Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Οφειλόμενη απάντηση σε επαγγελματία χριστιανό…

.
Η παραχώρηση οικοπέδου στη μητρόπολη για 50 χρόνια, που ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου, ο οποίος, επί προηγούμενης διοίκησης του, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για να απομένει μόνο η χρηματοδότηση προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο, αναγκαστικά άνοιξε μια συζήτηση.

Στο πλαίσιο αυτό εμφανίστηκε… επαγγελματίας χριστιανός, γνήσιος συντηρητικός,  να «απαντά» από το καναπέ και το πληκτρολόγιο του, σε «ψευτο-προοδευτικούς που θεωρούν την εκκλησία ταξικό τους εχθρό»(!) και άλλα παρόμοιας σοβαρότητας «επιχειρήματα». Ξύλινη σκέψη, ξύλινη γλώσσα, χαρτονένια ιδεολογία. Τίποτα το παράξενο. Αν δε παινέψει την εκλογική πελατεία του, θα πέσει κι άλλο μαύρο στις εκλογές κι όχι μόνο.


Αντί να παραθέσει, όπως θα έκανε κάθε σοβαρό πολιτικό πρόσωπο, επιχειρήματα, και να απευθυνθεί ευθέως σε όποιον ή όποιους τον ενόχλησαν, με όσα γράφτηκαν, παράθεσε χαρακτηρισμούς, και στη καλή περίπτωση ανακρίβειες. Επί της ουσίας αυτό που εμφανώς κρύβει, είναι η συμπόρευση και η στήριξη της πολιτικής, αυτών που ισχυρίζεται πως αντιπολιτεύεται. Έτσι συμβαίνει πάντα, όταν πολιτικά πρόσωπα πολιτεύονται χωρίς αρχές, και χωρίς να υπερασπίζονται αυτά που υποτίθεται ότι υπηρετούν. Τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών. Και σε αυτές τις περιπτώσεις πράγματι οι ανοίκειες επιθέσεις, οι κραυγές, οι ανακρίβειες, είναι η καλύτερη συνταγή για την αυτοπροστασία των πολιτικάντηδων…

Άμα θέλει διάλογο, ας επιχειρηματολογήσει στην ουσία των ζητημάτων που τέθηκαν. Κι αν δε ντρέπεται για τις θέσεις του, ας βγει ευθέως να πει, ότι είναι υπέρ της συρρίκνωσης των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, και της με τον ένα ή άλλο τρόπο, ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών τους. Γιατί περί αυτού πρόκειται, αφού στη πράξη αυτά υπερασπίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...