Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Ο Καλογρίτσας ο Ν. Παππάς η… λιβανέζικη εταιρία κι ο 3ος Παιδικός Σταθμός ΝΦ…


Η εικόνα είναι από τη τελετή ενθρόνισης του μητροπολίτη Γαβριήλ, στην οποία ο Ν. Παππάς, παρίστατο ως εκπρόσωπος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. 
 .

Μήπως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή ο μητροπολίτης Γαβριήλ να παραιτηθεί από την… απαγωγή του 3ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού ΝΦ;



Απασχολούν πλέον όλη τη τοπική κοινωνία, τα όσα εξελίσσονται σε σχέση με την επιχείρηση παραχώρησης στη μητρόπολη για μισό αιώνα, του 3ου Παιδικού Σταθμού του δήμου ΝΦ.

Ταυτόχρονα απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας, τα όσα γίνονται ευρέως πλέον γνωστά, για τις σχέσεις Καλογρίτσα, Ν. Παππά και μιας… αποκαλούμενης λιβανέζικης εταιρίας. Αυτά τα τελευταία, θα συνεχίσουν να μας απασχολούν, γιατί αυτή είναι η χρονική στιγμή, που οι κυρίαρχες δυνάμεις του συστήματος, επέλεξαν να ασχοληθεί η κοινωνία, με κάτι που της είναι γνωστό από παλιά… Πάντα ένα σκάνδαλο ή ένα "σκάνδαλο" είναι χρήσιμο, ακόμη και το καλοκαίρι, να απασχολεί το λαό. Ιδιαίτερα αν την ίδια ώρα, που με χουντικής, ναι χουντικής έμπνευσης νομοθετήματα, η κυβέρνηση επιχειρεί να στραγγαλίσει δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, όπως είναι αυτά των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων! 

Υπήρξε λοιπόν μια εταιρία, που τώρα μας τη παρουσιάζουν ως λιβανέζικη, η οποία έδωσε τη τελευταία στιγμή, 3.000.000 ευρώ στην εταιρία «Τοξότης», συμφερόντων Καλογρίτσα, για να μπορέσει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Κάποιες λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μία όμως, που έχει την αξία της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού,της εφημερίδας  «ΜΠΑΜ», όπως αναδημοσιεύτηκε   στο ereportaz.gr, συνέβησαν τα εξής:


Όπως αποκαλύπτει η έρευνα της «Μ», προκειμένου να δικαιολογηθεί η μεταφορά του ποσού, η θυγατρική εταιρεία της CCC με την επωνυμία (Al Ghandi & Consolidated C o n t r a c t o r s I n t e r n a t i o n a l Company LLC) υπόγραψε στις 22 Αυγούστου 2016 ιδιωτικό συμφωνητικό με τον «Τοξότη». Βάσει αυτού, η κατασκευαστική της οικογένειας Χούρι έχριζε ως υπεργολάβο την εταιρεία Καλογρίτσα για την κατασκευή ενός έργου συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ στη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και συγκεκριμένα για το «Al Zahia City Center Mall». Φαινομενικά, λοιπόν, η εκταμίευση των τριών εκατ. ευρώ αφορούσε προκαταβολή του «Τοξότη» για την ανάληψη κατασκευαστικών εργασιών στα Εμιράτα". 


Στη συνέχεια δίνει μια διαφορετική εκδοχή, από αυτή που ακούγεται σήμερα, για τη τύχη των 3.000.000 ευρώ, αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τη περίπτωση μας.


 Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Καλογρίτσας, μετά την αποτυχία να αποσπάσει τηλεοπτική άδεια, δε τα επέστρεψε. Οπότε ο καλός δημοσιογράφος, ερευνώντας την υπόθεση βρίσκει πως: 

"τον Απρίλιο του 2019 το διαιτητικό δικαστήριο της Γενεύης δικαίωσε τους ιδιοκτήτες της CCC, δηλαδή τους Ταουφίκ και Σάμερ Χούρι, στη δικαστική διαμάχη με την εταιρεία «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα σε ό,τι αφορά την επιστροφή των τριών εκατ. ευρώ που μεταφέρθηκαν από το Αμπου Ντάμπι στην Ελλάδα για να εκδοθεί η εγγυητική επιστολή και να συμμετάσχει η οικογένεια Καλογρίτσα στον τηλεοπτικό διαγωνισμό..." 


Στη συνέχεια, πάντα όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού

"η δικαστική διαμάχη μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Αντικείμενο της εκδίκασης ήταν να κηρυχτεί εκτελεστή στην Ελλάδα η απόφαση του ελβετικού δικαστηρίου".

Η παραπάνω αναδημοσίευση, έχει ημερομηνία 27-1-2020



Νομίζω πως αν ο μητροπολίτης Γαβριήλ, κλείσει τα αυτιά σε παρηκμασμένους και κοινωνικά ανυπόληπτους κόλακες, που ξέρουν τι θέλουν, ασχολούμενοι, για να χρησιμοποιήσω το πλέον επιεική όρο, με τα της εκκλησίας, μόνο να ωφεληθεί θα έχει. Κάποιος που έχει στόχο τη κορυφή, κι αυτό είναι ολότελα θεμιτό, χρειάζεται και σωφροσύνη. Πρέπει να έχει εφόδιο , περισσότερο τη λογική, και λιγότερο τη παρόρμηση. Και φαντάζομαι πως η κατάκτηση κάθε στόχου και θεσμού, έχει ή αποκτά αξία, όταν συνοδεύεται από μια καθαρή κι όχι, ας τη πούμε, θολή διαδρομή. Ιδιαίτερα αν μιλάμε για πνευματικούς στόχους-θεσμούς. Εκτός αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, κι είναι αδιάφορο οτιδήποτε άλλο εκτός από το στόχο…


Τα αντανακλαστικά επίσης, παίζουν καθοριστικό ρόλο. Το πόσο έγκαιρα, αντιλαμβάνεται κανείς αυτό που έρχεται, ή αυτό που αναπόφευκτα θα ακολουθήσει, κι αντιδρά. Γιατί καλή είναι η σιωπή ως ταχτική, καλό είναι να βγαίνουν μπροστινοί προς υποστήριξη, αλλά αν ο ηγέτης δεν αντιλαμβάνεται πότε πρέπει να προλάβει να κάνει πίσω, όλα είναι χαμένος κόπος. Η ώρα έχει περάσει, βρισκόμαστε ήδη στο και 5΄…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...