Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Το Σωματείο Εργαζόμενων στο δήμο ΝΦ-ΝΧ καλεί το δήμαρχο να αφήσει τα μισόλογα...

.
Το Σωματείο των Εργαζόμενων στο δήμο μας, με νέα του ανακοίνωση, καταγγέλλει απερίφραστα τη συνεχιζόμενη στάση της δημοτικής αρχής, στο θέμα της στοχοποίησης της υπάλληλου από ΜΜΕ, που εκφράζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών συμφερόντων.  


Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου: 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
                                             
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τη Δευτέρα 13/4 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου μας με το Δήμαρχο,  όπου συζητήθηκε το θέμα της στοχοποίησης, της διαρροής προσωπικών δεδομένων, καθώς και των απειλών εναντίον της σωματικής ακεραιότητας  συναδέλφου   από  επισκέπτες οπαδικών ιστοσελίδων. Αφορμή της στοχοποίησής της αποτέλεσε έγγραφό της, στο οποίο ενημέρωνε για παράνομες εργασίες εταιρείας στο Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την Διεύθυνση Δασών Αθηνών και το οποίο έγγραφο διέρρευσε σε αυτές τις ιστοσελίδες. Ζητήσαμε από τη Δημοτική αρχή να καταδικάσει χωρίς αστερίσκους και “ναι μεν αλλά” αυτές τις πρακτικές, που ουσιαστικά στρέφονται εναντίον όλων των εργαζομένων, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε.  Η συνάδελφος, άλλωστε, όπως τονίστηκε κατ’ επανάληψη από τα μέλη του Σωματείου μας ως προϊσταμένη Άλσους έπραξε όπως όφειλε.


 Ωστόσο η Δημοτική αρχή, προς έκπληξή μας,  την ίδια μέρα δημοσίευσε  μια... ήξεις αφήξεις θέση...  ακολουθώντας το δρόμο των ίσων αποστάσεων και δεν προσέφερε  καμία ουσιαστική κάλυψη της συναδέλφου.  Ούτε πήρε ξεκάθαρη θέση ενάντια στην τρομοκράτηση και στοχοποίηση υπαλλήλων, ούτε ως θεσμικά υπεύθυνη αρχή δήλωσε, όπως της ζητήσαμε, ότι  διασφαλίζει την ανεμπόδιστη και ασφαλή εργασία των υπαλλήλων του δήμου.

Στις 14/4  με έγγραφό της η  Διεύθυνση Δασών Αθηνών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εγκρίνει άδεια στην εταιρεία για την παρέμβαση που είχε, ήδη, όμως ξεκινήσει να εκτελεί  στο Άλσος  επικαλούμενη ότι διαθέτει προφορική άδεια! Η απόφαση αυτή δικαιώνει και εγγράφως τη συνάδελφο, που εμπόδισε την εταιρεία να συνεχίσει την παρέμβασή της στο Άλσος, εφόσον δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια.

Ως Σωματείο Εργαζομένων  λοιπόν καταγγέλλουμε απερίφραστα τη συνεχιζόμενη στάση της δημοτικής αρχής, που επιλέγει να μην προσφέρει απόλυτη κάλυψη στη συνάδελφο και στο έργο της και  ταυτόχρονα εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας ηθική και νομική στη συνάδελφο που έκανε την δουλειά της, ως όφειλε, προστατεύοντας το Άλσος, το οποίο αποτελεί Δημόσια περιουσία.

Καλούμε εκ νέου τη Δημοτική Αρχή να υποστηρίξει  με πλήρη σαφήνεια το έργο της συναδέλφου και να διασφαλίσει πως οι εργαζόμενοι θα    εκτελούμε  τα εργασιακά μας καθήκοντα με ασφάλεια, ανεμπόδιστοι από πρακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

                                                     
  Το ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...