Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Η αχαριστία και η αγνωμοσύνη της δημοτικής πλειοψηφίας...

.
Γιατί άραγε ο δήμος απόκρυψε πως του παραχωρήθηκαν επίσης προσωρινά ακόμη 2 αυτοκίνητα;

Η σημερινή πλειοψηφία του δήμου, κατά τη συνήθη πρακτική της, να κρύβει όσο μπορεί ή ακόμη και να εξαφανίζει, πχ ομόφωνα ψηφίσματα του δημοτικού συμβούλιου, εξέδωσε δελτίο τύπου καθαρά διαφημιστικού χαρακτήρα, υπέρ της μιας εταιρίας.

Αυτού του είδους ο αυτοδιοικητικός πολιτικός πολιτισμός, κοινωνικά λέγεται αχαριστία κι αγνωμοσύνη, δεν έχει προηγούμενο στις δυο πόλεις μας. Σε τέτοιο ευτελισμό, δεν είχε πέσει ποτέ κανείς. Δεδομένου ότι δε μιλάμε για ζητήματα που σχετίζονται με το γήπεδο και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία υπερασπίζονται ως υπεργολάβοι, καταλαβαίνουμε, πως εδώ χρησιμοποιώντας τη θέση τους στο δήμο, προωθούν κι άλλα.


Είναι εξωφρενικό, να προβάλουν πως είναι ευαίσθητοι, δραστήριοι, αποτελεσματικοί, ενωτικοί, κάνουν τα πάντα για το καλό της κοινωνίας, να αποδέχονται δωρεές, και να εξαφανίζουν τη μία από αυτές, προβάλλοντας όσο περισσότερο μπορούν την άλλη. Όταν μάλιστα με την ίδια απόφαση αποδέχτηκαν τις παραχωρήσεις των οχημάτων, όπως αποκάλυψε «Ο Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας».


Μια από τις δυο εταιρίες ενοικίασης αυτοκίνητων, που όλες τους έχουν και θα έχουν και το επόμενο διάστημα αναδουλειές λόγω ιού, παραχώρησε για όσο διαρκεί η κατάσταση με το κοροναϊό, στη ΚΕΔΕ, 150 αυτοκίνητα. Της έδωσε το ελεύθερο να τα διαθέσει, όπως εκείνη νομίζει. Μια άλλη, ανταγωνιστής της, διάθεσε μόνο στο δήμο μας, για λόγους απόλυτα κατανοητούς, αφού προβάλλεται η σχέση μετόχου της εταιρίας, με την ΑΕΚ, 6 αυτοκίνητα. Και οι δυο διαφήμιση θέλουν, και οι δυο το κάνουν στο πλαίσιο της λεγόμενης, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων εταιρειών, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ελεημοσύνη που θέλουν να δίνουν στους ραγιάδες, για να μένουν υπνωτισμένοι κι ευγνώμονες στα αφεντικά τους.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΚΕΔΕ, υπάρχουν κι άλλες εταιρίες ενοικίασης αυτοκίνητων, που παραχώρησαν αυτοκίνητα για το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι». Παραθέτουμε σχετικά το παρακάτω απόσπασμα:

«Τα 705 οχήματα που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα για τις 880 δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», αυξήθηκαν μετά τις προσφορές της Toyota ΕΛΛΑΣ με 150 αυτοκίνητα, της επιτροπής «Ελλάδα 2021» με 20 αυτοκίνητα και της εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων SIXT με 20 οχήματα».


Ακολουθεί το δελτίο τύπου – διαφήμιση και μονομερής ενημέρωση του δήμου:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έξι (6) νέα οχήματα ενισχύονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας


 Νέα Φιλαδέλφεια, 15/04/20

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έπειτα από τις διαρκείς και συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου της πόλης μας Γιάννη Βούρου και της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Ανθής Παπακώστα, παρέλαβε σήμερα 15 Απριλίου 2020, έξι (6) οχήματα (τύπου Van), ευγενική προσφορά του Παναγιώτη Κονέ, μετόχου της εταιρείας Europcar.
Τα οχήματα διατέθηκαν για όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και θα ενισχύσουν σημαντικά το έργο που καταβάλλουν καθημερινά οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ευχαριστεί θερμά τον κ. Παναγιώτη Κονέ και την εταιρεία Europcar που στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτό το δύσκολο και απαιτητικό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...