Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Χ. Τομπούλογλου: Χορηγός ο Χούρι της CCC και στις ανακαινίσεις του "Καλού Σαμαρείτη" και της "Αγίας Ελεούσας"

 
Όλο και περισσότερη δυσοσμία αναδύεται και μας πνίγει... 
.
Αν οι χορηγίες της CCC ή των Χούρι στη μητρόπολη μας ήταν χάντρες σε λίγο θα φτιάχναμε κομπολόι...


Ο Χάρης Τομπούλογλου, χτες, με το γνωστό θράσος που το διακρίνει, επιτέθηκε με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, σε όσους έχουν διαφορετική γνώμη από τη δική του, του μητροπολίτη κλπ. Απαντήσαμε.

Σήμερα παρουσιάζουμε, τι έλεγε ο ίδιος, στο δημοτικό συμβούλιο της 20ης Μάη 2020 (σελίδα 130). Δηλαδή ενάμιση μήνα πριν. Το κάνουμε σήμερα, όχι γιατί δε γνωρίζαμε έγκαιρα τι είχε πει, και τι άλλα έχουν συμβεί, αλλά γιατί είχαμε επιλέξει, να μη τα πούμε όλα. Να μην εκθέσουμε, όσο γίνεται, πρόσωπα όπως ο ίδιος, κι εκκλησιαστικούς θεσμούς, και γενικά να μην οξύνουμε, όσο ήταν δυνατό, τις καταστάσεις. Αφού δε κατανοήθηκε και δεν εκτιμήθηκε, δεν έχουμε άλλο λόγο, να παραμένουμε σιωπηλοί.  


Ο Χ. Τομπούλογλου, με τη γνωστή άριστη σχέση του με τη μητρόπολη και το μητροπολίτη, κατά τη σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρεται στο όνομα του χορηγού του δημοτικού παιδικού σταθμού, και το λέει, Χιούι. Προφανώς και δε πρόκειται για το τρίδυμο αδελφό, των Λιούι και Ντιούι της οικογένειας των Ντακ. Πιθανότατα αυτός που απομαγνητοφώνησε τα πρακτικά, μη γνωρίζοντας το όνομα, άκουσε Χιούι, αντί Χούρι. Φροντίζει λοιπόν, ο ίδιος, να αποσαφηνίσει πλήρως σε ποιον αναφέρεται λέγοντας:

«Χορηγός θα είναι αυτός ο οποίος ανακαίνισε και τον «Καλό Σαμαρείτη», τον Οίκο Ευγηρίας, και την «Αγία Ελεούσα». Ο ίδιος. Ο Χιούι, αυτός ο Λιβανέζος χριστιανός…»

Από τη τοποθέτηση του λοιπόν, μαθαίνουμε, πως οι Χούρι, ήταν επίσης χορηγοί της ανακαίνισης, του οίκου ευγηρίας «Αγία Ελεούσα»! Η οποία έγινε στις 11-10-17. Τότε μάλιστα, και ποτέ ως σήμερα, δε μάθαμε πως η CCC ή τέλος πάντων η οικογένεια Χούρι, είχε ξεκινήσει να είναι χορηγός έργων της μητρόπολης.

Ο απίθανος, Χάρης Τομπούλογλου, που στο δημοτικό συμβούλιο είπε τα παραπάνω, χτες έγραψε:

«Λυπάμαι που τα τοπικά παπαγαλάκια θα απογοητευθούν και θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα...μόλις γίνει γνωστό το όνομα του δωρητή...με γραπτά στοιχεία!
Θα αποδειχθεί για μια ακόμα φορά η κακοήθεια και θα διαψευστούν πάλι οι κατ'επάγγελμα συκοφάντες, οι άρρωστοι τοπικοί σεναριογράφοι.
σε πείσμα των διαχρονικών εχθρών της Εκκλησίας μας και των τοπικών αρνητών της κοινωνικής προσφοράς…»

Μήπως πρέπει να γίνει κατανοητό, από τον επίμονο και σιωπηλό μητροπολίτη, ότι όποιος κι αν παρουσιαστεί ως χορηγός του 3ου δημοτικού παιδικού σταθμού, προκειμένου να περάσει για μισό αιώνα στον έλεγχο της μητρόπολης, η λεηλασία δε γίνεται αποδεκτή;

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο, ούτε κυρίως, στο χορηγό. Ασχολούμαστε και θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το μητροπολίτη, το χορηγό κι όποιον άλλο χρειαστεί, όσο η μητρόπολη θα επιμένει ο δημοτικός παιδικός σταθμός να περάσει στον έλεγχο της… Πολιτικό είναι το πρόβλημα, κι αντί ο μητροπολίτης να κάνει με τη δημοτική περιουσία, πολιτική, είναι προτιμότερο να βρει χορηγό, να του αγοράσει και οικόπεδο κι εκεί ας κάνει ότι ο θεός το φωτίσει…


Η μόνη αποδεκτή λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, είναι η μητρόπολη να αποσυρθεί άμεσα, από τη παραχώρηση του οικοπέδου, του 3ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...