Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Με αφορμή την «ανεξαρτητοποίηση» δημοτικής συμβούλου της «Πόλης της Καρδιάς μας»



Ανεξαρτητοποιήσεις αιρετών, όλων των επιπέδων, γίνονται και δε θα πάψουν να γίνονται ποτέ. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι. Ορισμένες κερδίζουν το σεβασμό και την εκτίμηση, των πολιτών, κι άλλες όχι. Κατά κανόνα κερδίζουν την εκτίμηση, εκείνες που μοσχοβολούν αγνές προθέσεις και πάνε κόντρα στους ισχυρούς. Αυτές που γίνονται για προσωπικό βόλεμα, στοιχίζονται και υποστηρίζουν την εξουσία κι εκείνους που μοιράζουν τη «πίτα», βρίσκονται στον αντίποδα οποιασδήποτε θετικής κρίσης ή εκτίμησης.

Στο δελτίο τύπου που μας έστειλε η παράταξη «Η Πόλη της Καρδιάς μας», στην οποία μέχρι πρότινος ανήκε, η κ. Σοφία Αλεφραγκή, περιλαμβάνεται η ιδιόχειρη επιστολή ανεξαρτητοποίησης της. Σε αυτή επικαλείται προσωπικούς λόγους που την οδήγησαν στη παραίτηση, χωρίς να αναφέρει ενδεικτικά κάποιους. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουν οι πολίτες, ποιοι ακριβώς ήταν οι προσωπικοί λόγοι που όπως γράφει, «…ΜΕ  ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ  ΝΑ  ΚΑΤΑΘΕΣΩ  ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΜΟΥ…». Δεν είναι δυνατό κάποιος και μάλιστα αιρετός, να ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ, και να μην εξηγεί τι, ποιος, πότε, γιατί, τον ανάγκασε να ανεξαρτητοποιηθεί!


Οι αποχωρήσεις για προσωπικούς λόγους, συνοδεύονται όχι μόνο από εξηγήσεις, αλλά και από παραιτήσεις από το αξίωμα που κατέχει ο αιρετός. Για παράδειγμα κάποιος ήταν άνεργος, βρήκε δουλειά και δεν έχει πλέον χρόνο να ασχολείται με το αντικείμενο για το οποίο εκλέχτηκε, οπότε παραιτείται για προσωπικούς λόγους. Αν πάλι αυτός που του βρήκε δουλειά, το έκανε με την προϋπόθεση να αποχωρήσει από το συνδυασμό του, αλλά να παραμείνει στο αξίωμα υπηρετώντας τον, ανήκει κι αυτό στη κατηγορία προσωπικοί λόγοι ανεξαρτητοποίησης. Οι προσωπικοί λόγοι γενικώς, χωρούν όλες τις ερμηνείες και δημιουργούν προβληματισμό, όταν δε δίνονται επαρκείς εξηγήσεις.

Στη προκειμένη περίπτωση, η ανεξαρτητοποιηθείσα σύμβουλος, δηλώνει πως:

«ΚΑΝΩ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ  ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΣΩΣΤΗ ΝΑ ΑΣΚΩ ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΩ ΜΕ ΕΥΓΕΝΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΏΝ»
(σ.σ. διατηρήσαμε τα κεφαλαία και την ορθογραφία του κειμένου ως είχαν)

Διαβάζοντας το κείμενο συνολικά, προκύπτει πως είναι σε θέση να εκφραστεί, καταλαβαίνει τι γράφει, δεν έχει δυσκολία στο λεξιλόγιο κλπ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να διευκρινίσω πως δεν υπονοώ ότι είχα τη γνώμη πως δεν ήταν ικανή για αυτά.

Σύμφωνα λοιπόν με τις δηλώσεις της, προκύπτει σαφώς ότι ως σήμερα εξέφραζε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τις απόψεις της, από τη διατύπωση που λέει «…ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ  ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ…». Αν ήθελε να πει  πως ως τη μέρα της παραίτησης της, στερούνταν την ελευθερία του λόγου, από τη παράταξη ή τον επικεφαλής της, είχε όλη την ευχέρεια να γράψει, «ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ…». Με λίγα λόγια, δεν αποχώρησε από τη παράταξη της για προσωπικούς λόγους που σχετίζονταν με περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης. Ταυτόχρονα δεν επικαλέστηκε ούτε ως υποψία, πολιτικούς λόγους, πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχουν τέτοιοι. Επομένως εκκρεμεί να εξηγήσει στους δημότες, ποιοι είναι οι προσωπικοί λόγοι, που την οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση, ή για ποιο λόγο τους κρατάει κρυφούς!

Με αφορμή αυτή τη παραίτηση, να πούμε, πως κάποτε ίσως είναι χρήσιμο, οι υποψήφιοι γενικώς να είναι πιο ειλικρινείς με τους ψηφοφόρους. Να λένε δηλαδή από την αρχή, πως εγώ κατέρχομαι για προσωπικούς λόγους, και να  μην επικαλούνται υποκριτικά το ενδιαφέρον τους για τη πόλη, τη λύση των προβλημάτων, τους κατοίκους κλπ, που αυτά είναι πολιτικοί λόγοι για να είναι κανείς υποψήφιος. Να λένε ότι λένε και πολύ ιδιωτικά, πχ κατεβαίνω για να πάρω δουλειές, για να έχω μισθοδοτούμενο πόστο, για να αυξήσω τη πελατεία μου, για να διαπραγματευτώ με αντίπαλο που μπορεί να μου προσφέρει κάτι παραπάνω που χρειάζομαι κλπ.

Με την ίδια αφορμή, να πούμε πως συνδυασμοί που συγκροτούνται στη βάση προσωπικών αναγκών υποψήφιων, όταν οι επικεφαλείς τους ψαρεύουν υποψήφιους με βάση τις ανάγκες τους, εύκολα μπορεί να πέσουν θύματα αυτής της τυχοδιωκτικής πολιτικής συμπεριφοράς τους. Γιατί αν δε μπορέσεις να καλύψεις τις ανάγκες αυτού που έρχεται για να βολευτεί, πράγμα που γνωρίζουν κι οι δυο πλευρές, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποιος άλλος, πχ ένας «πρόεδρος», ή ένα μεγαλοαφεντικό να σου αρπάξει το «στέλεχος»…


Όταν οικοδομείς τη πολιτική σου διαδρομή βασιζόμενος σε εξυπηρετήσεις, είναι λογικό οι εξυπηρετούμενοι που δέχονται να ενταχτούν, αν βρουν άλλο πάροχο που κάνει καλύτερη προσφορά, να σε αποχαιρετήσουν

Το εντυπωσιακό ήταν, όπως μου μετάφεραν, η δημόσια ερωτική εξομολόγηση μιας μαύρης σαβουρίτσας, γκεμπελίσκας ψυχής, που εκτός από την υπεργολαβία προπαγάνδας που έχει αναλάβει, φαίνεται πως καταθέτει και ψυχή... Γιατί όποιο κι αν είναι το κίνητρο σου, είναι λογικό να εκθειάζεις τη πολιτική συμπεριφορά, παρουσία, στάση κάποιου, που πρέπει να εικονογραφήσεις θετικά. Να παραθέτεις όμως εκτεταμένα, αν και ομοφοβική, το θαυμασμό σου και πόσο σε γοητεύει μια άβουλη μουγκή, όπως τη περιγράφεις, για την εμφάνιση, την ομορφιά, το μεγαλείο που βλέπεις στη παρουσία της, δεν είναι λογικό! Αν λοιπόν η υπεργολαβία προπαγάνδας που έχει αναλάβει, τη βοήθησε να βρει κάποια ανθρωπιά, ή να ανακαλύψει το κατά βάθος εαυτό της, αυτό είναι κάτι σημαντικό, γιατί έτσι μπορεί να ηρεμήσει λίγο κι η ψυχή της, και να υποχωρήσει η μισανθρωπία που εκδηλώνει για κάθε τι διαφορετικό. Δε γνωρίζουμε επίσης αν είχε γοητευτεί από τη περίοδο, που στριφογύριζε να είναι υποψήφια και με αυτό το συνδυασμό!

Μη με ρωτήσετε αν συμφωνημένες ανεξαρτητοποιήσεις, σε πρώτη φάση «σωματοποιούνται» και περνούν από το ΕΚΑΒ, ή εμφανίζονται κάποια στιγμή, ασυμπτωματικές…

Αυτό που μπορώ με αποδείξεις να σας πω, είναι τι είχαμε γράψει με ακρίβεια και σιγουριά προ μηνών, αναδημοσιεύοντας αποσπάσματα γραπτών μας, που είναι πριν από οποιουδήποτε χαρακτήρα επεισόδια, λιποθυμικά ή άλλα…

Στις 28-1-20 ανάμεσα σε άλλα γράφαμε:

«Κάτι άλλο μπορεί να είναι το γεγονός, ότι ωρίμασαν καταστάσεις που έτρεχαν και τρέχουν στο παρασκήνιο, οι οποίες μπορούν να αναδείξουν μια νέα, αφανή πλειοψηφία. Η οποία θα ενεργοποιείται στο βαθμό που χρειάζεται, όποτε κρίνεται σκόπιμο, και με τη ψήφο της, θα καθορίζει τις αποφάσεις. Ας μην αποκλείσουμε όμως το ενδεχόμενο, μια τέτοια πλειοψηφία να είναι κι εμφανής, και κάποιοι να αναλάβουν πόστα».



και στις 5-2-20 με αφορμή τη παραίτηση του Θάνου Λέκκα, συμπληρώναμε:

Στα παραπάνω, να συμπληρώσουμε, πως η σημερινή περίπτωση δε θα μείνει μόνη της, θα υπάρξουν κι άλλα περιστατικά, ευρύτερα, στο... κατάλληλο χρόνο.



Φυσικά ούτε είμαστε, ούτε ισχυριζόμαστε πως είμαστε, προφήτες, μάντεις, ούτε ότι ξέρουμε να διαβάζουμε το καφέ ή να ρίχνουμε τα χαρτιά…







Ακολουθεί το δελτίο τύπου με το κείμενο ανεξαρτητοποίησης της πρώην δημοτικής συμβούλου της παράταξης "Η Πόλη της Καρδιάς μας":



Νέα Φιλαδέλφεια 13/05/2020

Δελτίο τύπου




.
Λάβαμε από τη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου την παρακάτω δήλωση της κυρίας Αλεφραγκή.

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη « Η πόλη της Καρδιάς μας» και ο Χάρης Τομπούλογλου θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε τη Σοφία Αλεφραγκή και να της ευχηθούμε καλή συνέχεια. Άλλωστε όπως έγραψε και ο Κώστας Καρυωτάκης, «Επρόδωσαν την αρετή και ήρθαν οι έσχατοι πρώτοι. Με χρήμα παίρνεται η καρδιά κι αποτιμάται ο φίλος.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...