Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

H παράταξη του δήμαρχου έκοψε τη πίτα της με απούσες τις παρατάξεις που συγκροτούν τη πλειοψηφία πλην Π. Λαζαρίδη! (φωτογραφίες)

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ  Ευάγγελος Ασλανίδης χαιρετίζει τους παριστάμενους στην εκδήλωση
.
Το φλουρί έπεσε... στους υπονομευτές - δούρειους ίππους!

Είναι εντυπωσιακό πως μια τόσο φρέσκια, μόλις μερικών, ούτε πέντε μηνών δημοτική πλειοψηφία, κατάφερε να απομονωθεί τόσο γρήγορα! Σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, η επιρροή των αρχόντων, έχει, ή ακόμα έχει, έντονα αύξουσα πορεία. Πολλοί θέλουν να βρεθούν στο πλευρό τους, όχι απαραίτητα με… πονηρές προθέσεις, θέλουν να δείξουν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους για τα πρόσωπα που άλλαξαν, επιθυμούν ίσως και αδημονούν να σφίξουν το χέρι του ολοκαίνουριου δήμαρχου, που είναι διάσημος ενεργός ηθοποιός, και στα νιάτα του αποτελούσε είδωλο για τη νεολαία, ιδιαίτερα τη κοριτσίστικη.


Κανονικά έπρεπε να υπάρχουν τραυματισμοί από τον αναμενόμενο συνωστισμό. Τελικά δεν έγινε τίποτα. Η μισή αίθουσα γέμισε με επίσημους, κι η άλλη μισή με ορισμένους από τους υποψήφιους, κυρίως, ενώ κι από αυτή τη τελευταία κατηγορία, έλειπαν πολλοί.  Ακόμη και κάποιοι να είχαν υπονομεύσει την εκδήλωση, λέγοντας πχ πως ο δήμαρχος – ηθοποιός Γιάννης Βούρος, πρόσφατα έκανε περιοδεία με το θίασο του στη Κίνα, κι είναι ύποπτος για φορέας του φονικού κοροναϊού, ποιο πολλοί θα ήταν παρόντες.

Εντύπωση επίσης έκαναν κάποια πράγματα ακόμη. Από το κόμμα του δήμαρχου, ΠΑΣΟΚ, δεν εμφανίστηκε να το εκπροσωπεί κανείς, σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου. Νεοδημοκράτες ήταν αρκετοί, αλλά με θεσμικό ρόλο όπως πχ από τη Περιφέρεια ή τη ΠΑΕ ΑΕΚ. Μια, ασθενής όμως, δικαιολογία, για τη περιορισμένη προσέλευση κόσμου, μπορεί να είναι πως η κοπή της πίτας έγινε Δευτέρα, γιατί Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ο δήμαρχος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για παραστάσεις. Η Δευτέρα βέβαια, μπορεί και να βοηθούσε τη προσέλευση, αφού όλοι βρίσκονται εντός των τειχών, τα μαγαζιά είναι κλειστά κλπ.

Η πιο κροτώδης «παρουσία» στην εκδήλωση, ήταν, όταν ο δήμαρχος στην ομιλία του, όπως επιδίωξαν κιόλας να μάθουμε με το δελτίο τύπου, μίλησε για «υπονομευτές και Δούρειους ίππους». Ποιος τους εμπόδισε, να κάνουν τι; Υπήρξε κανείς που πχ είπε στο δήμαρχο, θα κάτσεις εδώ που σε στηρίζουμε και δε θα τρέχεις σε Ελλάδα και Κύπρο για παραστάσεις; Κι η στέρηση αυτής της χαράς, τον έριξε σε κατάθλιψη και υπονόμευσε την… έντονη δραστηριότητα του; Ποιος ή ποιοι είναι οι υπονομευτές, και ποιοι οι Δούρειοι ίπποι; Αν υπάρχουν τέτοια γεγονότα, ας βγει να πει καταστάσεις κι ονόματα, για να μπορούν κι οι κατηγορούμενοι να απαντήσουν. Διαφορετικά είναι ολοφάνερο, πως αυτή η τοποθέτηση, αποτελεί ευθεία υπονόμευση της χωρίς αρχές και πρόγραμμα, συνεργασίας που αγωνιωδώς και με νταραβέρια πέτυχε με τους άλλους συνδυασμούς.

Πιο πολύ μοιάζει ο ίδιος να θέλει να διαλύσει αυτή τη συνεργασία, με τη μορφή που έχει σήμερα, κι επειδή δεν έχει επαρκείς δικαιολογίες, κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις, δαιμονολογώντας γενικώς κι αορίστως. Μετά δουλεύει η φαντασία των πολιτών, κι όλο και κάτι θα φανταστεί καθένας. Σε άλλο επίπεδο, είναι γνωστό πως οι πρωθυπουργοί, ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούν για να εκτονώσουν ανώδυνα αντιδράσεις του λαουτζίκου τους, είναι παρόμοιου τύπου καταγγελίες, κι ανασχηματισμοί. Εκείνοι μιλάνε και για καμένη γη, αλλά πώς να ειπωθεί κάτι τέτοιο, εδώ, όταν οι προηγούμενοι άφησαν προίκα 7.000.000 ευρώ, που οσονούπω τελειώνει…

Αυτή η τοποθέτηση όμως, η χρονική στιγμή που έγινε, κι ο τόπος που επέλεξε να την εκστομίσει, το λιγότερο είναι ομολογία κραυγαλέας αποτυχίας. Έχει αλλάξει γνώμη, για τις συνεργασίες που έκανε, πριν πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κι είναι έτοιμος να τις διαλύσει. Όσο δεν ξεκαθαρίζει  με δημόσια, σαφή προσωπική τοποθέτηση, τι εννοεί, καθένας καταλαβαίνει, πως στο παρασκήνιο γίνονται ακόμη παζάρια. Επιχειρείται δηλαδή μια επαναδιαπραγμάτευση των συσχετισμών και των σχέσεων, μεταξύ των δυνάμεων του μπλοκ της πλειοψηφίας, αλλά και στο εσωτερικό κάποιων ή και όλων των συνδυασμών. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται όχι μόνο από την απουσία των άλλων συνδυασμών, στην εκδήλωση, αλλά και από τη σιωπή τους, τη στιγμή που έχει βουίξει ο τόπος για απαίτηση του δήμαρχου, παραιτήσεων στελεχών του συνδυασμού Γρετζελιά τουλάχιστον. Φήμες που καμιά πλευρά δεν έχει διαψεύσει.

Από όλα αυτά, πιο πιθανό είναι, να μη πει καμιά πλευρά τίποτα συγκεκριμένο. Αν πουν, θα αποδειχτεί από αυτά που θα επιλέξουν να δημοσιοποιήσουν, πως δεν υπήρχε άξια λόγου διαφορά. Η αλήθεια θα μείνει κρυμμένη σε όσα δε θα πουν, γιατί αμοιβαία, θα τους εκθέτουν. Γι΄ αυτό πιστεύω, πως οι επίτηδες κυκλοφορία των δηλώσεων για υπονομευτές και Δούρειους ίππους, είναι μέρος ενός δημόσιου παζαριού, για την αναδιανομή πόστων. Είναι μια προσπάθεια άσκησης πίεσης, επιδιώκοντας ο κόσμος να στραφεί εναντίον εκείνων που επιθυμεί ο δήμαρχος, και να τους «ευθυγραμμίσουν».

Ο κόσμος όμως γνωρίζει, πως τον έχουν γραμμένο, για ότι κι αν κάνουν, με πρώτο το δήμαρχο. Ο οποίος κόβει βόλτες κι εισπράττει αμοιβές, στις ατέλειωτες περιοδείες του. Για να δείξει δε, πως υπάρχει, βομβαρδίζει με δελτία τύπου για τις συναντήσεις που κάνει στο δημαρχείο. Αν τελειώσουν κάποιοι με κάποια ιδιότητα, θα ξεκινήσουν να στέλνουν δελτία τύπου, και για τις συναντήσεις με δημότες. Θα λένε πχ ο δήμαρχος συναντήθηκε επί μακρόν με τη κυρά Κατίνα της τάδε γειτονιάς, και κουβέντιασε αναλυτικά μαζί της, για τα ζητήματα που έχουν προκύψει στη πολυκατοικία που διαμένει, από κάποιον ένοικο που τελευταία γυρίζει αργά τη νύχτα και μεθυσμένος στο διαμέρισμα του. Ο δήμαρχος τη διαβεβαίωσε πως συμπαραστέκεται στο δράμα της πολυκατοικίας, και βρίσκεται στο πλευρό της, ενώ φεύγοντας της έδωσε την ευχή του να μην έχει στα πόδια της, υπονομευτές και Δούρειους ίππους…

Εάν πρόκειται για απλή μπουνταλοσύνη, ή βιαστικό χειρισμό, καθώς ο δήμαρχος πρέπει να προλάβει θεατρικές παραστάσεις κι άλλες δουλειές, ή πρόκειται για ολότελα συνειδητό επικοινωνιακό χειρισμό, θα φανεί στη συνέχεια. Η μυρουδιά της σήψης όμως, είναι διάχυτη…



Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Πολιτών Πολιτείας:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντυπωσιακή η εκδήλωση του συνδυασμού του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου!
Νέα Φιλαδέλφεια, 28/01/20
Παρουσία πλήθους συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Νέας Φιλαδέλφειας, η εκδήλωση για την κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας του συνδυασμού του Δημάρχου της πόλης μας Γιάννη Βούρου.
Ο Δήμαρχος, μετά τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που του δίνουν για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο μεν, αλλά και καθ’ όλα τιμητικό δε, έργο που έχει αναλάβει.
Ακολούθως κάλεσε τα αιρετά στελέχη του συνδυασμού “Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία” να απευθύνουν χαιρετισμό, τονίζοντας πως μαζί δουλεύουν και θα δουλεύουν νυχθημερόν για την βελτίωση όλων των πτυχών της καθημερινότητας του Δήμου μας.
Η ενθουσιώδης συγκέντρωση έκλεισε με την ομιλία του Δημάρχου.
Ο Γιάννης Βούρος αναφέρθηκε σε αυτά που ήδη έχει πράξει η δημοτική αρχή στους πέντε πρώτους μήνες της θητείας της, ανέπτυξε τον σχεδιασμό του για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας τους προσεχείς μήνες ενώ έκλεισε καταχειροκροτούμενος την ομιλία του τονίζοντας πως η προσπάθειά του για συναινέσεις, συμπορεύσεις και συνεργασίες, δεν έγινε από αδυναμία αλλά ήταν μία συνειδητή του επιλογή. Υπηρετώντας το πνεύμα του Κλεισθένη και της απλής αναλογικής. Σε καμία όμως περίπτωση αυτό δεν σημαίνει πως θα ανεχθεί στο έργου του υπονομευτές και Δούρειους ίππους.
Την όμορφη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης (γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μ.) συνοδευόμενος από τον π. Παντελεήμονα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής Γιώργος Δημόπουλος, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Γ. Πατούλη, Σοφία Αλυμάρα, Γιώργος Βλάχος, Φαίη Καλογήρου, Ελένη Αβραμοπούλου, η συνεργάτης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη Χριστίνα Γαλανοπούλου, η συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Νινέτα Γαλή, η αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Γκέλλυ Σακαλόγλου, ο δημοτικός σύμβουλος ΝΦ-ΝΧ Πέτρος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ευάγγελος Ασλανίδης, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιάννης Τσούτσας, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης μας, τους οποίους ο Δήμαρχος ευχαρίστησε από καρδιάς για την παρουσία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...