Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Πρώτη φορά διοίκηση σημαδεύει εργαζόμενους και πολιτικούς της αντίπαλους, και πυροβολεί τα πόδια της! (οι σχετικές τοποθετήσεις)



.

Αντί να απολογηθούν κι ίσως να παραιτηθούν για τις πολιτικές τους ευθύνες με θράσος επιτίθενται σε εργαζόμενους και πολιτικούς αντιπάλους τους!!!

Ακόμη κι αν πρόκειται για επιχείρηση αντιπερισπασμού για αλλαγή της ατζέντας συζήτησης, κι εξόδου από τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει, η μπουνταλοσύνη του χειρισμού, προδίδει πανικό!

Είναι γνωστό πως προχτές, συνελήφθηκε πηγαίνοντας στου Σκλαβενίτη για ψώνια, μεταφραστής του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ». Ένα 24ωρο μετά, η διοίκηση του δήμου, αποφάσισε να αξιοποιήσει το γεγονός, για να επιτεθεί στους εργαζόμενους του προγράμματος και τη προηγούμενη διοίκηση του δήμου. Σε αυτή τη προσπάθεια, δεν έχασε την ευκαιρία, να συμμετάσχει και ο αντιδήμαρχος παιδείας, Τάσος Κωνσταντινίδης, ο οποίος πλέον, μας έχει πείσει πως πρέπει να περιμένουμε να δούμε και να ακούσουμε τα πάντα από αυτόν... 

Υπάρχουν πράγματα προς διευκρίνιση, κι άλλα που είναι σαφή. Στα σαφή περιλαμβάνονται και τα εξής:

Η πρώτη και μοναδική πρόσληψη στο «ΕΣΤΙΑ», του συγκεκριμένου πρόσωπου, έγινε επί της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας, των Βούρου – Κωνσταντινίδη-Κοπελούσου, εκείνη τη περίοδο και Γρετζελιά, με την υπογραφή της δημοτικής συμβούλου, τότε προέδρου του «ΕΣΤΙΑ» και υπεύθυνης δημόσιων σχέσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανθής Παπακώστα. Δε γνωρίζουμε αν η πρόσφατη παραίτηση της απλά συνέπεσε, ή οφείλεται και στο ενδεχόμενο πως μπορεί να ήξερε τις εξελίξεις…

Καθένας καταλαβαίνει πως τα γεγονότα, τα οποία έγκαιρα μάθαμε, και προς το παρόν επιλέξαμε να μην ασχοληθούμε, φωνάζουν και προσδιορίζουν με απόλυτη ακρίβεια, τις πραγματικές πολιτικές ευθύνες που έχει η σημερινή πλειοψηφία. Δεν είχαμε σκοπό να τις ζητήσουμε, ή να τις αποδώσουμε. Συμβαίνουν αυτά, αφού κανείς δε θα μπορούσε να ξέρει, κι επομένως η απόδοση ευθυνών σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι μικρόψυχη, μπορεί στυγνά αντιπολιτευτική, μπορεί ακόμη κι υπερβολική ή άδικη.

Όταν όμως το θράσος περισσεύει, η ελπίδα κι η λύσσα να απολυθούν οι ήδη εργαζόμενοι στο πρόγραμμα παραμένει άσβεστη, τότε είναι βέβαιο, πως θα αναζητούνται ευκαιρίες για στοχοποίηση των εργαζόμενων, και της προηγούμενης διοίκησης. Γιατί αφού δε μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, πως αλλιώς θα βολέψουμε τα δικά μας παιδιά;

 Οι περισσότεροι εργαζόμενοι, κι όχι μόνο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ», να ξέρουν πως αποτελούν στόχο. Από την άποψη αυτή, ας είναι προσεχτικοί κι ας φυλάγονται… Όλα δείχνουν πως η διοίκηση επιχειρεί να διοικήσει με σιδερένια πυγμή και μπότα. Οι μαζικές στοχευμένες μετακινήσεις προσωπικού, κι η κατάπτυστη κλήση σε απολογία για εκδικητικούς λόγους, υπάλληλου, που με απόλυτη επάρκεια υπερασπίστηκε τη νομιμότητα και τον εαυτό του, σε συνδυασμό με τη τελευταία φαιδρή ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη, είναι συμπτώματα αυτής της λογικής.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τις μέρες αυτές, έχουν φτάσει στα αυτιά μας πολλά. Σε αρκετές περιπτώσεις, μας λένε πως όλα τα κάνει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο επονομαζόμενος, «λοχίας». Αναφερόμενοι σε κολλητό εξωδιοικητικό παράγοντα, που αντ΄ αυτού, λύνει και δένει στο δημαρχείο. Αυτό αποτελεί ένα άλλο είδος ευθύνης, και σε τίποτα δεν απαλλάσσει αυτόν που πολιτικά και τυπικά έχει την αρμοδιότητα, συναινεί στη πράξη, και υπογράφει. Δεν έχει δηλαδή καμιά σημασία τι θα συμβουλέψει ο πάσα ένας το δήμαρχο, ακόμη κι αν πρόκειται για μέντιουμ, ή για μάγο που κάνει βουντού στους αντιπάλους του. Από τη στιγμή που θα συμφωνήσει και θα υλοποιήσει τη συμβουλή, η πολιτική ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά το πρόσωπο. Εξάλλου δε γίνεται κανείς, τυπικά ή άτυπα, συμβουλάτορας κανενός, αν δε τον επιλέξει ο έχων ανάγκη τις συμβουλές του.

Από τις πληροφορίες που φτάνουν σε μας, μένει να επιβεβαιωθούν ή διαψευστούν, ο συλληφθείς βρίσκεται στη χώρα μας από 12 ετών, και ως εργαζόμενος, φοιτά σε νυχτερινό σχολείο. Υποθέτω πως η καταδίκη του, έχει γίνει ερήμην, γι΄ αυτό κυκλοφορούσε ελεύθερα και πήγε κατευθείαν για αναμενόμενο έλεγχο, πάνω στους αστυνομικούς. Χωρίς να αποκλείω δικαίως να έχει καταδικαστεί, το προφίλ αυτό, καταρχήν, δε συνάδει με δουλέμπορο. Οπότε είμαι επιφυλαχτικός, μέχρι με επίσημο τρόπο να μάθουμε περισσότερα, σχετικά με το τι ακριβώς έχει συμβεί. Εκτός αυτών παρατηρώ, πως το θέμα δεν έχει απασχολήσει, καθόλου τα ΜΜΕ, ούτε καν τα ακροδεξιά, εθνικιστικά και ξενοφοβικά. Εδώ μας απασχολεί σε αυτή την έκταση, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας και των υποστηριχτών της, για καθαρά ευτελείς τοπικούς πολιτικούς λόγους.

Παρόλα αυτά, υπάρχει κάτι με το οποίο συμφωνώ, με τη διοίκηση και το Τ. Κωνσταντινίδη. Αυτό αφορά το πνεύμα αυστηρότητας με το οποίο πρέπει να ξεψαχνίζονται οι με οποιοδήποτε τρόπο και για οιοδήποτε λόγο, εισερχόμενοι στο δήμο, ιδιαίτερα εκείνοι που διαχειρίζονται σημαντικές υποθέσεις του και δη οικονομικές.

Τολμάτε κ. Κωνσταντινίδη, να ζητήσετε δημόσια εξηγήσεις, για το τι έχει συμβεί στο δήμαρχο, που διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια του δήμου, και ταυτόχρονα είναι μεγαλοοφειλέτης του δημόσιου; Ή δε σας ενδιαφέρει; Γιατί αλήθεια σας νοιάζει τόσο πολύ η εξάντληση της αυστηρότητας, όταν πρόκειται για εργαζόμενους, με κατάθεση δικαιολογητικών που δεν είναι υποχρεωτικά, ενώ την ίδια ώρα κάνετε πως δεν ακούσατε, ότι ο δήμαρχος, που σας έχει διορίσει έμμισθο αντιδήμαρχο του, είναι μεγαλοοφειλέτης του δημόσιου;

Υπάρχει μια μερίδα στη κοινωνία, που συνηθίζει να εξαντλεί την αυστηρότητα της, σε όσους βρίσκονται στις πιο χαμηλές βαθμίδες της κοινωνίας. Στους πιο κατατρεγμένους, τους πιο αδύναμους, εκείνους που δεν έχουν να μοιράσουν ούτε λεφτά, ούτε πόστα, ούτε τίποτα. Αυτή η ίδια μερίδα της κοινωνίας, είναι που κάνει τα στραβά μάτια, στηρίζει με κάθε τρόπο, κι ενίοτε γλείφει τους άλλους, ανάλογα με το πόσο ισχυροί είναι. Αυτή η μερίδα της κοινωνίας, κατά κανόνα τουλάχιστον, ανήκει ή εκφράζεται πολιτικά, από συγκεκριμένα άκρα, συγκεκριμένης πολιτικής πλευράς…



Ακολουθεί η μετρημένη ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου:


 Νέα Χαλκηδόνα 21/02/20

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας– Ν. Χαλκηδόνας (ΝΠΙΔ-ΟΤΑ) θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι στις 19 Φεβρουαρίου 2020, μετά από έλεγχο της Άμεσης Δράσης, ταυτοποιήθηκε συμβασιούχος του προγράμματος ESTIA με καταδικαστική απόφαση.
Για τον λόγο αυτόν κρατήθηκε ώστε να οδηγηθεί το αμέσως επόμενο πρωινό ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών. Η Κοινωφελής Επιχείρηση διερευνά για τη λήψη της καταδικαστικής απόφασης προκειμένου να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Ο πρόεδρος και το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης έχοντας εμπιστοσύνη στις αρχές, καταδικάζουν κάθε αξιόποινη πράξη καθώς το πρόγραμμα ESTIA προσφέρει σπουδαίο έργο, υποστηρίζοντας εκατοντάδες αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες.
Κοινός μας γνώμονας είναι η διαφάνεια, και για τον λόγο αυτόν η Επιχείρηση επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.



Ακολουθεί η ανακοίνωση του δήμου:


Νέα Φιλαδέλφεια, 21/02/20
Ούτε ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής του Δημάρχου και των στελεχών της Δημοτικής Αρχής δεν θα περίμενε τόσο γρήγορη δικαίωση για αυτά που ειπώθηκαν θεσμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν καταγραφεί επίσημα στα πρακτικά.
Τα γεγονότα όχι μόνο διαψεύδουν κατηγορηματικά την θέση της παράταξης του κ. Βασιλόπουλου και ορισμένων αντιπολιτευόμενων εξαπτέρυγών του, για άψογη λειτουργία του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, αλλά η πραγματικότητα (καταγγελίες  δύο (2) εργαζομένων σε αυτό, η πρόσφατη υπόθεση με φερόμενο ως φυγόποινο διερμηνέα για την οποία ενημερωθήκαμε από το Α.Τ. και όχι από κάποιο στέλεχος του προγράμματος κλπ) αναδεικνύει συνεχώς "τρύπες" και "τρωτά" σημεία (ο χαρακτηρισμός αυτός είναι τουλάχιστον επιεικής).

Οι ευθύνες ή η επάρκεια όσων διευθύνουν αδιάλειπτα το εν λόγω πρόγραμμα από την έναρξή του (2017) έως και σήμερα πρέπει πλέον να εξετασθούν σοβαρά, ώστε να αποφευχθεί η σπίλωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας αλλά και του συγκεκριμένου προγράμματος στη συνείδηση της τοπικής μας κοινωνίας.



Ακολουθεί το σχόλιο του αντιδήμαρχου Τ. Κωνσταντινίδη (που δεν έστειλε σε μας):


Εάν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ, εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα με σημαντικές νομικές και πολιτικές προεκτάσεις για πολλούς, μιλάμε επίσης για την απόλυτη δικαίωση του Δημάρχου και της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής που υποστήριζε την ανάγκη επαναπροκήρυξης όλων των θέσεων των εργαζομένων με όρους ΑΣΕΠ και όσων είχαμε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο και τα κριτήρια προσλήψεων στο πρόγραμμα “Εστία” που είχαν επιλεγεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ταυτόχρονα η είδηση αποτελεί κόλαφο για όσους υποστήριξαν και επιμένουν να υποστηρίζουν θερμά την άνευ όρων ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων, επειδή τάχα όλα πήγαιναν καλά…

Εάν επιβεβαιωθεί η είδηση, το μόνο σίγουρο είναι ότι υπήρξε, το λιγότερο, μεγάλο έλλειμμα στα δικαιολογητικά που απαιτούνταν για την πρόσληψη στο Πρόγραμμα, όπως όλα αυτά είχαν καθορισθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Άποψή μου είναι ότι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου που προΐσταται του Προγράμματος είναι ο άμεσος επανέλεγχος όλων των δικαιολογητικών των εργαζομένων και ο εμπλουτισμός τους με πιστοποιητικά ποινικών μητρώων και βεβαιώσεις καλής σωματικής και ψυχικής υγείας.

Και πάλι, όμως, πάντα κατά την άποψή μου, εξακολουθεί να είναι απολύτως επιβεβλημένη η αλλαγή της πρόσφατης απόφασης της Κοινωφελούς με σκοπό την επαναπροκήρυξη με όρους διαφάνειας (τύπου ΑΣΕΠ) όλων των θέσεων εργασίας στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...