Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Ο Π. Πολάκης με αντιπροσωπεία και του τοπικού μας ΣΥΡΙΖΑ σε περιοδεία στο Κωνσταντοπούλειο στη Ν. Ιωνία

.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Π. Πολάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων, στις 13/7/2020, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας συμμετείχε αντιπροσωπευτικά, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την κατάσταση του πλησιέστερου νοσοκομείου της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε Δημόσιες Δομές Υγείας, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να επικοινωνήσει την αταλάντευτη στήριξη του στο ΕΣΥ, ο Π. Πολάκης με αντιπροσωπεία στελεχών, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Χ. Ν. Πρίφτη, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά τον πρώην Αν. Υπουργό Υγείας για την τρέχουσα κατάσταση του νοσοκομείου, ενώ στη συνέχεια η αντιπροσωπεία περιόδευσε όλα τα τμήματα και συνομίλησε σε πολύ καλό κλίμα με το ιατρικό και λοιπό προσωπικό. 
Ιδιαίτερη ενημέρωση ζήτησε να έχει ο Π. Πολάκης, σχετικά με την πορεία υλοποίησης της αναβάθμισης του εξοπλισμού του νοσοκομείου μέσω της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής, όπως αυτή είχε δρομολογηθεί σε συνεργασία με την πρώην Περιφερειάρχη κ. Δούρου και για το σκοπό αυτό δεσμεύτηκε να επανέλθει με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Τέλος, στο χώρο του αμφιθεάτρου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν από την πλευρά των εργαζομένων διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τη στελέχωση και τη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ ειδική μνεία έγινε στην ανάγκη μετεγκατάστασης του ΤΕΠ.


Από την πλευρά του ο πρώην Αν. Υπουργός Υγείας τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του ΕΣΥ τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε πόρους, μέσα σε ένα στενό δημοσιονομικό περιβάλλον, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στις θεσμικές αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν όσο και σε αυτές που δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν αλλά κρίνονται απαραίτητες για την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...