Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Γιάννης Βούρος: Ούτε πρωθυπουργός δε κάνει τόσες περιοδείες σε τόσο λίγο χρόνο!

.

Και σε Ηράκλειο Χανιά Αγρίνιο εκτός από Κύπρο Πάτρα Θεσσαλονίκη και παραλίγο Λαμία



Όσοι δουλεύουν στις Εφορείες, γνωρίζουν τουλάχιστον από τις 12-12-2019 ότι ο Γιάννης Βούρος, θα βρίσκεται σε περιοδεία με το θίασο του, ανά την Ελλάδα. Γνωρίζουν με ακρίβεια, πόλη, θέατρο, μέρες, ώρες, που θα δίνει παραστάσεις. Οι μόνοι που δε θεωρεί σκόπιμο να ενημερώσει, είναι οι δημότες Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, που τον έχουν δήμαρχο!!! Σε αντίθεση με τους δημότες του, που δεν ενημερώνει ότι κάθε τόσο «ξενοκοιμάται», στους εφοριακούς, προσφέρει όχι μόνο ενημέρωση, αλλά και προνομιακές τιμές, για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του. Έχει τη πλάκα του βέβαια το γεγονός, πως ένας μεγαλοοφειλέτης του δημόσιου, έχει ή τέλος πάντων επιδιώκει να έχει, πελάτες, εφοριακούς!

Έτσι μάθαμε πως το περασμένο μήνα, την είχε κάνει για 6 παραστασούλες στη Κρήτη. Συγκεκριμένα σε Ηράκλειο και Χανιά.

Νωρίτερα, πριν πάει σε ΚύπροΠάτρα και Θεσσαλονίκη, και πριν χτυπήσει το πόδι του και ματαιώσει τις παραστάσεις στη Λαμία, πετάχτηκε ως το Αγρίνιο, για άλλες δυο παραστασούλες. Φυσικά δε λογαριάζουμε τις παραστάσεις στην Αθήνα.που τον... ανάγκασαν ακόμη κι από δημοτικό συμβούλιο να απουσιάσει!

Ο πρωθυπουργός που είναι για όλη τη χώρα κι όχι για ένα δήμο, δε κάνει τόσες περιοδείες σε τόσο λίγο χρόνο! Ακόμη και σε προεκλογική περίοδο, δε λείπει τόσες μέρες από την έδρα του.

 Η διαρκής περιφρόνηση που έχει για τους πολίτες - ψηφοφόρους του, η κάλυψη που του παρέχουν οι συνεργάτες κι οι υποστηρικτές του, τους καθιστά συνυπεύθυνους για το κατάντημα, στο οποίο οδηγείται ο θεσμός του δήμαρχου και η πόλη. Ποτέ στο παρελθόν δε βρέθηκε δήμαρχος στις δυο πόλεις μας, που να τη γράφει στα παλιά του παπούτσια. Με λιγότερες ή χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες, ναι, κι ήταν λογικό. Η Ευτ. Γαϊτανά, που με διαφορά ήταν ανεπαρκέστερη όλων, τουλάχιστον προσπαθούσε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, να είναι παρούσα και να προσπαθεί. Εδώ όμως το πρόβλημα, δεν είναι αν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αλλά ότι αδιαφορεί. Από τη πρώτη μέρα που ανάλαβε, έχει το νου του, πως θα κονομήσει από το θέατρο και όχι μόνο. Λες και κάνει αγγαρεία, ή το παρακαλέσαμε να μας κάνει το δήμαρχο. Βέβαια έτσι κι αλλιώς ο μισθός του δήμαρχου, βρέξει χιονίσει, μπαίνει στο λογαριασμό κανονικά. Εξάλλου το δημοτικό ταμείο φροντίζει να πληρώνονται αρκετοί συνεργάτες για να καλύπτουν τα κενά που δημιουργούνται από το περιορισμένο χρόνο που διαθέτει, για να ασχοληθεί με τα καθήκοντα του δήμαρχου.

Στο μεταξύ οι ευαίσθητοι με τη παραγωγικότητα, το ωράριο κι ότι άλλο αφορά εργαζόμενους, αλλά και το πώς ξοδεύεται το δημοτικό και δημόσιο χρήμα, που συμβαίνει να είναι και υποστηρικτές ή στελέχη του, στη προκειμένη κραυγαλέα περίπτωση, δε βγάζουν άχνα…   

Κατά τα λοιπά, όταν προ μηνών χτύπησε το πόδι του, έγραφε, που αλλού; στο φατσοβιβλίο:

«οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τους δημότες μας της Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας καθώς για λίγες ημέρες θα είμαι σχετικά δυσεύρετος…».

Φυσικά η δημοσίευση, αναδημοσιεύτηκε από το μεγαλύτερο μέρος του αστικού τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, ώστε να ξέρουν πόσο ευαίσθητος είναι με τους δημότες του, ο δήμαρχος, και πόσο στεναχωριέται που θα είναι για λίγο δυσεύρετος…
Στους δημότες όμως, ποτέ, δεν έκανε ενημέρωση πως θα λείπει για άλλες δουλειές, εντελώς άσχετες με τα καθήκοντα του δήμαρχου, και ποτέ δε ζήτησε συγνώμη για τις κοπάνες του. Ούτε μέσω φατσοβιβλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...