Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ο επιφανέστερος αυθεντικός εκπρόσωπος του… κινήματος «δεν πλερώνω» ορκίζεται δήμαρχος αύριο



Αναμένεται η πρώτη του εξαγγελία να είναι κάλεσμα στους επαγγελματίες και τους δημότες, στο εξής να μη πληρώνουν τα χρέη τους στο δημόσιο, το δήμο και τις τράπεζες τουλάχιστον…


Το περασμένο μήνα ο «Πολίτης» ανακάλυψε και μας αποκάλυψε, πως ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γ. Βούρος, ανήκει στη… διακεκριμένη κατηγορία εκείνων που χαρακτηρίζονται μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου. Έχει ένα τεράστιο χρέος στο δημόσιο, ύψους 521.199,57 ευρώ! Το χρέος για την ακρίβεια, το αποκάλυψε η λίστα της ΑΑΔΕ. Η οποία δημοσιοποιεί τα ονόματα με τους κορυφαίους μπαταχτσήδες του δημοσίου. Αυτούς που όχι μόνο χρωστούν ποσά πάνω από 150.000 ευρώ, αλλά αρνούνται και να πληρώσουν. Ρίχνοντας μια ματιά και στην αντίστοιχη λίστα της ΑΑΔΕ του περασμένου χρόνου (2018), διαπίστωσα, όχι έκπληκτος είναι η αλήθεια, πως κι εκείνη κοσμείται με το όνομα του! Το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με δηλώσεις του,  ετοιμαζόταν να τη κάνει μόνιμα για Αυστραλία!


Το τμήμα της λίστας της ΑΑΔΕ με τα φυσικά πρόσωπα μεγαλοοφειλέτες του δημόσιου που δημοσιεύτηκε για το 2019 και εμφανίζει το Γιάννη Βούρο με συνολικό χρέος 521.199,57 ευρώ



Φυσικά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός «σοβαρού» συστημικού ΜΜΕ, που σιγά μη δεν ήξεραν πως ο δήμαρχος των επιχειρηματικών συμφερόντων, βρίσκεται στη λίστα της ΑΑΔΕ με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου. Εξάλλου και μετά που το έμαθαν, συνέχισαν απτόητοι την εκκωφαντική τους σιωπή. Κατά τα άλλα όλοι τους, θεωρούμενοι σοβαροί και μη, ισχυρίζονται πως τα βάζουν με τα μεγάλα συμφέροντα, κάνουν αποκαλυπτική δημοσιογραφία, και κουραφέξαλα. Ούτε φυσικά συγκινήθηκαν τα ελεγχόμενα από το Β. Μαρινάκη ΜΜΕ, ο οποίος έχει κι εκείνος στη δούλεψη του, έτερο «σοσιαλιστή» με το χρίσμα του ΚΙΝΑΛ, πρώην δεξί χέρι του Κόκκαλη.

Εντυπωσιακό καταρχήν είναι και το γεγονός, ότι έγινε κατορθωτό, κανείς από το κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, να μην αντιλήφτηκε, για την ακρίβεια να μην ενημέρωσε προεκλογικά, πως ο αντίπαλος του δικού τους υποψήφιου στο δήμο μας, βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημόσιου. Γιατί ήταν τουλάχιστον από τη προηγούμενη χρονιά στην αντίστοιχη λίστα!!! Εκτός αν ενημέρωσαν…

Αν όμως δεν ενημέρωσαν, προφανώς αυτό δε θα έγινε καθόλου τυχαία. Και θα εντάσσεται στη λογική εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων, στο πλαίσιο της οποίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ και η συριζέικη περιφέρεια της (α)Ρένας Δούρου, έδωσαν τα πάντα για να τα εξυπηρετήσουν, από νομοθετικές πρωτοβουλίες, ανοχή στη λειτουργία παρακράτους στο δήμο, πακτωλό εκατομμυρίων δημόσιου χρήματος, μέχρι υλοτόμηση και τσιμεντοποίηση 6 στρεμμάτων άλσους.      


ΤΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ

Καταρχήν προκύπτει μέγα πολιτικό ζήτημα, ακόμη και με μέτρο τις υποτιθέμενες αρχές και αξίες των κομμάτων που υποστήριξαν την υποψηφιότητα του, του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και της Ν.Δ.  Θα συνεχίσουν να τον καλύπτουν πολιτικά ή θα το καταγγείλουν, θα διαχωρίσουν τη θέση τους απέναντί του, και θα το καλέσουν να παραιτηθεί;

Το πολιτικό θέμα που δημιουργείται όμως, δεν αφορά μόνο τα κόμματα που το στήριξαν. Αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, τις παρατάξεις, και κυρίως τη παράταξη του και τα πρόσωπα που τη συνθέτουν. Οποιαδήποτε στήριξη ή ανοχή, σημαίνει πολλά πράγματα. Δείχνει τον απίστευτο βαθμό διάβρωσης και σήψης, που διατρέχει σε όλη του την έκταση το σύστημα. Σημαίνει πως σε επόμενη ευκαιρία μπορεί να δούμε υποψήφιο πρωθυπουργό, πρόσωπο που βρίσκεται ακόμη πιο ψηλά στη λίστα με τους κορυφαίους μπαταχτσήδες του δημοσίου.   

Ασφαλώς αυτό που πλέον έχει η πόλη μας, δε το έχει καμιά άλλη πόλη στο κόσμο. Θα μπορούσε να γραφτεί στα ρεκόρ Γκίνες. Για το πρόσωπο με το μεγαλύτερο χρέος στο δημόσιο, που έγινε δήμαρχος. Και να κάνει παγκόσμια γνωστή και περήφανη για το κατόρθωμα της, τη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα. Ίσως δε, έτσι, μπορούσαμε να φέρουμε την… ανάπτυξη στο δήμο μας. Καθώς θα προσελκύαμε τουρίστες, κι ο ίδιος ο Γ. Βούρος, αντί αντιτίμου θα έβγαζε σέλφι μαζί τους, ώστε να ξεχρεώσει το δημόσιο, και να μη πληρώσει ο ελληνικός λαός, όπως αναμένεται, τα χρέη του.

Στο πρόσφατο παρελθόν, σε τοπικό ΜΜΕ, ταχτικά εμφανίζονταν άρθρα που επέκριναν την απερχόμενη δημοτική πλειοψηφία, και είχαν ως βάση τίτλους όπως: «Τι έχουν τα Τρίκαλα που δεν έχει η Νέα Φιλαδέλφεια». Πιο πρόσφατα τη προεκλογική περίοδο, ο ίδιος ο Γ. Βούρος, αναφέρθηκε στο δήμο Τρικάλων, ως παράδειγμα για να δημιουργήσει ένα… όραμα στους ψηφοφόρους ότι θα κάνει κι αυτός τα ίδια κι η πόλη μας θα ανήκει στις smart cities της χώρας. Με το καινούριο δήμαρχο, πέφτει τέλος σε αυτούς τους τίτλους. Πλέον ο τίτλος θα είναι ένας, ο εξής:

Τι έχει η Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα που δεν έχουν ούτε τα Τρίκαλα, ούτε καμιά πόλη στο κόσμο; Smart mayor


Πως μπορεί να διαχειριστεί εκατοντάδες εκατομμύρια δημόσιου και δημοτικού χρήματος, πρόσωπο που χρωστάει πάνω από μισό εκατομμύριο στο δημόσιο και άγνωστο σε όλες τις τράπεζες τουλάχιστον;

Το δημόσιο καλείται για τρίτη φορά να πληρώνει το συγκεκριμένο πρόσωπο, μετά τη βουλή και το ΚΘΒΕ. Για την ώρα είναι άγνωστο, αν χρωστούσε και στις παλιότερες διελεύσεις του για είσπραξη του μισθού του, από το δημόσιο ταμείο της βουλής και της δεύτερης μεγαλύτερης κρατικής σκηνής. Το ζήτημα που τίθεται τώρα, είναι αν μπορεί, πολιτικά, ηθικά, και προσωπικά, αν έχει δηλαδή το ανάστημα να διευθύνει τις υποθέσεις του δήμου, και να διαχειριστεί εκατοντάδες εκατομμύρια στη διάρκεια της θητείας του.

Αυτό που συμβαίνει, δεν είναι κάτι απλό. Δε πρόκειται για κάποιο κουσούρι που έχει στη συμπεριφορά του. Πρόκειται για μείζονος σημασίας θέμα, με βάση τα καθήκοντα που καλείται να υπηρετήσει. Έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα χρωστάει στο δημόσιο πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ(!!!) και πλέον αυτών, κατά δήλωση του σε όλες τις τράπεζες, παραμένει δε, άγνωστο ακόμη αν χρωστά σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ιδιώτες κλπ, δε το βάζεις ούτε διαχειριστή σε πολυκατοικία, δε τον αφήνεις ούτε για 3 λεπτά στο ταμείο κινηματογράφου για να πας για την ανάγκη σου! Θα το βάλεις να είναι επικεφαλής στο δήμο και να διαχειριστεί εκατοντάδες εκατομμύρια σε 4 χρόνια;

Θα υπήρχε ιδιωτική επιχείρηση, που θα εμπιστευόταν τη διεύθυνση των υποθέσεων της σε πρόσωπο με τέτοιο όγκο χρεών; Αν ήταν έτσι στα προσόντα που θα αναζητούσαν και θα εκτιμούσαν στον υποψήφιο, θα πρόσθεταν και να έχει δυσθεώρητα χρέη προς το δημόσιο. Υπήρχε περίπτωση οι δημότες να γνώριζαν γι΄ αυτό το χρέος, και το εκλογικό αποτέλεσμα να ήταν το ίδιο; Όχι φυσικά! Αυτός είναι κι ο λόγος που κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό.

Το χρέος στο δημόσιο, δεν είναι όπως εκείνο του στρατηγικού μπαταξή, που πηγαίνει στην επιχείρηση του δήμου του, τρώει πίνει, γλεντάει την επιτυχία του, κερνάει τους φίλους του, και μετά λέει στον… αφιλότιμο μαγαζάτορα που δε κέρασε κι αυτό το τραπέζι, άλλαξα παντελόνι, δεν έχω να σε πληρώσω και φεύγει!

Το θέμα δε κρίθηκε προεκλογικά

Ένα άλλο ζήτημα, είναι ότι προεκλογικά, ποτέ δε τέθηκε το ζήτημα στη κρίση των δημοτών, ώστε οι ψηφοφόροι με τη ψήφο τους, να αποφανθούν αν εγκρίνουν την ανάθεση των καθηκόντων δημάρχου, σε πρόσωπο με τέτοιου μεγέθους οικονομικά ανοίγματα σε βάρος του δημόσιου ταμείου.

Αν είχε ενημερώσει τους ψηφοφόρους, είχε δώσει επαρκείς εξηγήσεις, θα είχαμε να κάνουμε με άλλης κατηγορίας πρόβλημα. Το ότι φρόντισε όμως να το αποκρύψει, και δε θα το μαθαίναμε ποτέ, αν δεν υπήρχε η λίστα της ΑΑΔΕ, αλλάζει τα πάντα. Λογικά δε μπορεί παρά κάποιοι στενοί συνεργάτες του, να γνώριζαν το μυστικό, και να το αποσιώπησαν. Η συνεχιζόμενη σιωπή τους, που έχει ακολουθήσει την αποκάλυψη, μάλλον αυτό δείχνει και παρασύρει τους πάντες....


Με ποιο κύρος;

Με ποιο κύρος θα μπορέσει να διοικήσει το δήμο; Θα έχουμε ένα δήμαρχο περιορισμένης ευθύνης; Ένα δήμαρχο με ειδικές ανάγκες; Ένα δήμαρχο που δε θα τολμά να πει ή να στείλει τις υπηρεσίες να εισπράξουν ή να επιβάλλουν πρόστιμα σε παραβάτες, γιατί όλοι θα λένε πλήρωσε πρώτα εσύ τα χρέη σου, που τα έχεις φορτώσει σε μένα, και μετά θα πληρώσω κι εγώ αυτά που ζητάς; Πως θα πει στον επαγγελματία που π.χ. αρνείται να πληρώσει τη κατάληψη πεζοδρομίου, πλήρωσε, πάρε και το πρόστιμο που σου αναλογεί, όταν ο ίδιος μακροχρόνια αρνείται να υπηρετήσει το χρέος του;


Ευάλωτος σε πιέσεις κι εκβιασμούς ενδεχόμενα

Άλλο σοβαρό ζήτημα, είναι πως καθένας με τέτοιο χρέος, εύκολα ή πολύ πιο εύκολα από ότι οι υπόλοιποι, γίνεται ευάλωτος σε πιέσεις, εκβιασμούς κι ανάρμοστες προτάσεις… με ότι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό, εν προκειμένω στη λειτουργία του δήμου.


ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤAI ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ  ΣΕ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ

Ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος, παρότι γνωστοποιήθηκε το γεγονός του τεράστιου χρέους του στο δημόσιο, συνέχισε τη ταχτική της αδικαιολόγητης σιωπής. Αυτή η στάση δεν αντιστοιχεί σε δημόσιο πρόσωπο, και μάλιστα σε εκπαιδευμένο δημόσιο πρόσωπο, αφού έχει κάνει, βουλευτής, διευθυντής μεγάλου κρατικού οργανισμού, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της βουλής, μέλος του Εθνικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστής κλπ.

Η σιωπή του, συνιστά κραυγαλέα περιφρόνηση προς το εκλογικό σώμα, και πολύ περισσότερο σε εκείνους που αγωνίστηκαν για να εκλεγεί, ως ο καλύτερος όλων των άλλων.


ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ

Πάντα το έλεγα και πάντα θα το επαναλαμβάνω, πως όλες οι κοινωνίες, οι παρατάξεις, τα κόμματα, οι φορείς κλπ, έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Η «Πολιτών Πολιτεία» δεν αποτελεί εξαίρεση. Ούτε φυσικά ο δήμος μας, που ανάδειξε ένα μεγαλοοφειλέτη του δημόσιου για δήμαρχο. Η αλήθεια είναι πως όσον αφορά τους δημότες, τούτη τη φορά, έχουν άλλοθι. Γιατί δε γνώριζαν αυτή τη κρίσιμη και μείζονος σημασίας παράμετρο, που μετεκλογικά είδε το φως της δημοσιότητας.

Το θέμα που έχει προκύψει από τη λίστα της ΑΑΔΕ, θα έπρεπε πρωτίστως να ενδιέφερε την ίδια τη παράταξη του, και τα πρόσωπα που τη συνθέτουν. Εννοείται και τις άλλες παρατάξεις και πρόσωπα που συνεργάζονται ή αναμένουν τη σειρά τους να συνεργαστούν μαζί του, αλλά εξίσου κι εκείνους που δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να συνεργαστούν. Αλλά ως τώρα φαίνεται, πως και οι λοιποί, την εποχή της απεριόριστης ελαστικότητας των συνειδήσεων, και του θρίαμβου των σκοπιμοτήτων σε βάρος των αρχών, δε θα κάνουν κάτι το ιδιαίτερο…

Τα ανάλογα ισχύουν και για τα κόμματα, ιδιαίτερα εκείνα που στήριξαν την υποψηφιότητα του, και σιωπούν μαζί του, δηλαδή το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και τη ΝΔ.


ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΤΙΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΒΟΥΡΟΥ

Η εν γένει συμπεριφορά του Γ. Βούρου, ως προς το δημόσιο ταμείο που γενναιόδωρα κάθε τόσο τον θρέφει, η περιφρόνηση για ενημέρωση των δημοτών, η στάση της παράταξης του, καθόλου δε τιμά τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Απαξιώνει πλήρως τη πολιτική και τους πολιτικούς στα μάτια των πολιτών. Συμβάλλει αποφασιστικά στην αποστροφή των πλατιών μαζών από τη πολιτική, και εισφέρει καθοριστικά στις λογικές, όλοι ίδιοι είναι κλπ.


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Αυτά που καταρχήν χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση πρέπει, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος και μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου να απαντήσει, επίσημα, δημόσια και τεκμηριωμένα, είναι τα παρακάτω:

Από πότε υφίσταται το χρέος ή τα χρέη του;

Ποιο το αρχικό χρέος ή τα αρχικά χρέη του;

Ποια η πηγή ή οι πηγές των χρεών του;

Τι ακριβώς αφορούν; Υπάρχει πλήθος λόγων για τους οποίους κάποιος μπορεί να είναι μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου, π.χ. να εισέπραττε και να μην απόδιδε ΦΠΑ; Να μη κατέβαλε φόρους, όπως ας πούμε ΕΝΦΙΑ κλπ; Να πιάστηκε για φοροδιαφυγή. Να εξέδιδε πλαστά τιμολόγια. Να είχε διπλά βιβλία. Να είχε εισοδήματα στο εξωτερικό, που να μη δήλωνε εδώ. Να του επιβλήθηκαν πρόστιμα, προσαυξήσεις γι΄  αυτές και ένα σωρό άλλες αιτίες. Συνεπώς οι πηγές του χρέους, είναι μείζονος σημασίας θέμα, για να κρίνει κανείς την αρτιότητα και την ικανότητα κάποιου να διαχειριστεί δημόσιες υποθέσεις και εκατοντάδες εκατομμύρια δημόσιου χρήματος.

Διατηρεί στην ιδιοκτησία του τα ακίνητα που εμφάνιζε στο πόθεν έσχες της βουλής, περιλαμβανομένου του ακινήτου των 8.900 τ.μ.;

Έχουν κινηθεί διαδικασίες κατάσχεσης για κάποιο/α από τα ακίνητα του; Από ποιους; Πότε και πως σταμάτησαν; Σε ποια κατάσταση βρίσκονται σήμερα;

Ελέγχθηκε όλα αυτά τα χρόνια από την εφορεία για τα εισοδήματα του; Αν τα δηλώνει όλα, ή αν π.χ. χρησιμοποιεί μεθόδους για την απόκρυψη τους; Γιατί πάντα είχε πολλές και συνήθως καλές δουλειές, και φαντάζει ανεξήγητο ένα τέτοιο δυσθεώρητο χρέος. Ακόμη κι αν είχε καταφέρει, να μη πληρώσει ποτέ φόρους, πάλι δε θα μπορούσε να φτάσει σε τέτοιο ιλιγγιώδες ύψος.

Πότε και πως θα πληρώσει τα χρέη του; Έχει κάποιο βιώσιμο σχέδιο; Γιατί με τα λεφτά του δημάρχου και στα πρόθυρα των 70 χρόνων ζωής, αποκλείεται μέσα σε 4 χρόνια να ξεπληρώσει το παραμικρό. Δε φτάνουν ούτε για τις ετήσιες προσαυξήσεις.

Σκοπεύει να εκποιήσει, αν δε το έχει κάνει, το μεγάλο ακίνητο των 8.900 τμ που ως βουλευτής φαινόταν στο πόθεν έσχες του, να έχει στη κατοχή του;

Χρωστούσε και πληρωνόταν από το δημόσιο ως βουλευτής;

Χρωστούσε και πληρωνόταν από το δημόσιο ως πρόεδρος του ΚΘΒΕ;

Εάν ναι, πόσο ήταν το χρέος του τότε, και αν το υπηρετούσε, τι ποσά κατέβαλε;

Χρωστάει και θα πληρώνεται από το δημόσιο ως δήμαρχος. Σκοπεύει να πληρώνει ή θα περιμένει να το κυνηγήσει το δημόσιο για να πάρει τα λεφτά που του χρωστά;

Σε όλα αυτά και κάποια άλλα που θα διατυπώσουμε αργότερα, υπάρχει ένα επιπλέον ερώτημα.

Το διάστημα που χρωστά υπέρογκα ποσά στο δημόσιο, είχε την αντιμετώπιση που έχουμε όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί, ή λόγω του ότι ήταν μέλος του Εθνικού Συμβούλιου του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια βουλευτής του, και με εκτεταμένες συμπάθειες στη Ν.Δ., είχε μια άλλη αντιμετώπιση; Μήπως δηλαδή με πολιτικές παρεμβάσεις, εξασφάλιζε τη  μη πληρωμή των χρεών του σε δημόσιο και τράπεζες;


ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Το ποσό αυτό, σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να αποτελεί χρέος που έχει οποιοσδήποτε κοινός θνητός. Δε μπορεί να σωρευτεί από ένα απλό επαγγελματία οποιουδήποτε κλάδου. Εδώ κάτι πιο σοβαρό, πιο βαθύ, πιο χοντρό συμβαίνει…

Γι΄ αυτό και είναι απαραίτητο άμεσα να δοθούν πλήρεις εξηγήσεις, σαφείς, αναλυτικές, τεκμηριωμένες. Δημόσιο πρόσωπο είναι, πρόκειται για το πρώτο πολίτη αυτής της πόλης. Έχει περάσει από τα βουλευτικά έδρανα, ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της βουλής,  κι έχει διατελέσει διορισμένος πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης κρατικής σκηνής, διαχειριζόμενος δεκάδες εκατομμύρια. Ψήφισε μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, χαράτσια, τα υπερασπίστηκε, δε ζήτησε ποτέ συγνώμη, και συνεχίζει να τα υπερασπίζεται και να τα υπηρετεί σε βάρος της κοινωνίας. Δε νοείται σιτιζόμενος από το δημόσιο ως βουλευτής, διευθυντής κρατικής σκηνής, και τώρα δήμαρχος, να αρνείται να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τις αιτίες που έχουν δημιουργήσει αυτό το τεράστιο μη εξυπηρετούμενο χρέος του.

Στο δήμο μας καλείται να διαχειριστεί στη διάρκεια της θητείας του, εκατοντάδες εκατομμυρίων! Είναι δυνατό με τέτοια χρέη και στο δημόσιο μάλιστα, κάτι τέτοιο να καλύπτεται από νέφος μυστικότητας, και να μην αποτελέσει θέμα δημοσιότητας; Η αδιαφάνεια, η τυφλή εμπιστοσύνη, η πολιτική κάλυψη, η ανεπάρκεια ελέγχου και άλλα τέτοια φαινόμενα, πολλές φορές έχουν οδηγήσει, πολιτικά πρόσωπα να ξεγελαστούν και να διασυρθούν ανεπανόρθωτα. Θα θυμίσουμε μόνο τη περίπτωση του «φτερωτού γιατρού», του νεοδημοκράτη Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, που έγινε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και δεν είχε και χρέη.

Το ποσό αυτό εννοείται δε πρόκειται να πληρωθεί ποτέ, από το Γ. Βούρο, που το χρωστάει. Ούτε από το σύντροφο του, Πάγκαλο, του «μαζί τα φάγαμε». Θα πληρωθεί από όλους εμάς, τους υπόλοιπους, τα γνωστά κορόιδα, που πάντα πληρώνουν όλα τα φέσια των μεγαλοκαπιταλιστών και των φανατικών οπαδών του. Θα πληρωθεί από τους ψηφοφόρους του Γ. Βούρου αλλά και όλους τους υπόλοιπους που δε το ψήφισαν. Χορηγοί με το ζόρι δηλαδή, της διά βίου άνετης ζωής ορισμένων, που πότε μας κουνούν το δάχτυλο ως άμεμπτοι και άτεγκτοι κριτές, και πότε μας σφάζουν ψηφίζοντας, στηρίζοντας ή προπαγανδίζοντας νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.  

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του μυθικού ποσού που χρωστάει μόνο στο δημόσιο, ο Γ. Βούρος, να πούμε πως αντιστοιχεί σε αδιάκοπη 35ετή εργασία μερικών εργαζόμενων, κι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, δε θα το αποκομίσει ποτέ σε όλο τον εργασιακό της βίο.   


ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΟΥ Γ. ΒΟΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ;

Στη λίστα μεγαλοοφειλετών που αφορά επιχειρήσεις, η ΠΑΕ ΑΕΚ φιγουράρει σε περίοπτη θέση με χρέη 320.000.000 ευρώ, που φυσικά δε πρόκειται να πληρωθούν ποτέ, αφού βρέθηκε ο τρόπος να δοθεί άλλο ΑΦΜ στο όνομα ΠΑΕ ΑΕΚ, χωρίς μάλιστα να δοθεί σεντς από τα χρωστούμενα. .

Ο Δ. Μελισσανίδης που επίσης στήριξε το Γ. Βούρο, πριν 5 χρόνια καταδικάστηκε με καθυστέρηση 20 χρόνων, για χρέη που αφορούσαν εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα, από τους οποίους ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη καταβολή των διαφυγόντων δασμών και φόρων, τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις έφταναν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Η 5ετής φυλάκιση που του επιβλήθηκε ήταν εξαγοράσιμη με 20 ευρώ τη μέρα. Κάνοντας το λογαριασμό 5 χρόνια με 20 ευρώ τη μέρα, θα διαπιστώσετε το κωμικό ποσό που αντιστοιχεί ως ποινή, για 10.000.000 ευρώ χρέος στο δημόσιο.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που ως γνωστόν υποστήριξαν το Γιάννη Βούρο, αποτελούν κορυφαίους κακοπληρωτές, αφού χρωστούν στις τράπεζες μισό δισεκατομμύριο ευρώ! Το τελευταίο διάστημα, μαθαίνουμε, επιδιώκουν τα δάνεια να φύγουν από τις τράπεζες και να πουληθούν στα κοράκια. Ε, μετά ξέρουμε, κόρακας, κοράκου μάτι δε βγάζει… Ξέρουμε επίσης πως οι ίδιοι είναι πρωταγωνιστές στη νομοθέτηση και τις συμφωνίες με τη τρόικα και τις τράπεζες, για κατασχέσεις οικονομιών και πλειστηριασμούς περιουσιών όλων χωρίς εξαίρεση των ψηφοφόρων.

Είναι λογικό λοιπόν που οι παραπάνω, ανάμεσα στους υποψήφιους των τελευταίων εκλογών στο δήμο μας, επέλεξαν και υποστήριξαν με σθένος, εκείνον που βρίσκεται πιο κοντά σε βασικά χαρακτηριστικά τους. Δανειζόμαστε, δημιουργούμε χρέη, πουλάμε ήθος και οράματα στο λαό, συνέχεια λέμε ναι στα αφεντικά, σφάζουμε στεγνά με μέτρα τους ψηφοφόρους, και μετά στέλνουμε το λογαριασμό για πληρωμή από τα κορόιδα… 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Επειδή το θέμα πλέον δεν αφορά στενά το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά αφορά ολόκληρο το δήμο, τη παράταξη του καταρχήν, μοναδική λύση στο πολιτικό πρόβλημα κύρους, αξιοπιστίας και ήθους που δημιουργήθηκε, είναι μία, και είναι η άμεση παραίτηση! Έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί, όπως θα γινόταν σε κάθε λεγόμενη πολιτισμένη χώρα του κόσμου.

Η αλήθεια είναι πως ένας φίλος έθεσε το εξής αποστομωτικό ερώτημα σχετικά. Ξέρεις κανένα που να κέρδισε το τζόκερ, και μετά να παραιτήθηκε από το κέρδος του;

Με βάση την απάντηση του φίλου, δε μπορούμε να αναμένουμε από το Γ. Βούρο, να δείξει τώρα, την ευθιξία που δεν έδειξε τόσο καιρό. Βεβαίως υπάρχει πλειάδα ισάξιων του για να τον αντικαταστήσουν σε περίπτωση παραίτησης. Για παράδειγμα ο Μ. Κουτσάκης που ήταν και ο τελευταίος δήμαρχος της Ν. Χαλκηδόνας. Να υπενθυμίσουμε εδώ, πως οι εκλογές τέλειωσαν, το αποτέλεσμα είναι δεδομένο, οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν παρά μόνο στο εσωτερικό των παρατάξεων. Επομένως ότι λέγεται κι ότι γίνεται, δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα.

Για τη πιθανότατη περίπτωση να συνεχίσει απτόητος τη πορεία του, θα πρέπει να πράξει ο ίδιος καταρχήν, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο να του επιβάλλει σε διαφορετική περίπτωση, τα παρακάτω:

Να δώσει στη δημοσιότητα, επίσημα, αυτή τη στιγμή που αναλαμβάνει δήμαρχος, τη περιουσιακή του κατάσταση, και αναλυτικά το σύνολο των εισοδημάτων και των χρεών του, με την αντίστοιχη τεκμηρίωση. Εφόσον παραμείνει στη θέση του δήμαρχου, θα πρέπει κάθε χρόνο με τον ίδιο τρόπο να εκθέτει δημόσια την εξέλιξη των οικονομικών και περιουσιακών του στοιχείων, και των χρεών του.

Οφείλει να είναι ειλικρινής, οφείλει να είναι διαφανής, οφείλει να δώσει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, γιατί σε τελική ανάλυση, τον εαυτό του θα προστατέψει εφόσον θέλει να πολιτεύεται.

Για σήμερα θα περιοριστούμε σε αυτά, και θα αναμένουμε να δούμε τι θα πράξει, πρώτα ο ίδιος, και μετά οι υπόλοιποι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...