Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Γιάννης Βούρος: «Δεν έχω πληρώσει, δεν έχω πληρώσει έτσι κι αλλιώς, μόνο στη Μιχαλού δεν χρωστάω…» (βίντεο)


.

Που αλλού εκτός της Μιχαλούς χρωστάτε ή χρωστάγατε κ. Βούρο;!


Σε πρόσφατη προηγούμενη ανάρτηση – απάντηση μας, στο δήμαρχο και μεγαλοοφειλέτη του δημόσιου, Γιάννη Βούρο, ανάμεσα σε άλλα, είχαμε γράψει τα παρακάτω:

"Υπήρξα επιεικής, μη πω λίαν επιεικής μαζί σας, χωρίς από ότι φαίνεται να το εκτιμήσετε. Θα προσπαθήσω να αλλάξω το αυριανό πρόγραμμα μου, για να σας απαντήσω αναλυτικότερα. Και να σας δώσω την ευκαιρία, αν αυτή τη φορά βρείτε το θάρρος, να τοποθετηθείτε σε μια ακόμη νέα αστεία και ανούσια ανάρτηση μου… Να δούμε αν θα τολμήσετε να απαντήσετε, ή πάλι θα κρυφτείτε όπως συνηθίζετε να κάνετε! Να δούμε αν θα πείτε ξανά για το διδακτορικό μου στη λάσπη και τη μαύρη προπαγάνδα. Όπως και να γίνει πάντως, αύριο, εσείς θα μιλήσετε και θα πρωταγωνιστήσετε οπωσδήποτε. Εγώ κομπάρσος θα είμαι ως συνήθως…"

Από επιλογή, τήρησα μερικώς τη δέσμευση μου. Ανάμενα να διαπιστώσω, αν θα αδράξει την ευκαιρία, να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει στους δημότες, την αλήθεια για τα δυσθεώρητα χρέη του. Ο ίδιος ως πρόσωπο, δεν είναι κάποιος που κυκλοφορούσε στη γειτονιά μας, δεν ήταν δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας, οπότε θα ξέραμε με ποιον έχουμε να κάνουμε, και θα είχαμε άποψη γι΄ αυτόν. Ωστόσο ως ηθοποιός και… στέλεχος του σταρ σύστεμ, ποτέ δεν έπαψε να είναι δημόσιο πρόσωπο. Υπήρξε πρωταγωνιστής των μνημονίων που σκόρπισαν ανέχεια και δυστυχία στο λαό, και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Παραμένει υποστηρικτής αυτών των πολιτικών. Πληρώθηκε αδρά από  το δημόσιο ταμείο, ως βουλευτής, πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης κρατικής θεατρικής σκηνής (ΚΘΒΕ), και πλέον πληρώνεται και θα πληρώνεται για 4 χρόνια από το δήμο μας.

Από τα πράγματα τίθεται το ερώτημα, αν είναι δικαιολογημένο, ένα πρόσωπο με αυτά τα χαρακτηριστικά, ταυτόχρονα, να χρωστά πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ στο δημόσιο, και να αρνείται έστω να ρυθμίσει την οφειλή του. Αν δικαιολογείται, παράλληλα με αυτό το χρέος, να χρωστάει άγνωστο ποσό και σε όλες τις τράπεζες, όπως διατυμπάνιζε πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα του. Κι αν δικαιολογείται μετά και το σημερινό βίντεο που αναρτούμε, να δηλώνει πως δε πληρώνει και χρωστάει σε πολλούς άλλους που δε γνωρίζουμε.

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα στη «Φιλαϊδόνα» απάντησε τα παρακάτω:

«Σε ερώτημα που απευθύναμε στον Δήμαρχο, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με χρέος του προς το Δημόσιο, μας ενημέρωσε ότι οι προσωπικές του υποχρεώσεις δεν υπερβαίνουν αυτές του μέσου πολίτη και τα ποσά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Το θέμα δε, το οποίο θα λυθεί δικαστικά, έχει προκύψει από συμμετοχή του σε εταιρεία».


Το νέο βίντεο


Ξαναλέω, δεν είχα τη πρόθεση να προβώ στην ανάρτηση και αυτού του βίντεο, κι αυτός είναι ο λόγος που τόσο καιρό δε το είχα κάνει. Οι πολίτες δεν είναι ή δε πρέπει να είναι πρόβατα, που καλούνται μια φορά στα τέσσερα χρόνια, να ψηφίσουν, και τους ξαναθυμόμαστε την επόμενη προεκλογική περίοδο. Η περιφρόνηση του δήμαρχου, να τους ενημερώσει για σοβαρά θέματα που αφορούν τον ίδιο ,και δυνητικά μπορεί να επηρεάσουν την άσκηση των καθηκόντων του, είναι καταφανής. Όπως επίσης το γεγονός ότι κάποιοι υπερασπιστές του, λένε διάφορα απίθανα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε σήμερα, ο δήμαρχος σε ανύποπτο χρόνο, μιλάει για τα… βεβαιωμένα από τον ίδιο χρέη του. Το ανεβάζουμε με την ελπίδα να ενημερώσει επιτέλους, υπεύθυνα, τεκμηριωμένα κι ειλικρινά τους δημότες, τι συμβαίνει, για να μην επανερχόμαστε κι εμείς κάθε τόσο με κάτι καινούριο…


Ήμασταν βέβαιοι πως ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος, θα μιλήσει για το ιλιγγιώδες χρέος του στο δημόσιο, ύψους 520.000 ευρώ.  Είμαστε βέβαιοι, πως θα ξαναμιλήσει. Δε γίνεται ένας δήμαρχος να μη μιλάει και να μην εξηγεί στους πολίτες που διοικεί, τα λεφτά των οποίων διαχειρίζεται,  πως κατάφερε να δημιουργήσει ένα τέτοιο χρέος. Η διαφορά πλέον, είναι πόση πίεση θα χρειαστεί ακόμη για να μιλήσει, αφού τόσο καιρό δεν έχει βρει το κουράγιο. Ας μη ξεχνάμε πως έχει δηλώσει ότι χρωστάει σε όλες τις τράπεζες, και χτυπάνε σειρήνες όταν περνάει απέξω. Αυτό το επαναλαμβάνει και στο βίντεο που παρουσιάζουμε σήμερα, σε παραλλαγή. Λέει: "περνάω έξω από τράπεζες και βαράν κόκκινο".


Στις 25-2-15 στην εκπομπή "τα Καρντάσιανς" του "Αντένα", με το Γρηγόρη Αρναούτογλου, τη Μαρία Μπεκατώρου και το Δημήτρη Σταρόβα, είναι καλεσμένος ο τότε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, πρώην βουλευτής του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ και σημερινός δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος.


Οι παρουσιαστές της εκπομπής, έχουν καλέσει το πρόσφατα συλληφθέντα καλλιτεχνικό διευθυντή, για χρέη του κρατικού θεάτρου στο ΙΚΑ, όπως  αργότερα έγινε γνωστό, να μιλήσει για τη περιπέτεια του. Απαντά με τη γνωστή άνεση που το διακρίνει, στις ερωτήσεις, που γίνονται σε φιλικό περιβάλλον. Αφηγούμενος τα όσα έζησε, δεν αποφεύγει να μιλήσει και για τον εαυτό του, πράγμα που συνηθίζει να κάνει. Εξάλλου τότε δε φανταζόταν πως θα ήταν δυνατό, μετά τα μνημόνια, τα χαράτσια, τις περικοπές κι όλα τα αντιλαϊκά - αντικοινωνικά μέτρα που ψήφισε, να βρίσκονταν πολίτες που με τη ψήφο τους θα τον έκαναν δήμαρχο και διαχειριστή των υποθέσεων τους στο δήμο που κάποτε έζησε ως παιδί. Παραδόξως... όλη τη προεκλογική περίοδο, και για ένα οχτάμηνο από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, κανείς δε βρέθηκε να το ρωτήσει, τίποτα σχετικό. Ούτε ως σήμερα κανείς το ρωτάει, με πρώτους τους προστρέξαντες να συνεργαστούν υπό την ηγεσία του. Φυσικά ο ίδιος απέκρυψε επιμελώς, ότι ήδη το όνομα του, περιλαμβανόταν στη λίστα της ΑΑΔΕ με τους μεγαλοοφειλέτες του δημόσιου.


Σε ποιους ακόμη, εκτός της Μιχαλούς και των τραπεζών, χρωστούσε ή χρωστάει;


Εκείνη τη χρονική στιγμή που δίνει τη συνέντευξη, ισχυρίζεται επίσης, ότι δε χρωστά στο δημόσιο και το ΙΚΑ. Σήμερα ξέρουμε πως χρωστάει στο δημόσιο 520.000 ευρώ. Ξέρουμε επίσης ότι αυτό το χρέος είναι από το 2017 τουλάχιστον! Γιατί η λίστα της ΑΑΔΕ με τους μεγαλοοφειλέτες, που κάθε χρόνο κυκλοφορεί, παρουσιάζει αυτούς που ένα ολόκληρο χρόνο πριν αρνούνται να πληρώσουν ή ρυθμίσουν το χρέος τους. Σε αυτά δε βάζουμε το χρόνο ή τα χρόνια που έχουν προηγηθεί, με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που προηγούνται, ούτε τυχόν διάστημα που με όποιο τρόπο υπηρετήθηκε το χρέος και εξ αυτού του λόγου, το όνομα του  μεγαλοοφειλέτη δεν εμφανιζόταν στη λίστα.


Χωρίς καμιά αμφιβολία, σύμφωνα με όσα αυθόρμητα ομολογεί, υπήρχαν οικονομικές υποχρεώσεις του, σίγουρα σε τράπεζες. Κι η κουβέντα δε γίνεται για τις τράπεζες, δε γίνεται για ένα εύλογο χρέος στο δημόσιο, που άντε να είναι μερικών χιλιάδων ευρώ. Γίνεται γιατί όπως λέει, αρνείται να πληρώσει αν και κονομάει πολλά λεφτά ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, ασύλληπτα για το μέσο πολίτη, κι όμως δε πληρώνει τις υποχρεώσεις του!  Όπως αφήνει να εννοηθεί, χρωστά σε ένα σωρό κόσμο ή επιχειρήσεις!


Για να εξηγούμαστε. Δεν είμαστε ενάντια σε κανένα γιατί χρωστά στις τράπεζες ή την εφορεία γενικά. Ιδιαίτερα στην εποχή μας και τα πέτρινα χρόνια που βιώνουμε. Αντίθετα είμαστε με το μέρος τους.


Είμαστε ενάντια σε αυτούς που καλοπερνάνε σε βάρος μας. Ολιγάρχες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγάλο κεφάλαιο γενικώς. Είμαστε ενάντια και στο υπηρετικό τους πολιτικό προσωπικό, που νομοθετεί σε όφελος τους και σε βάρος μας. Όλοι αυτοί μια χαρά αλληλοκαλύπτονται και συνεργάζονται. Βάζουν πλάτη καθένας όπως μπορεί, για να μεγιστοποιείται η εκμετάλλευση μας. Κατά καιρούς μαθαίνουμε περιστασιακά για ορισμένα από όσα γίνονται, και συνήθως δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκειμένου να μη πληρώνουν φόρους ή ότι άλλο μπορούν, ενώ την ίδια ώρα παριστάνουν τους πατριώτες, τους φιλάνθρωπους και τους ψυχοπονιάρηδες.


Είμαστε αλληλέγγυοι και υπέρ της παύσης πληρωμών από τα νοικοκυριά που δε μπορούν να ανταποκριθούν, είτε αφορά την εφορεία, είτε τις τράπεζες. Είμαστε υπέρ της οργανωμένης πολιτικής ανυπακοής, και της ομαδικής άρνησης πληρωμών σε τράπεζες, κράτος κλπ, με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών και άλλων αντιλαϊκών πολιτικών.


Είμαστε ενάντια σε ατομικές αντικοινωνικές συμπεριφορές, μερικών επιτήδειων, κονομημένων, βολεμένων, που επωφελούμενοι της κατάστασης, φορτώνουν τα χρέη τους στις πλάτες μας. Πόσο μάλλον όταν αυτοί έχουν ψηφίσει μνημόνια, παραμένουν αμετανόητοι και συνεχίζουν να είναι υπέρ τέτοιων πολιτικών.


Ακολουθεί η εξιστόρηση των γεγονότων και των σκέψεων που έκανε στην εκπομπή, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε και από το βίντεο:


"...έρχονται δύο παλικάρια την ώρα που πήγαινα προς το γραφείο μου... δύο παλικάρια έτσι ψηλά, βγάζουν ταυτότητα, λέει ασφάλεια

λέω, ναι 

λέει, συλλαμβάνεστε

λέω, για ποιο θέμα;

λέει, για χρέη

κι αρχίζω και σκέφτομαι, χρέη, εγώ... 

παρεμβαίνει η Μ. Μπεκατώρου: τι δεν έχεις πληρώσει,   

Δεν έχω πληρώσει, δεν έχω πληρώσει έτσι κι αλλιώς, μόνο στη Μιχαλού δεν χρωστάω, αλλά, αυτό είναι μια άλλη ιστορία... και σκέφτομαι σε τράπεζα χρωστάω, ναι ...σε τράπεζες μάλλον χρωστάω, περνάω έξω από τράπεζες και βαράν κόκκινο, αλλά πέρα απ΄ αυτό, ΙΚΑ κι εφορεία δεν έχω..."


Αναμένουμε να δούμε αν αυτή τη φορά ο δήμαρχος Γ. Βούρος, θα θεωρήσει πως πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις στους δημότες...


Ακολουθεί το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο entertv.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...