Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Για άγνωστο χρόνο ευθυγραμμίστηκαν τελικά όλοι οι αμειβόμενοι αιρετοί της πόλης μας, στη κατεύθυνση Μητσοτάκη - Ν.Δ. και δίνουν το 50% της αντιμισθίας τους για το κορονοϊό…



Συνηθίζεται σε σοβαρά γεγονότα, που απασχολούν και τραβούν τη προσοχή της κοινωνίας, για επικοινωνιακούς λόγους, αιρετοί όλων των θεσμών του κράτους, να προσφέρουν μέρος της αμοιβής τους, για να… συμβάλλουν στην επίλυση του όποιου προβλήματος. Αναμενόμενα, αν και με καθυστέρηση, το φαινόμενο επαναλήφτηκε με αφορμή το κορονοϊό. Πρόσφατα στο πλαίσιο αυτό, η… αγία Πρόεδρος της δημοκρατίας, που ως δικαστής έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, όλες τις περικοπές δώρων εορτών, συντάξεων κλπ, αλλά ήταν και υπέρ της απαλλαγής του υπουργού Οικονομικών της πρώτης μνημονιακής κυβέρνησης Γ. Παπακωνσταντίνου, για νόθευση της λίστας Λαγκάρντ, προσέφερε το 50% δυο μισθών της, για τον αγώνα κατά του κορονοϊού.  


Παράλληλα συνέπεσε… ο Κ. Μητσοτάκης, να καλεί τους βουλευτές του, επίσης να διαθέσουν το 50% του μισθού τους, για δυο μήνες. Ακολούθησαν πολλοί ακόμη πολιτικοί, περιλαμβανομένου του προέδρου της ΚΕΔΕ και δήμαρχου Τρικάλων, ο οποίος με τη σειρά του κάλεσε δήμαρχους και δημοτικούς σύμβουλους ανά την Ελλάδα, να συμβάλλουν οικονομικά.   

Σε διεθνές επίπεδο, ξεχωρίζει η πλειοδοσία και η… θυσία εφτά (7) ολόκληρων μισθών του σουλτάνου Ερντογάν, για τον ίδιο σκοπό, αν κι από αυτά που μαθαίνουμε, οι τούρκοι δε μάσησαν.

Από τις επικοινωνιακού χαραχτήρα οικονομικές προσφορές, δε θα μπορούσαν να λείψουν κι οι τοπικοί μας άρχοντες. Έτσι πρώτος από όλους έδωσε το καλό παράδειγμα, ο μεγαλοοφειλέτης του δημόσιου με 520.000 ευρουλάκια, Γιάννης Βούρος. Ακολούθησαν οι λοιποί αμειβόμενοι αιρετοί, όλοι τους με 50%, όπως είναι η γραμμή Μητσοτάκη. Οι τοπικοί μας όμως, σύμφωνα με τα δελτία τύπου, εμφανίζουν μια σαφή και ταυτόχρονα ασαφή ιδιαιτερότητα. Ενώ όλοι λένε για δυο μήνες, οι δικοί μας δε λένε για πόσο καιρό! Οπότε είναι ασαφές, ιδιαίτερα για το… χουβαρντά Γ. Βούρο, αν στο εξής και ως τη λήξη της θητείας του, θα χαρίζει το 50% της αμοιβής του για να νικηθεί ο ιός…

Γιατί στέκομαι σε όλα αυτά. Το κάνω για τη πολιτική υποκρισία, αλλά και γιατί αυτές οι προσφορές, από ακραιφνή δραστήρια πολιτικά στελέχη βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών, φοβάμαι πως είναι ο πρόλογος νέων θυσιών, που το επόμενο διάστημα, θα κληθούμε να υποστούμε. Γιατί όσο πιο αντιλαϊκές κι απάνθρωπες είναι οι ακολουθούμενες πολιτικές, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχουν οι ηγεσίες που τις εφαρμόζουν, να… δίνουν το καλό παράδειγμα. Έκοψα από μένα και μάλιστα εθελοντικά, τώρα «ηθικά νομιμοποιούμε», να σφάξω κι εσένα υποχρεωτικά.  

Τις πρώτες μέρες τουλάχιστον της εμφάνισης του ιού, κυκλοφορούσαν ληστές, που χτυπούσαν πόρτες σπιτιών, δήθεν για να ενημερώσουν για την αντιμετώπιση του. Η σύσταση, που ήταν σωστή, έλεγε να μη τσιμπήσουμε γιατί είναι απατεώνες, κι αν τυχόν τους πιστέψουμε, θα μπουν στο σπίτι και θα μας πάρουν ότι μπορέσουν. Ας είμαστε όλοι προσεχτικοί. Μένουμε δε μένουμε σπίτι, υπάρχουν πολλοί που μπορούν να μπουν, να κυκλοφορούν, να μας πλένουν τον εγκέφαλο, και τελικά να μας ξαφρίζουν, καμιά φορά με τη «συγκατάθεση» μας. Μένουμε δε μένουμε σπίτι, φυλαγόμαστε από… Δαναούς και δώρα φέροντες.  



Ακολουθούν τα σχετικά δελτία τύπου του δήμου:.


Deltio_Typou.jpg

Δήλωση Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου

"Από την πρώτη στιγμή αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης οι Δήμοι της χώρας μας στέκονται με όλες τους τις δυνάμεις στο ύψος των περιστάσεων και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Με αίσθημα ευθύνης κι αλληλεγγύης λοιπόν, θεωρώ ως αυτονόητη υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του προέδρου της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου και να προσφέρω στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του Covid -19, το 50% της αντιμισθίας μου. 

Πέραν αυτού σε σημερινή τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τη συμμετοχή και άλλων συναδέλφων δημάρχων της Αττικής πρότεινα το ποσό που θα συγκεντρωθεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία και τον εξοπλισμό νέων μονάδων εντατικής θεραπείας. 

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, 
σας καλώ για μία ακόμη φορά να μείνουμε σπίτι! 
Τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες των ειδικών και σε λίγο καιρό όλοι μαζί θα τα έχουμε καταφέρει".



Νέα Φιλαδέλφεια, 02/04/20
Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης που πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε στη χώρα μας και με σκοπό την έμπρακτη βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού (covid -19), προσφέρουμε το 50% της αντιμισθίας μας για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου μας.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Οι αντιδήμαρχοι
Μιχάλης Κουτσάκης
Ηλίας Τάφας
Δημήτρης Κανταρέλης
Τάσος Κωνσταντινίδης
Ανθή Παπακώστα
Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ.
Γιώργος Καραβίας
Η πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας
Παναγιώτα Αγοραστού
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας
Ηλίας Γκρίντζαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...