Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Μια απάντηση σε σχέση με τη χτεσινή επίθεση εναντίον μας από τον ενοχλημένο Γ. Βούρο



.
Σχετικά με την υπόθεση των βιβλίων της οικογένειας Τζαβάρα

Χτες κάναμε μια ανάρτηση σε σχέση με τα βιβλία της οικογένειας Τζαβάρα, που αντί στο δήμο μας, κατάληξαν στα Ψαχνά της Εύβοιας. Ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος, θεώρησε πως βρήκε την ευκαιρία να μας στριμώξει. Να μας στριμώξει για όσα ενοχλητικά για τον ίδιο, αναρτούμε, και βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία να απαντήσει. Εμφανέστατα μέσα σε όλα που δε γνωρίζει για τη πόλη, και τα πρόσωπα της πόλης, είναι και ο υποφαινόμενος. Ποιος σας είπε κ. Βούρο, πως με στρακαστρούκες και «κρότου λάμψης» που είναι κιόλας της συμφοράς, θα μας τρομάξετε;  Αυτό από τη μια μεριά. Από την άλλη προδόθηκε, πως είναι πανικόβλητος από τις αντιδράσεις όσων γνώριζαν το Νίκο Τζαβάρα και τη γυναίκα του Ελένη. Τα παραπάνω τον οδήγησαν σε ένα ακραία επιθετικό σχόλιο σε βάρος μου.

Υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο και αδιάψευστο γεγονός. Τα βιβλία κατάληξαν στα Ψαχνά! Αν είχαν συναντήσει ενδιαφέρον από το δήμο μας, στον οποίο πρώτα απευθύνθηκαν οι δωρητές, ποτέ δε θα γινόταν αυτό. Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά το τομέα του πολιτισμού, τον οποίο ο δήμαρχος δεν ανάθεσε σε κανένα συνεργάτη του, και το κράτησε για τον εαυτό του. Επομένως ότι καλό, ή ότι κακό συμβαίνει ή συμβεί σε αυτό το τομέα, η πολιτική ευθύνη βαραίνει θετικά ή αρνητικά το δήμαρχο.


Στο τίτλο της ανάρτησης μας γράφαμε: «Ζούμε πολιτισμό… με υπεύθυνο Γιάννη Βούρο». Δηλαδή βάλαμε το σλόγκαν που επέλεξε η νέα δημοτική πλειοψηφία που είναι «Ζούμε πολιτισμό», και υπενθυμίσαμε πως υπεύθυνος για το πολιτισμό, είναι ο δήμαρχος. Δυστυχώς δε μπορούσαμε να γράψουμε, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού, για το δήμαρχο, ούτε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, φυσικά, αφού ούτε το ένα, ούτε το άλλο είναι. Γράψαμε ο υπεύθυνος, κι αν επιθυμεί σε παρόμοιες αναφορές να τον αναφέρουμε με διαφορετικό τρόπο, πχ να λέμε «ο διοικητικός ηγέτης», ή ότι άλλο επιθυμεί, ας μας το πει να το ξέρουμε.

Πιο κάτω στο κείμενο γράψαμε:

«Βεβαίως ο δικός μας δήμαρχος, που να βρει χρόνο ανάμεσα στις προσοδοφόρες θεατρικές παραστάσεις που δίνει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και τις άλλες δεσμεύσεις που έχει, να προχωρήσουν άμεσα κι ανεμπόδιστα οι επιδιώξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων στη πόλη μας; Τι αξία μπορεί να έχουν μπροστά σε αυτές τις… αλτρουιστικές  δραστηριότητες του, τα βιβλία του επί 40 χρόνια γιατρού στη πόλη μας, Νίκου Τζαβάρα, με τη μεγάλη κοινωνική προσφορά;»

Ο νέος δήμαρχος χωρίς να έχει πει τίποτα ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά, χωρίς να έχει ζητήσει συγνώμη ή με κάποιο τρόπο να απολογηθεί στους δημότες, κάνει δεύτερη δουλειά. Ή έχει το δήμο για δεύτερη δουλειά, αφού μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς τη παρουσία του, ενώ στο θέατρο δε γίνεται να παίξει άλλος για λογαριασμό του, ή να μη πάει στη παράσταση. Παίζει δηλαδή και στο θέατρο, με αποτέλεσμα να βρεθεί μια βδομάδα στη Κύπρο για παραστάσεις, και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, να απουσιάζει, γιατί είχε παράσταση, στην Ελλάδα αυτή τη φορά. Του αρέσει ή όχι, δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δε χωράνε! Ή παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς. Ας έκανε τη δουλειά του καλά στο δήμο, να μη γράφουμε τέτοια ενοχλητικά σχόλια. Γιατί θεωρούμε πως η απώλεια της συλλογής βιβλίων του Νίκου Τζαβάρα, είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς παρουσίας και ενασχόλησης του στο δήμο, και τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με το πολιτισμό, που εθελοντικά θέλησε να αναλάβει.

Ομολογεί πως δεν έλαβε γνώση της προσφοράς, κι αντί να κάνει την αυτοκριτική του γιατί δε κατάφερε να οργανώσει έτσι το τομέα του πολιτισμού που κράτησε υπό την ευθύνη του, ώστε να ενημερώνεται έγκαιρα και σωστά, επιτίθεται σε μας που απλά το σκουντήξαμε για να αποσπάσουμε λίγο τη προσοχή του, από τις θεατρικές παραστάσεις που πρωταγωνιστεί! Όμως οι δημότες περιμένουν να δουν το δήμαρχο πρωταγωνιστή στο δήμο, όχι στο θέατρο. Θα μπορούσαν όλα να είχαν αποφευχθεί, αν αντί για σιωπή αρχικά κι επίθεση στη συνέχεια, έβγαινε και με ειλικρίνεια έλεγε. Ερευνήσαμε ή θα ερευνήσουμε το θέμα, κι αν διαπιστώσουμε, ή διαπιστώσαμε πως κάναμε λάθος, ζητάμε κατανόηση ή συγνώμη και θα φροντίσουμε να μην υπάρξει άλλη παρόμοια απώλεια στο μέλλον. Το να ζητήσει όμως κάποιος συγνώμη, και να παραδεχτεί πως έκανε λάθος, θέλει κότσια, κι όποιος δε τα έχει, του είναι αδιανόητο πως μπορεί να υποστεί τέτοια… ταπείνωση.

Επιχείρησε να εκτρέψει τη συζήτηση στη κλασσική συνταγή ανταλλαγής ύβρεων και χαρακτηρισμών, που πάντα εξυπηρετεί αυτόν που έχει άδικο. Αφού όποιος παρακολουθεί τη διαμάχη, βλέπει δυο ή περισσότερα πρόσωπα να βρίζονται, χωρίς να μπορεί να βγάλει συμπέρασμα ποιος έχει δίκιο. Και δίνεται η εντύπωση στους πολλούς, πως αυτό το χάλι είναι πολιτική, και οι πολίτες απομακρύνονται όλο και πιο μακριά από τη πολιτική.


Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Αρχικά υπήρξε αυτή η ανάρτηση μας, που ακολούθησε και βασίστηκε σε εκείνη της Ιωάννας Τζαβάρα στο φέισμπουκ.

Ακολούθησε το παρακάτω σχόλιο του Γ. Βούρου, κάτω από την ανάρτηση μας στο φέισμπουκ, στη σελίδα ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ που διαχειρίζεται ο Μπάμπης Βαρούτης. 


"Giannis Vouros A Η λάσπη και μαύρη προπαγάνδα είναι το διδακτορικό σας. Ουδέποτε έλαβα γνώση για μια τέτοια δωρεά. Είστε ένας κοινός ψεύτης με Γκεμπελική νοοτροπία. Μεχρι τωρα ανεχόμουν όλες τις δημοσιεύσεις σας γιατί τις θεωρούσα αστείες και ανούσιες. Όταν όμως εσείς μιλάτε για Πολιτισμό τα πράγματα σοβαρεύουν. Θα μπορούσα να αρνηθώ μια τέτοια δωρεά όταν έχω ανακοινώσει ότι προτίθεμαι να δωρήσω εγώ 5.000 βιβλία στις σχολές βιβλιοθήκες? Όταν θέλω να θεσμοθετήσω ετήσιο bazaar βιβλίου? Όταν ξεκινώ να επαναφέρω σταδιακά την Πρωτομαγιά στην πραγματική πολιτιστική της διάσταση? Ντροπή και πάλι ντροπή. Σας αφήνω να σέρνεστε στη λάσπη σας νομίζοντας έτσι πως κάνετε δημιουργική αντιπολίτευση."



Ακολούθως υπήρξε η παρακάτω ανταπάντηση μου, πάντα στην ίδια σελίδα του φέισμπουκ:


"Καλώστονα κι ας άργησε.

Καλώς ήρθατε στο διάλογο κύριε δήμαρχε, έστω κι αυτού του επιπέδου που σας επιτρέπει να αισθανθείτε οικεία! Για μένα να ξέρετε είναι ξεχωριστή τιμή, κάποιος με τα δικά σας βάρη, να μου επιτίθεται με αυτό τον τρόπο, με χαρακτηρισμούς, αφορισμούς, εξαγγελίες και κανένα επιχείρημα! Πράγματι όμως, χωρίς καμιά αμφιβολία κινείστε σε ένα επίπεδο ταιριαστό με τη πολιτική σας διαδρομή.

Ώστε οι δημοσιεύσεις μου για τα μνημόνια, τα χαράτσια, τις περικοπές και τα άλλα σφαγιαστικά για τον ελληνικό λαό μέτρα, που ψηφίσατε, για το γεγονός ότι είστε μεγαλοοφειλέτης του δημόσιου με χρέος 520.000 ευρώ, ότι πήγατε στη Κύπρο και δίνατε παραστάσεις αντί να βρίσκεστε στο δήμο και τα σχολεία τη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, ότι αντί να βρίσκεστε στο δημοτικό συμβούλιο, δίνατε πάλι θεατρική παράσταση, τις θεωρείτε αστείες κι ανούσιες. Μου τσακίσατε το ηθικό… στο εξής θα γράφω μόνο καλά λόγια σα μερικούς παρατρεχάμενους…

Από πού θα δωρίσετε 5.000 βιβλία στα σχολεία, εσείς, όταν δε πληρώνετε ούτε ρυθμίζετε τα χρέη σας στο δημόσιο, και κατά δήλωση σας όταν περνάτε έξω από τράπεζες χτυπάνε συναγερμοί;

Καλό είναι να αφήσετε στην άκρη το ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ τα εύκολα, όπως επίσης και την επιχείρηση αποπροσανατολισμού από την ουσία.

Είστε ή δεν είστε υπεύθυνος για τα πολιτιστικά ζητήματα του δήμου; Έχετε ή δεν έχετε πολιτική ευθύνη για όποιες δυσλειτουργίες, ανεπάρκειες ή ότι άλλο συμβαίνει στο τομέα ευθύνης που κρατήσατε  για λογαριασμό σας; Ακόμη κι αν οι συνεργάτες σας δε σας ενημέρωσαν, ή δεν οργανώσατε το τομέα ευθύνης σας γιατί τρέχατε σε παραστάσεις, ή δε τους δώσατε τις σωστές εντολές, ή ότι άλλο; Πείτε μας λοιπόν πως είστε περιορισμένης ευθύνης, και δεν αναλαμβάνετε καμιά πολιτική ευθύνη, να το ξέρουμε.

Τα ίδια κάνει όλο το κατεστημένο συστημικό πολιτικό προσωπικό της χώρας, χρόνια τώρα. Κατά καιρούς έχουν καεί εκατοντάδες άνθρωποι, έχουν πνιγεί επίσης, έχουν αυτοκτονήσει χιλιάδες, εξαιτίας των μνημονίων που ψηφίσατε, έχουν.. έχουν… έχουν… κανένα πολιτικό πρόσωπο, δε παραιτήθηκε, στα σοβαρά τουλάχιστον. Κανείς, ούτε φυσικά εσείς ζήτησε μια συγνώμη. Εδώ ευτυχώς έχουμε να κάνουμε με βιβλία, για την ώρα. Εσείς όμως θεωρήσατε βατό το πεδίο να μου επιτεθείτε, για όσα ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ! Μπας και τρομάξω και σταματήσω να γράφω.

Υπήρξα επιεικής, μη πω λίαν επιεικής μαζί σας, χωρίς από ότι φαίνεται να το εκτιμήσετε. Θα προσπαθήσω να αλλάξω το αυριανό πρόγραμμα μου, για να σας απαντήσω αναλυτικότερα. Και να σας δώσω την ευκαιρία, αν αυτή τη φορά βρείτε το θάρρος, να τοποθετηθείτε σε μια ακόμη νέα αστεία και ανούσια ανάρτηση μου… Να δούμε αν θα τολμήσετε να απαντήσετε, ή πάλι θα κρυφτείτε όπως συνηθίζετε να κάνετε! Να δούμε αν θα πείτε ξανά για το διδακτορικό μου στη λάσπη και τη μαύρη προπαγάνδα. Όπως και να γίνει πάντως, αύριο, εσείς θα μιλήσετε και θα πρωταγωνιστήσετε οπωσδήποτε. Εγώ κομπάρσος θα είμαι ως συνήθως…"
   



Σήμερα όπως υποσχέθηκα, θα τοποθετηθώ συμπληρωματικά και πιο αναλυτικά στο σχόλιο με το οποίο μου επιτέθηκε ο Γ. Βούρος.


Είναι ολοφάνερο πως ενοχλείται σφοδρά από τις αναρτήσεις μου. Διαφορετικά δε θα διέθετε πολύτιμο χρόνο, που είναι χρήμα, να τις διαβάζει. Φαντάστηκε πως αν δημόσια βρει την ευκαιρία να τις απαξιώσει, χαρακτηρίζοντας τες αστείες κι ανούσιες, θα μας κλονίσει, ή θα το πάρει σοβαρά ο κόσμος που τις διαβάζει και δε θα τις διαβάζει πλέον. Το δικαίωμα κάθε απελπισμένου, στη φαντασία και την ελπίδα, είναι κατανοητό κι απαράγραπτο. Παράλληλα φαίνεται πως η πίεση που δέχτηκε από πρόσωπα που το στήριξαν στις εκλογές, ήταν αφόρητη. Κάπως έπρεπε να βγει στην αντεπίθεση μήπως κερδίσει τίποτα εντυπώσεις…


 Στο σχόλιο του, μου αποδίδει διάφορους, θεωρητικά και γενικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Ας μην έχει καμιά αμφιβολία, πως μπορεί να πει τόσα κι όσα ακόμη θέλει, χωρίς κανένα όριο στη ποιότητα και τη ποσότητα. Ας βγάλει τη ψυχή του όπως κι όσο επιθυμεί. Στο επίπεδο που κινείται το σχόλιο του, αν επιχειρήσω να τον ανταγωνιστώ, είναι βέβαιο πως θα ηττηθώ κατά κράτος. Συνεπώς ας μην ελπίζει πως θα παίξω στο προνομιακά δικό του γήπεδο. Αλίμονο μου αν πχ ο Κοσκωτάς με έλεγε απατεώνα κι αισθανόμουν θιγμένος.


Μόνο αν έχετε επιχειρήματα, εξηγήσεις, δικαιολογίες, θέσεις, απόψεις, ειλικρίνεια κ. Βούρο, θα καταφέρετε να βρείτε το κουράγιο να μας απαντήσετε. Όσο δεν έχετε αυτά τα προσόντα, ή θα σιωπάτε όπως κάνατε μέχρι χτες, ή σχόλια αυτού του επίπεδου θα είναι το περισσότερο που θα μπορείτε να γράφετε.

Αν ο δήμαρχος θεωρεί πως είναι λάσπη και μαύρη προπαγάνδα, το γεγονός πως το όνομα του κοσμεί τη λίστα των μεγαλοοφειλετών της ΑΑΔΕ, ας τα βάλει με την ΑΑΔΕ. Αν θεωρεί το ίδιο για τα βίντεο που λέει πως χτυπάνε συναγερμοί όταν περνάει έξω από όλες τις τράπεζες, ας τα βάλει με τον εαυτό του. Αν θεωρεί πως καλώς έτρεχε για παραστάσεις μια βδομάδα στη Κύπρο, ας το πει στους δημότες. Αν θεωρεί πως είναι λάσπη και μαύρη προπαγάνδα ότι ψήφισε τα δυο πρώτα μνημόνια,το χαράτσι των ακινήτων, το μεσοπρόθεσμο, όλες τις πρώτες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και δικαιώματα, ας το πει να τον μάθουν καλύτερα οι πολίτες. Αν θεωρεί πως κακώς επισημάναμε την απουσία του από το δημοτικό συμβούλιο, για να βρίσκεται στη θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί, ας ξέρει πως θα συνεχίσουμε να τον επικρίνουμε για παρόμοιες επιλογές.  


Στο σημείο αυτό να πούμε, πως επίσης σχολιάσαμε ανάρτηση του δημοτικού σύμβουλου και γιατρού, Κώστα Ντάτση, που αφορούσε την εξαφάνιση του ψηφίσματος για τα γνωστά επεισόδια με τον άγριο ξυλοδαρμό και τα μαχαιρώματα που έγιναν πριν καμιά δεκαριά μέρες στη πόλη μας. Εμείς δε τα βάζουμε κι ούτε πρόκειται, με το Γραφείο Τύπου του δήμου και τον υπάλληλο που υπηρετεί σε αυτό. Με το δήμαρχο θα τα βάλουμε, στον οποίο αναφέρεται ο συγκεκριμένος, γιατί αυτός έχει και τη πολιτική και την ουσιαστική ευθύνη, για το γεγονός ότι δε στάλθηκε ποτέ για δημοσίευση. Το Γραφείο Τύπου ενεργεί στο πλαίσιο των εντολών που του δίνει ο πολιτικός του προϊστάμενος. Το ανάλογο ισχύει στο πολιτισμό. Ο δήμαρχος προΐσταται κι αυτός έχει την ευθύνη για ότι δε φρόντισε να γίνεται με σωστό τρόπο. Είμαι βέβαιος πως αν είχε ανατεθεί στο δήμο Ψαχνών, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο δήμο η κυκλοφορία του ψηφίσματος, δε θα είχε υπάρξει καμιά καθυστέρηση στην αποστολή του. Θέμα πολιτικής βούλησης που υπάρχει ή δεν υπάρχει είναι όλα.


Μπορεί να μας πει ο Γ. Βούρος, σε ποιο σημείο του κειμένου μας, γράψαμε πως έλαβε γνώση κι αρνήθηκε να παραλάβει τα βιβλία; Γιατί αυτό ισχυρίστηκε, και γύρω από αυτό έχτισε την υπερασπιστική του γραμμή, αν και πουθενά δεν είπαμε τέτοιο πράγμα! Δικαίωμα καθενός είναι να καταλαβαίνει ότι φαντάζεται ή ότι το συμφέρει, να βλέπει οράματα, να ερμηνεύει γραπτά κείμενα όπως ο αρχηγός του. Γιατί το ίδιο όραμα, αναμενόμενα φυσικά, είδε και η «αυλή» του.


Η πολιτική διαδρομή και η τρέχουσα παρουσία του σημερινού δήμαρχου, συνοδεύεται από εμφανή περιφρόνηση για  τους ψηφοφόρους. Το αυτοκρατορικό πρότυπο συμπεριφοράς, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του πολιτικού κατεστημένου, και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στους αυλοκόλακες που τους περιβάλλουν, εμφανίζει μερικά βασικά χαρακτηριστικά που άξονας τους είναι η περιφρόνηση. Ποτέ δε ζητούν συγνώμη, ποτέ δε κάνουν λάθος, ποτέ δε δίνουν εξηγήσεις, αν ζοριστούν γίνονται επιθετικοί. Είναι αλαζόνες, υπερόπτες, έχουν κρίσεις μεγαλείου και προβάλλουν το ΕΓΩ τους σε κάθε ευκαιρία, υποδεικνύουν ως ενόχους για δικές τους ευθύνες, αντίπαλους, εργαζόμενους, κι οποιονδήποτε άλλο πλην του εαυτού τους. Η περιφρόνηση του μη ελεγχόμενου τύπου, είναι επίσης ένα σύμπτωμα που συνήθως εκδηλώνουν.           


Σχετικά με τα χρέη του


Σε όσα αναφέραμε, κι όσα ερωτήματα δημόσια του θέσαμε, για το γεγονός πως περιλαμβάνεται στις λίστες της ΑΑΔΕ των δύο τελευταίων χρόνων, με τους μεγαλοοφειλέτες του δημόσιου, υποτίθεται έδωσε απάντηση, στη φιλική του «Φιλαηδόνα», χωρίς φυσικά κανένα στοιχείο, σε άσχετο θέμα που πέρασε στα ψιλά. Έτσι για να μπορεί να λέει, απάντησα. Γιατί αν τα πράγματα είναι έτσι που τα περιγράφει, καθένας στη θέση του, θα παρουσίαζε κάποια στοιχεία. Αν όμως δεν έχεις τέτοια, κι αφού μπορείς να λες ότι σε βολεύει, πετάς δυο κουβέντες εκεί που ξέρεις πως δε θα υπάρχει δεύτερη ερώτηση, και τελειώνεις…


Ας δούμε αρχικά τι απάντησε στη «Φιλαϊδόνα»:


«Σε ερώτημα που απευθύναμε στον Δήμαρχο, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με χρέος του προς το Δημόσιο, μας ενημέρωσε ότι οι προσωπικές του υποχρεώσεις δεν υπερβαίνουν αυτές του μέσου πολίτη και τα ποσά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Το θέμα δε, το οποίο θα λυθεί δικαστικά, έχει προκύψει από συμμετοχή του σε εταιρεία».


Ισχυρίζεται πως οι υποχρεώσεις του, δεν υπερβαίνουν αυτές του μέσου πολίτη. Ποιο είναι κατά τη γνώμη του το ύψος χρεών του μέσου πολίτη, δεν είπε. Ούτε προσδιόρισε το ύψος των υποχρεώσεων του. Παράλληλα βεβαίωσε πως τα ποσά που χρωστάει, δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Αλλά πάλι δε προσδιόρισε πόσα χρωστάει. Πλάκα θα έχει να βγει να πει πως η ΑΑΔΕ έχει διδακτορικό στη λάσπη και τη μαύρη προπαγάνδα και την αφήνει να σέρνεται στη λάσπη της…


Τέλος είπε πως το θέμα έχει προκύψει από συμμετοχή του σε εταιρεία, και θα λυθεί δικαστικά. Ωστόσο δεν εξήγησε, τι είδους εταιρία, γιατί και πως δημιουργήθηκε το χρέος, πως βρέθηκε ο ίδιος να επωμίζεται πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ!


Σε ότι αφορά το σκέλος της απάντησης του, πως το θέμα θα λυθεί δικαστικά, αυτό δε χρειαζόταν. Το χρέος οποιουδήποτε στο δημόσιο, νομίζω, πάνω από 50.000 ευρώ, που δεν εξυπηρετείται, δε ρυθμίζεται, κι ο οφειλέτης αρνείται να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα, αποτελεί ποινικό αδίκημα. Οι οφειλέτες του δημόσιου με ποσά χρέους πάνω από 150.000 ευρώ χαρακτηρίζονται μεγαλοοφειλέτες, και υποχρεωτικά οδηγούνται στα ποινικά δικαστήρια. Προφανώς λοιπόν όταν ο Γ. Βούρος λέει θα λυθεί δικαστικά, εννοεί, πως το δημόσιο έχει καταφύγει στα δικαστήρια για να διεκδικήσει τα λεφτά του. Κι όχι ότι ο ίδιος έχει καταφύγει στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο του, σε βάρος του δημόσιου, που προσπαθεί να τον ληστέψει…. Οπότε ας μας πει πότε και που έχει οριστεί η δίκη, που φυσικά είναι δημόσια, να μάθουμε όσα αρνείται να πει στους δημότες.


Εμείς θέσαμε το θέμα συνοδεία ερωτημάτων, τα οποία παραμένουν αναπάντητα, και ΚΑΝΕΙΣ ως σήμερα, ούτε από το δημοτικό συμβούλιο, ενδιαφέρεται να θέσει και να ζητήσει εξηγήσεις. Φαίνεται πιο πολύ ενδιαφέρεται η Φιλαηδόνα, η οποία ρωτώντας, πήρε την απάντηση που αναφέραμε πιο πάνω.


Από τη (μη) απάντηση που έδωσε, προκύπτει το ερώτημα, γιατί δεν απευθύνεται με υπεύθυνο, θεσμικό, δημόσιο και δεσμευτικό για τον ίδιο τρόπο, στους πολίτες, να τους ενημερώσει; Με έγγραφο δηλαδή του δήμου, ως δήμαρχος που ενημερώνει τους δημότες του. Ή έστω της παράταξης του, ως επικεφαλής. Και με το οποίο θα απαντά στα δημόσια ερωτήματα που του θέσαμε. Δίνει μια εντελώς ασαφή εξήγηση, για εταιρία στην οποία συμμετείχε κλπ. Το χρέος όμως είναι προσωπικό, δε λέει τι είδους εταιρία, τι έκανε ή δεν έκανε και πότε, αυτή η εταιρία, ώστε να δημιουργηθεί το χρέος του μισού και πλέον εκατομμυρίου ευρώ, που τον βαραίνει προσωπικά. Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα, γιατί, ενώ είναι λαλίστατος για άλλα ζητήματα, ακόμη και πολύ προσωπικά, στο ζήτημα του χρέους του στο δημόσιο, παραμένει σφίγγα; Κι η κουβέντα δε γίνεται για τις τράπεζες, δε γίνεται για ένα εύλογο χρέος στο δημόσιο, που άντε να είναι μερικών χιλιάδων ευρώ.


Τώρα λοιπόν που παραδεχτήκατε πως μας διαβάζετε κ. Βούρο, τώρα που μπήκατε στη διαδικασία της συζήτησης όσων γράφουμε, απαντήστε για όσα σας έχουμε ήδη ρωτήσει…


1 σχόλιο:

  1. «ανεχόμουν όλες τις δημοσιεύσεις σας» !!!

    Έτσι! Να βγαίνουν στην επιφάνεια οι φασίζουσες νοοτροπίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...