Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Η… Κολλητών (και προσκολλημένων) Πολιτεία προχωρά σε απολύσεις πρωτοχρονιάτικα!!!

Οι μάγοι και τα δώρα έρχονται...
.

Δύσοσμος βούρκος σάπιας παλαιοκομματίλας απλώνεται χριστουγεννιάτικα στη γειτονιά μας…

Το ιδιωτικό γήπεδο φέρνει νέες… θέσεις εργασίας

Το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, είναι γνωστό πως ήρθε στο δήμο μας, με τη προηγούμενη δημοτική αρχή. Νομίζω πως μόνο καλά έφερε για τους πρόσφυγες, και την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Έδωσε εκτός άλλων, δουλειά κι εισόδημα σε κάποιους συμπολίτες μας. Από το ίδιο το πρόγραμμα, εύλογα, παρέχεται η δυνατότητα ανανέωσης των υπαρχουσών συμβάσεων των εργαζόμενων. Είναι προφανές πως η εμπειρία μετράει αποφασιστικά στο αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δουλειάς.


Αιφνιδιαστικά και παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις που η τρέχουσα πλειοψηφία ανέλαβε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισε χριστουγεννιάτικα, να απολύσει πρωτοχρονιάτικα, το σύνολο των εργαζόμενων στο πρόγραμμα, πλην των μεταφραστών. Προφανώς αν υπήρχαν σε… απόθεμα από τις εκλογές και μεταφραστές των γλωσσών που μιλούν οι συγκεκριμένοι  πρόσφυγες, θα λάμβαναν κι αυτοί ως δώρο χριστουγέννων, από τους ευσεβείς χριστιανούς, τους αγνούς πατριώτες, που είναι κι «ερωτευμένοι» με τους μετανάστες,  που διοικούν το δήμο, τη δική τους απόλυση.

Ανεξάρτητα από την εορταστική περίοδο, τα θρησκευτικά, κοινωνικά και άλλα μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης και συμπαράστασης που κυριαρχούν αυτές τις μέρες, χρειάζεται εξαιρετικά ψηλό επίπεδο επάρκειας σε αναλγησία και απανθρωπιά, για να αποφασίσει κάποιος να πετάξει στο δρόμο εργαζόμενους, ενώ έχει τη δυνατότητα να μη το πράξει. Φυσικά υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι. Υπάρχουν, και σε συνθήκες ειρήνης, μπορούν να εκφράζουν άριστα τον εσωτερικό τους κόσμο, με παρόμοιες πράξεις. Σε ακραίες συνθήκες, πχ πολέμου, ας μη συζητήσουμε τι θα μπορούσαν να κάνουν… Μπορούμε όμως να ανατρέξουμε στη φασιστική κατοχή, και να αναγνωρίσουμε τους αναλογικά αντίστοιχους χαρακτήρες και τι έπραξαν. Κάποιος διάσημος, μακαρίτης πλέον, που μπήκε πάμφτωχος στη πολιτική και σήμερα το σόι του είναι ζάπλουτο και πολιτικά κυρίαρχο, καμάρωνε σχετικά πρόσφατα, γιατί κατάφερνε να τρώει 3 μερίδες από τα συσσίτια, στερώντας το φαΐ ίσως και τη ζωή, από δυο άλλους εξίσου πεινασμένους κατά τα λοιπά συμπατριώτες του.

Γι΄ αυτό και η πάλη της ανθρωπότητας, ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο, το ηθικό και το ανήθικο, το καλό και το κακό, είναι αέναη. Οι εκάστοτε εξουσιαστές, ενδιαφερόμενοι πρωτίστως για τη παραμονή τους στην εξουσία, φροντίζουν να… ταχτοποιούν ημέτερους, ώστε να υπάρχει πάντα μια «προεδρική φρουρά» που θα έχει λόγους να υπερασπιστεί την εξουσία τους. Σιγά μη νοιαστούν πως θα κάνουν γιορτές, αυτοί, που οι Ρωμαίοι άνετα θα έριχναν στα λιοντάρια για χριστουγεννιάτικο σόου, αν τους είχε προλάβει ο χριστιανισμός.

Για να είμαι ειλικρινής, από το συγκεκριμένο δήμαρχο, δε περιμένω τίποτα καλύτερο. Είναι τέτοιο το πολιτικό του ιστορικό, που δεν αφήνει περιθώρια αισιόδοξων σκέψεων. Για ένα άνθρωπο που ως βουλευτής με τη ψήφο του και τις πολιτικές του επιλογές, καταδίκασε επανειλημμένα, τους πολίτες, φτώχυνε τη χώρα, δεν αισθάνεται τύψεις και δε ψέλλισε έστω μια συγνώμη, το να πετάξει στο δρόμο πρωτοχρονιάτικα ακόμη δεκαπέντε εργαζόμενους, δεν είναι τίποτα. Γι΄ αυτούς τους εργαζόμενους βέβαια, και τη συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων που δε ξέρει πώς να βάζει φέσια, μόνο στο δημόσιο 520.000 ευρώ, και ταυτόχρονα να περνάει ζωή και κότα, η απώλεια της δουλειάς τους είναι μια τραγωδία!

Η ντροπή βεβαίως να μη ξεχνιόμαστε, είναι για τους υπόλοιπους, που υποθέτω μέχρι αποδείξεως του εναντίου, πως διατηρούν στον ένα ή άλλο βαθμό, στοιχεία που είναι απαραίτητα για να βιώσει κανείς αυτό το συναίσθημα.

Αν υπάρχει κάτι παρήγορο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι παρόμοιες πράξεις, φαινομενικά μεγάλης παραταξιακής ωφέλειας, μικρής σημασίας και ασήμαντων πολιτικών επιπτώσεων, συνιστούν μέγα πολιτικό και κοινωνικό κριτήριο που δε ξεχνιέται. Είναι από τις περιπτώσεις που χαράζεται στη μνήμη των… άμαχων πολιτών και ψηφοφόρων. Οι οποίοι δεν ασχολούνται με πολλά, κρίνουν όμως και βγάζουν συμπεράσματα με λίγα και χαρακτηριστικά…

Σε ότι αφορά τους ίδιους τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους, μια συμβουλή. Αγωνιστείτε για τη δουλειά και την αξιοπρέπεια σας, κάντε ότι περισσότερο μπορείτε για να μάθει όλη η πόλη κι όλη η Ελλάδα, ποιοι σας πετάνε πρωτοχρονιάτικα στο δρόμο! Είναι η μόνη περίπτωση για να αναγκαστούν στοιχειωδώς να λογικευτούν.


Χρόνια πολλά, αγωνιστικά και καλά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...