Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Γ. Βούρος: Δε φταίω εγώ, φταίει ο κορονοϊός…

Η εικόνα είναι από πρόσφατο προπαγανδιστικό δελτίο τύπου του δήμου, για τη καθυστερημένη διανομή ειδών του Κοινωνικού παντοπωλείου. Αριστερά στη μέση, η μασκοφόρος που ποζάρει, αξιοποιώντας την υποχρέωση του δήμου προς τους απόρους, για να προβληθεί, πρέπει να είναι η υπεύθυνη δημόσιων σχέσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ κι αντιδήμαρχος, Ανθή Παπακώστα


.
Με Γιάννη Βούρο και Ανθή Παπακώστα, στο τιμόνι, επιτεύχθηκε… η μεγαλύτερη καθυστέρηση παράδοσης προϊόντων στους άπορους, στην ιστορία του δήμου!!!


Αυτό το… άνευ προηγουμένου επίτευγμα, διά χειρός Βούρου, δεν ήρθε τυχαία. Ήταν αναμενόμενο, από τη στιγμή που προηγουμένως διάλυσε τη Κοινωνική υπηρεσία του δήμου, σκορπώντας στους πέντε ανέμους τα στελέχη της. Ταυτόχρονα αποφάσισε να ξαποστείλει και το μέχρι τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο, Χρήστο Γρετζελιά, προκειμένου να τοποθετήσει στη θέση του, την υπεύθυνη δημόσιων σχέσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Οποιοσδήποτε ήθελε δηλαδή, να καθυστερήσει τη προγραμματισμένη διανομή των προϊόντων, στους άπορους, δεν είχε παρά να κάνει αυτές ακριβώς τις κινήσεις. Το αποτέλεσμα θα ερχόταν αβίαστα, όπως ακριβώς συνέβηκε. Φυσικά δεν υπήρχε λόγος, για να επιδιωχτεί αυτή η καθυστέρηση ρεκόρ. Είναι αρκετή από μόνη της, η αδιαφορία για τους συμπολίτες, που δεινοπαθούν, και η κυριαρχία του πάθους να εκδιωχθούν κάποιοι με υποκειμενικά ή πολιτικά κριτήρια.


Γνωρίζοντας πως η καθυστέρηση, δεν έχει προηγούμενο, ο δήμαρχος εξέδωσε επιστολή προς τους άπορους, απαλλάσσοντας από κάθε ευθύνη την αρμόδια αντιδήμαρχο, Ανθή Παπακώστα! Η λογική λέει πως την επιστολή, θα έπρεπε να την υπόγραφαν και οι δύο, ως συνυπεύθυνοι. Θα μπορούσε επίσης, να την υπογράφει μόνο η αρμόδια αντιδήμαρχος, για να καλύψει το δήμαρχο, στον οποίο υποτίθεται, χρωστά το διορισμό της. Το γιατί ανάλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη, ο δήμαρχος, που δεν έχει μάθει να ζητάει ποτέ συγνώμη, για τίποτα, είναι ένα ερώτημα, που έχει εξηγήσεις… Το έχουμε ξαναγράψει. Όσο είναι δήμαρχος ο Γ. Βούρος, η υπεύθυνη δημόσιων σχέσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ και αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής του δήμου, Ανθή Παπακώστα, δε θα φταίει ποτέ και για τίποτα.

Τι συμβαίνει όμως όταν ο ένας υπεύθυνος δε ξέρει να ζητάει συγνώμη, κι ο άλλος απαγορεύεται να αναλάβει ευθύνες ή να του αποδοθούν;

Στο χώρο των απόρων, καθώς οι περισσότεροι γνωρίζονται μεταξύ τους, έγινε μεγάλη συζήτηση, κι αντίστοιχα μεγάλη ήταν η δυσφορία. Αναπόφευκτα έπρεπε να ζητηθεί μια συγνώμη, να υπάρξει μια απολογία, κάποιος να αναλάβει κάποιες ευθύνες. Αφού από τα πράγματα δεν ήταν δυνατό να φταίνε οι άσχετοι με το αντικείμενο νεοφερμένοι εργαζόμενοι, ούτε κι ο εκδιωχθείς αντιδήμαρχος, ο ένοχος βρέθηκε εύκολα, σε κάποιον που δε μπορεί να μιλήσει. Το λένε κορονοϊό!!! 

Ο αθεόφοβος που έχουμε για δήμαρχο, λοιπόν, συνέταξε επιστολή (Α.Π. 7040/20 Ιδιαίτερο γραφείο δήμαρχου), στην οποία δε ζητάει ευθέως συγνώμη, ούτε αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Με φλυαρίες και γλυκόλογα, χαρακτηρίζει τεχνικό το πρόβλημα που δημιούργησε, με τη διάλυση της Κοινωνικής υπηρεσίας, ενώ είναι πρόβλημα ανικανότητας, αδιαφορίας και πολιτικό, κι ενοχοποιεί το παγκόσμιο πρόβλημα του κορονοϊού για να κρύψει τις ευθύνες του ίδιου και της αρμόδιας αντιδήμαρχου.

Ανάμεσα σε άλλα, γράφει χαρακτηριστικά:

«Η χώρα μας πλήττεται, καθώς και όλος ο πλανήτης περνά τη δυσκολότερη περίοδο με αρνητικά αποτελέσματα τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Ζητάμε τη κατανόηση σας ελπίζοντας πως θα ξεπεραστεί σύντομα αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα και να έχουμε όλοι μας υγεία».

Μαθαίνουμε εκτός των άλλων πως ο πλανήτης περνά τη δυσκολότερη περίοδο, όχι μόνο σε ανθρώπινο, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο!!! Εδώ που τα λέμε, έκλεισαν τα θέατρα, και κάποιοι… που τα είχαν δεύτερη δουλειά, τα φέρνουν δύσκολα βόλτα με τα μόνο τρεισήμισι χιλιάρικα του μισθού από τη πρώτη δουλειά. Ενδιαφέρον έχει ότι στη προσπάθεια του να αποσείσει τις ευθύνες του, συνδέει έμμεσα, τις επόμενες έγκαιρες παραδόσεις προϊόντων, με το ξεπέρασμα του παγκόσμιου προβλήματος!!!

Υγ. Πληροφορούμαστε  εσχάτως, πως έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα, για να ειδοποιηθούν και να έρθουν αυτό το Σαββάτο, τα ΜΜΕ και όχι μόνο, για το επικοινωνιακό σόου που ετοιμάζει ο… δραστήριος δήμαρχος και η αντιδήμαρχος του, οι οποίοι αψηφούν τον ιό, που το προηγούμενο διάστημα τόλμησε να καθυστερήσει τις παραδόσεις προϊόντων…


Με τα παραπάνω κλασσικά επικοινωνιακά τεχνάσματα για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, δε θα ασχολιόμασταν ιδιαίτερα, αν δε μαθαίναμε πως πιέζονται εργαζόμενοι να παρίστανται ως ντεκόρ και μάρτυρες, για τον… οργασμό της υπό την υπεύθυνη δημόσιων σχέσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανθή Παπακώστα, Κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου.


Ακολουθεί αναλυτικά το περιεχόμενο της απολογητικής επιστολής του δήμαρχου:



«Με την παρούσα επιστολή αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για την υπομονή-ανοχή που έδειξαν λόγω της καθυστέρησης των διανομών, όπου για τεχνικούς λόγους δεν πραγματοποιήθηκαν ως σήμερα.

Η χώρα μας πλήττεται, καθώς και όλος ο πλανήτης περνά τη δυσκολότερη περίοδο με αρνητικά αποτελέσματα τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που περνάμε όλοι μας θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να πραγματοποιηθούν οι διανομές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να μη λείψει τίποτα από εσάς και τις οικογένειές σας.

Ζητάμε τη κατανόηση σας ελπίζοντας πως θα ξεπεραστεί σύντομα αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα και να έχουμε όλοι μας υγεία.

                                                                                              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


                                                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...