετος συμπολίτης μας, καμία απολύτως ευθύνη δεν αναλογεί στην δημοτική μας σύμβουλο κ. Παπακώστα και στην Δημοτική μας Αρχή για το συγκεκριμένο θέμα όπως εντέχνως επιθυμούν να παρουσιάσουν ορισμένοι, παραχαράσσοντας τα γεγονότα και την πραγματικότητα.


Ο Δήμαρχος

Γιάννης Βούρος

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΛύσσανδροςΓεωργαμλής
Ηλίας Τάφας
Σπύρος Γραμμένος
Δημήτρης Κανταρέλης
Ανθή Παπακώστα
Σωτήρης Κοσκολέτος
Σπύρος Μπερδέσης
Κώστας Μπίγαλης
Γιώργος Καραβίας
Μιχάλης Κουτσάκης

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Νέας Φιλαδέλφειας

Παναγιώτα Αγοραστού
Μανώλης Θεμέλης
Άννα Μπερδέση
Αγγελική Σουρτζή

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Νέας Χαλκηδόνας

Ηλίας Γκρίντζαλης
Χαρά Δαρσακλή

Νίκος Κριεκούκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...