Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Οι πωλητές λαϊκών αγορών ενισχύουν το δεκατιανό του δήμου στα σχολεία χωρίς να ζητήσουν στοιχεία για την οικονομική του κατάσταση…


Είναι γνωστή μια πρόσφατη διαμάχη, τοπικά, σχετικά με την αντιπαιδαγωγική  πρωτοβουλία της δημοτικής πλειοψηφίας, να διαχωρίζει μικρά παιδιά στο χώρο του σχολείου, ζητώντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως τα φορολογικά στοιχεία, από μαθητές δημόσιων δημοτικών σχολείων, για να ξεδιαλέγει ποιοι είναι οι φτωχοί που δικαιούνται δεκατιανό!
Οι πωλητές των λαϊκών αγορών, χωρίς να είναι πλούσιοι, στα χρόνια της κρίσης, έχοντας την αίσθηση της αλληλεγγύης, πρόσφεραν και προσφέρουν στους δήμους, μέρος από τα προϊόντα τους. 

Στη πρόσφατη συνάντηση που έκανε ο δήμαρχος Γ. Βούρος μαζί τους, μας ενημερώνει πως προσφέρουν φρούτα για το δεκατιανό των μαθητών στα σχολεία. Λαμβανομένης υπόψη της λογικής της δημοτικής πλειοψηφίας που μάλιστα αφορά παιδιά, κι όχι ενήλικες, και τηρουμένων των αναλογιών, οι πωλητές των λαϊκών αγορών, θα έπρεπε:
Να ζητάνε τις οικονομικές καταστάσεις των δήμων και το περιουσιολόγιο, και αφού ελέγξουν τα στοιχεία, να κρίνουν ποιοι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν φρούτο στο δεκατιανό, χωρίς τη δική τους βοήθεια.
Σε τέτοια περίπτωση, είναι βέβαιο πως δε θα μας έδιναν ούτε κουκούτσια, καθώς είμαστε από τους ελάχιστους εύρωστους οικονομικά δήμους, ασχέτως αν είναι σπάγκοι οι διοικούντες ή κάνουν νεοφιλελεύθερης έμπνευσης γυμνάσια σε μικρά παιδιά…  Οι δε οπαδοί του διαχωρισμού μικρών παιδιών σε δυο κοινωνικές κατηγορίες, θα έπρεπε να ευχαριστήσουν τους πωλητές λαϊκών αγορών, να αρνηθούν ευγενικά τη προσφορά τους, αυτοεξαιρώντας το δήμο μας και προτρέποντας τους να τα δωρίσουν σε άλλους δήμους με οικονομικές δυσκολίες.


Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου:

Νέα Φιλαδέλφεια, 28/01/20
Ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη 28/01/20 στο γραφείο του, τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ και του σωματείου επαγγελματιών πωλητών Β΄ λαϊκής αγοράς Αθηνών Δημήτρη Μουλιάτο και τον Αντιπρόεδρο του σωματείου Δημήτρη Παπαδόπουλο
Στην συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος σχεδιασμοί του Δημάρχου για ευρύτερη συνεργασία των δύο πλευρών που θα αφορά τόσο στην καλύτερη δυνατή λειτουργία των λαϊκών αγορών στην πόλη μας, όσο και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής με την περαιτέρω ενίσχυση κοινωνικών δομών του Δήμου, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο. 
Τέλος ο Γιάννης Βούρος ευχαρίστησε το σωματείο επαγγελματιών πωλητών β' λαϊκής αγοράς Αθηνών και το σύλλογο παραγωγών β' λαϊκής αγοράς Αθηνών για την ενίσχυση του δεκατιανού με τη διανομή δωρεάν φρούτων στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας που πλέον θα γίνεται συστηματικά και κάθε εβδομάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...