Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα

.
Νέα Φιλαδέλφεια, 14/11/19
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στις 25 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00,  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Ν.Τρυπιά 45, σε δημόσια Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, δυνάμει του άρθρου 78 του Ν. 4555/2018 για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:
ΘΕΜΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο επί του προσχεδίου τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων οικονομικού έτους 2020.

Απαγωγή από την Ασφάλεια φοιτητή μέλους της νΚΑ και της ΕΑΑΚ, τον οποίο φόρτωσαν με βαρύτατες ανυπόστατες κατηγορίες!

.

 Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου 12/11/2019



Απαγωγή από την Ασφάλεια φοιτητή μέλους της νΚΑ και της ΕΑΑΚ,
τον οποίο φόρτωσαν με βαρύτατες ανυπόστατες κατηγορίες!

Ευθεία στοχοποίηση της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστερά από κυβέρνηση και κρατικούς μηχανισμούς

Ξεπερνά κάθε προηγούμενο η κατασταλτική μανία της κυβέρνησης και της αστυνομίας. Χθες το βράδυ στις 9 μ.μ., κλιμάκιο έξι ανδρών της Κρατικής Ασφάλειας απήγαγε έξω από το σπίτι του φοιτητή του Πολυτεχνείου που συμμετείχε στη χθεσινή κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ και τον μετέφερε στην ΓΑΔΑ. Οι ασφαλίτες του πήραν τα πράγματα και το κινητό του τηλέφωνο, προέβησαν σε έλεγχο του αυτοκινήτου του (χωρίς να βρουν τίποτα «αξιοποιήσιμο») και του απαγόρευσαν επικοινωνία με δικηγόρο και τους οικείους του παρά το επίμονο σχετικό αίτημά του. Μόλις στις 3 π.μ. τα ξημερώματα της Τρίτης 12 Νοεμβρίου του επέτρεψαν να στείλει ένα μήνυμα SMS «αποκλειστικά σε συγγενικό του πρόσωπο», όπως του είπαν. Μετά την πολύωρη εξαφάνισή του από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ο φοιτητής ενημερώθηκε στις 10 το πρωί πως... «συλλαμβάνεται», καθώς -σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «ταυτοποιήθηκε ότι συμμετείχε σε ομάδα επιτιθέμενων ατόμων έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, που επιχειρούσαν να εισέλθουν εντός, ενώ χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο καδρόνι. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα». Φυσικά οι «μάγειροι» της ΓΑΔΑ δεν προσκόμισαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Ανακοίνωση - απάντηση σε όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Επιτροπής Διεκδίκησης Στεκιού Νεολαίας Ν.Φ. – Ν.Χ.

.
Ανακοίνωση της Επιτροπής Διεκδίκησης Στεκιού Νεολαίας Ν.Φ. – Ν.Χ. (13/11/2019)

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, ο δήμαρχος της πόλης, κ. Βούρος, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια σχετικά με το ζήτημα του Στεκιού Νεολαίας. Αρχικά, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι εμείς, ως Επιτροπή Διεκδίκησης, δεν είμαστε μια «ομάδα νέων» που θέλουμε αφηρημένα να έχουμε ένα χώρο για να στεγάζονται κάποιες δικές μας δραστηριότητες. Η Επιτροπή Διεκδίκησης του Στεκιού Νεολαίας στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα είναι μια επιτροπή νέων που εκπροσωπεί εκατοντάδες νέους της πόλης, ιδιαίτερα μαθητές από τα σχολεία της Ν.Φ-Ν.Χ, που διεκδικούν τη δημιουργία ενός δημοτικού Στεκιού Νεολαίας στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Δεν επιδιώκουμε σε καμία περίπτωση ο χώρος του Στεκιού να γίνει «κέντρο ασυδοσίας», όπως είπε ο κ. Π. Γρετζελιάς, αφού στις Αρχές Λειτουργίας του Στεκιού που αποφασίσθηκαν στην πρώτη Συντονιστική Συνέλευση Νέων της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας τον Ιανουάριο και ψηφίστηκαν ομόφωνα από το ΔΣ του δήμου τον Μάρτιο, αναφέρεται ότι ο χώρος θα είναι δημοτικός και θα υπάρχει κατά τις ώρες λειτουργίας του Στεκιού ένας δημοτικός υπάλληλος που θαεπιμελείται τον χώρο. Πιστεύουμε ότι ένα δημοτικό Στέκι Νεολαίας που θα στεγάζει πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες (εκτός φυσικά από αυτές που παρεμποδίζουν την ελεύθερη έκφραση των νέων, δηλαδή τις ρατσιστικές και φασιστικές) θα απομακρύνει τους νέους από πράξεις και εκδηλώσεις πνευματικής και ηθικής κατάπτωσης και παρακμής. Επιπλέον, η Επιτροπή Διεκδίκησης ουδέποτε ζήτησε από τους εκπροσώπους του Δήμου να της παραχωρήσουν τα κλειδιά του χώρου, όπως ειπώθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Επαναστατική Κίνηση ΝΦ-ΝΧ: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ! - ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ!

.


Συγκέντρωση-συνέλευση την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., έξω από τον χώρο που είχε παραχωρηθεί για την στέγαση του Στεκιού (Βάρναλη και Περικλέους στη Ν. Χαλκηδόνα).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, 5/11

- ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ!
- ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ!

Μετά την επίδειξη αυταρχικού-καθεστωτικού πνεύματος απέναντι στη σατυρική-αντιμιλιταριστική πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων κοριτσιών στην πρόσφατη μαθητική παρέλαση, η νέα δημοτική διοίκηση Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή που ψήφισε 2 Μνημόνια σε μισή κοινοβουλευτική θητεία, Γιάννη Βούρο, αρνείται να εφαρμόσει τη συλλογική κατάκτηση της νεολαίας του Δήμου για την ίδρυση Δημοτικού Στεκιού Νεολαίας σε συγκεκριμένο χώρο, η οποία είχε κατοχυρωθεί και επίσημα με σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13 Μαρτίου 2019 (είχε δηλαδή εγκριθεί και από στελέχη της σημερινής δημοτικής διοίκησης).

Φτάνουν τα συγκαταβατικά χαμόγελα, κ. Μπακογιάννη! Ο «πολιτισμός» σας γεννά την αθλιότητα!

.
Η απόλυτη χυδαιότητα στους εντεταλμένους συμβούλους του Κ. Μπακογιάννη
Η πρόεδρος της Τεχνόπολης, δημοτική σύμβουλος με τον Κ. Μπακογιάννη και υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων κα Κ. Γκαγκάκη βρισκόταν στο πάνελ της εκπομπής του Γ. Λιάγκα, στον SKAI, στην οποία οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν με μισάνθρωπο, εμετικό, σεξιστικό και μισογύνικο τρόπο τη σεξουαλική παρενόχληση στη βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τον φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη φοιτήτριας την ώρα που εκείνη διάβαζε.
«Έσταζε το ταβάνι;», ακούγεται να… αστειεύεται, η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού του Δήμου της Αθήνας. Τέτοια κατάντια και χυδαιότητα! Να κάνεις «αστειάκια» με ένα τέτοιο περιστατικό. «Αστειάκια» αποκαλυπτικά, όμως, του πώς αντιλαμβάνονται τον πολιτισμό. Ο «πολιτισμός» τους, ο «πολιτισμός» της «χαριτωμενιάς» και του λάιφ στάιλ, είναι απάνθρωπος, υποτιμά τους ανθρώπους, εξευτελίζει τις προσωπικότητες, ευτελίζει τις αξίες και «αλέθει» τα πάντα στον βωμό της τηλεθέασης και του εύπεπτου, που αποτελεί την άλλη όψη της υποκριτικής «πολιτικής ορθότητας». Ο σεξιστικός και ρατσιστικός πολιτισμός τους περιθωριοποιεί οτιδήποτε ευάλωτο. Νομιμοποιεί έτσι, παραβατικές συμπεριφορές σε άτομα και στα σώματα των γυναικών, των μεταναστών και των νέων. Όποιον και όποια επιλέγει να διαφοροποιηθεί από το εκμεταλλευτικό και πατριαρχικό τους πρότυπο.

"Δύναμη Πολιτών": Αντισυνταγματικός ο εγκιβωτισμός του Ποδονίφτη. Η ιστορική απόφαση του ΣτΕ να αποτελέσει την απαρχή αναβάθμισής του.

.
Αντισυνταγματικός ο εγκιβωτισμός του Ποδονίφτη. Η ιστορική απόφαση του ΣτΕ να αποτελέσει την απαρχή αναβάθμισής του.

Το 5ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτές τις προσφυγές του Δήμου Νέας – Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, του Δήμου Αθηναίων, του Συλλόγου Ροή – Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων, καθώς και πλήθους πολιτών, ενάντια στο τσιμέντωμα του Ποδονίφτη. Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση του ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) του έργου, για το σκεπτικό της οποίας θα ενημερωθούμε αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης. Σε κάθε περίπτωση, η ακύρωση του σχεδιαζόμενου εγκιβωτισμού αποτελεί δικαίωση όλων όσων αγωνιστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για να μην επιβληθεί μία επιζήμια για το περιβάλλον και αναχρονιστική λογική υποτιθέμενης αντιπλημμυρικής προστασίας. Αποτελεί επιβράβευση όσων προτείναμε εναλλακτικές λύσεις και αναζητήσαμε επιστημονική τεκμηρίωση, με βάση την οποία προσφύγαμε στο ΣτΕ. Αποτελεί νίκη όλων των πολιτών, φορέων, κινημάτων και συλλογικοτήτων που έδειξαν ότι η αντίσταση των πολιτών μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ν.Φ.-Ν.Χ.: Μετασχηματίζεται και στη πόλη μας με 50 νέα μέλη και συνεχίζει τις εγγραφές...

       
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο δρόμο του μετασχηματισμού και της διεύρυνσης του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ  –Προοδευτική Συμμαχία Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας είχε τη χαρά να υποδεχθεί την Κυριακή 3 Νοέμβρη τα νέα του μέλη.

Εισηγητής κατά την εκδήλωση ήταν ο σ. Κώστα Πουλάκης πρώην γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών .
Ακολούθησε ιδιαίτερα εποικοδομητικός και ενδιαφέρων διάλογος και από τα παλαιά αλλά και από τα περίπου 50 νέα μέλη μας .

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου τη Δευτέρα 11-9-2019

.
Θ Ε Μ Α : Πρόσκληση σε τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. (18η)

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε την 11η Νοεμβρίου 2019, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 7 μ.μ., στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς», (Θεσσαλονίκης και Λαχανά-Ν.Φ.) σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δυνάμει του άρθρου 67 παρ. 4 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»), όπως ισχύει, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Καταγγελία του Μωβ στο ΕΣΡ για την εκπομπή του Λιάγκα

.
Το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων ΤΟ ΜΩΒ κατήγγειλε χτες προς το ΕΣΡ την εκπομπή του ΣΚΑΙ που εξευτελίζει την αξιοπρέπεια των γυναικών και ζητά την τιμωρία του. Ιδιαίτερα η καταγγελία απευθύνεται υπ’ όψιν της κας Διαμαντάκου. ΤΟ ΜΩΒ κοινοποίησε την καταγγελία και προς την Γενική Γραμματεία Ισότητας για να παρέμβει κι αυτή όπως οφείλει θεσμικά.

Πριν μερικές μέρες, στη Θεσσαλονίκη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ένας 20χρονος φοιτητής αποφάσισε να δείξει τον ανδρισμό του εσπερματώνοντας στην πλάτη μιας κοπέλας στη βιβλιοθήκη. Στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα την Πέμπτη αποφάσισαν να γελάσουν πέντε λεπτά με το περιστατικό, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα social media.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την ένταξη των ωφελουμένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας

.                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα Φιλαδέλφεια, 08/11/19
Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας στα πλαίσια της ένταξης της Πράξης «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου καλεί τους ενδιαφερόμενους κατοίκους του, να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την ένταξή τους στις Δομές του Δήμου (κοινωνικό παντοπωλείο, σίτιση, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό ενδυματοπωλείο, θαλάσσια λουτρά), για τη χρονική περίοδο Ιανουάριος 2020 έως Δεκέμβριος 2020.

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Ν.Φ. - Ν.Χ.

.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Νέα Φιλαδέλφεια, 07/11/19
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στην προσπάθεια της να στηρίξει και να διευκολύνει τους κατοίκους της πόλης  μας  που αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου από τον Νοέμβριο του 2019 πρόκειται να λειτουργεί για πρώτη φορά δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 12:00 έως 14:00στον ισόγειο χώρο επί της οδού Τρωάδος 2 Ν. Φιλαδέλφεια (δίπλα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αττάλου, συγκρότημα ΟΕΚ).  

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝQ: ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟ.ΠΟ

.

.
.
Την παρακάτω ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στον Υπουργό ΠΡΟΠΟ έστειλαν στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων κρατούμενοι από τις φυλακές Νιγρίτας, καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησης καθώς και τη συμπεριφορά του αρχιφύλακα και του διευθυντή των φυλακών. Οι άθλιες συνθήκες τις οποίες περιγράφουν συνιστούν παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ως εκ τούτου απάνθρωπη  και εξευτελιστική μεταχείριση σύμφωνα με το άρθρο 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης  Δικαιωμάτων του  Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Υπενθυμίζουμε τη σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος  της Ελλάδας  από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την αρνητική παράδοση που έχει η χώρα μας στη νομολογία του ΕΣΔΑ, λόγω ακριβώς των συνθηκών κράτησης.


                                                                               **************
ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟ.ΠΟ

6ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ

.
Νέα Φιλαδέλφεια, 05/11/19

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

6ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019& ΩΡΑ 9.30 π.μ.



Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής - Τμήμα Αθλητισμού

του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας



ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Για την παγκόσμια ημέρα διαβήτη

.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Νέα Φιλαδέλφεια, 07/11/19
Το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, διοργανώνει σε συνεργασία με την 1η Τ.ΟΜ.Υ. Νέας Φιλαδέλφειας και τον φορέα «Με Οδηγό τον Διαβήτη»,  δράση πρόληψης και προαγωγής της υγείας με θέμα «Ο Διαβήτης και η διαχείρισή του» την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. (Λεωφ. Δεκελείας 152) και ώρα 09:30 π.μ.
Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ομιλίες:

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Γιατί είναι προσβλητική η παρέμβαση στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας;


Πολλά έχουμε ακούσει και δει για την παρέμβαση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με το νομικό σκέλος: Σύμφωνα με το άρθρο 191 Α του Ποινικού Κώδικα:

Τι έκανε η δημοτική αστυνομία το δίμηνο Σεπτέμβρη - Οκτώβρη

.
Νέα Φιλαδέλφεια, 04/11/19
Το Αυτοτελές Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου μας για το χρονικό διάστημα διμήνου Σεπτέμβριος – Οκτώβριος έτους 2019 και βάσει των αρμοδιοτήτων της όπως αυτές καθορίζονται από το άρθρο 1 του Ν. 3731/2008, ασχολήθηκε με τα ακόλουθα αντικείμενα:
- Εγκαταλελειμμένα οχήματα (Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής – Ο.Τ.Κ.Ζ.): Συντάχθηκαν πενήντα μία (51) εκθέσεις εντοπισμού και έξι (6) εκθέσεις αυτοψίας οχημάτων με ενδείξεις εγκατάλειψης. Απομακρύνθηκαν έξι (6) εγκαταλελειμμένα οχήματα. - Λοιπά εγκαταλελειμμένα οχήματα & υλικά.
Συντάχθηκαν τέσσερις (4) εκθέσεις εντοπισμού και τέσσερις (4) εκθέσεις αυτοψίας.

ΑΑΑ: ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ Χ.Α.

.
ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ Χ.Α.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΌ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 8:30πμ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 

Την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στο Εφετείο, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο αρχηγός  της ναζιστικής συμμορίας Μιχαλολιάκος απολογείται, κατηγορούμενος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Εχουν ήδη απολογηθεί άλλοι 67 χρυσαυγίτες και με τη δική του απολογία, ολοκληρώνεται η διαδικασία των απολογιών.

Η δίκη των 68 χρυσαυγιτών μπαίνει πλέον στη πιο κρισιμή της φάση. Μετά την πολιτική τους απομονωση από την αντιφασιστική – αντιρατσιστική δράση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και την μη εισοδό τους στη Βουλή, πρέπει να ακολουθήσει και η ισόβια καταδίκη τους τόσο δικαστικά όσο και στις πολιτικές επιλογές του λαού.

Ορκωμοσία νέων υπαλλήλων στο Δήμο Ν.Φ. - Ν.Χ.

.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα Φιλαδέλφεια, 30/10/19
Στο δυναμικό του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας εντάχθηκαν και επίσημα την Τετάρτη 30/10/19, δεκαοκτώ (18) δόκιμοι υπάλληλοι σε κενές οργανικές θέσεις διαφόρων κλάδων (προσωπικό καθαριότητας, οδηγοί απορριμματοφόρων, χειριστές μηχανημάτων έργων κλπ), σύμφωνα με την υπ ́ αριθμ.3Κ/2018 προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (ΦΕΚ 4/τ. ΑΣΕΠ/02-02-2018, 9/τ. ΑΣΕΠ/09-02-2018, 10/τ. ΑΣΕΠ/16-02-2018 και 12/τ. ΑΣΕΠ/06-03-2018).
Οι νέοι υπάλληλοι του Δήμου μας ορκίστηκαν στο Δημαρχείο της πόλης παρουσία του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας ΧαλκηδόναςΓιάννη Βούρου, του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού Μιχάλη Κουτσάκη, καθώς και του επικεφαλής του συνδυασμού "Ξανά Μαζί" Παντελή Γρετζελιά.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ισόβια στους δολοφόνους νεοναζί !

Ο Γ. Ρουπακιάς, δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, χαιρετάει ναζιστικά με τις σημαίες της Χ.Α.
.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική κινητοποίηση στο Εφετείο, την ημέρα απολογίας του Μιχαλολιάκου

6/11/2019: Συγκέντρωση 8.30 πμ στο μετρό Αμπελοκήπων και πορεία στο Εφετείο
Στις 6 Νοεμβρίου απολογείται στο δικαστήριο ο φύρερ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Είναι κρίσιμη στιγμή, καθώς ο αρχηγός της ναζιστικής συμμορίας έρχεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καλείται να δώσει εξηγήσεις για τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξεχνάμε ότι το αντιφασιστικό κίνημα έκατσε τους χρυσαυγίτες στο σκαμνί, τους απομόνωσε από τις γειτονιές μας και τελικά τους έδιωξε από το κοινοβούλιο. Αλλά δεν χωράει εφησυχασμός. Συνεχίζουμε για να τους χώσουμε ισόβια στη φυλακή. Δεν θα επιτρέψουμε ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του να πέσουν στα μαλακά.

Δράση πρόληψης στα ΚΑΠΗ του Δήμου

.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα Φιλαδέλφεια, 01/11/19
Το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, διοργανώνει σε συνεργασία με την 1η Τ.ΟΜ.Υ. Νέας Φιλαδέλφειας, δράση πρόληψης και προαγωγής της υγείας στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας με θέμα: "Πρόληψη ατυχημάτων".
Η ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ:

Ξεκινούν για άλλη μια χρονιά τα μαθήματα κολύμβησης που πραγματοποιεί το τμήμα αθλητισμού του Δήμου μας

.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα Φιλαδέλφεια, 30/10/19
Ξεκινούν για άλλη μια χρονιά τα μαθήματα κολύμβησης που πραγματοποιεί και φέτος το τμήμα αθλητισμού του Δήμου μας στην κλειστή, ολυμπιακών διαστάσεων, πισίνα του ΟΑΚΑ.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά και ενήλικες που θέλουν να μάθουν κολύμβηση υπό την καθοδήγηση καθηγητών φυσικής αγωγής του τμήματος αθλητισμού.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ: ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

.
Έναρξη Απεργίας Πείνας, 2 Νοεμβρίου 2019

(αναδημοσίευση από το athens.indymedia)



Στο  γυναικείο τμήμα των Κρατητηρίων της Πέτρου Ράλλη, 16 κρατούμενες, Σύριες και 2 Παλαιστίνιες, χθες Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, άρχισαν απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί παρότι είναι πολύ καιρό κρατούμενες, πχ. δυο μήνες, κάποιες, περισσότερο άλλες, δεν έχουν ιδέα πότε θα μεταφερθούν στα νησιά όπου τους πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα, για να τελειώσουν τη διαδικασία ασύλου. Έχουν αποφάσεις δικαστηρίων για την επιστροφή τους στα νησιά, και βρίσκονται καθηλωμένες μέσα σε βρωμερά κελιά σαν εγκληματίες, επ΄ αόριστον. Κάποιες έχουν προβλήματα υγείας, όπως καρδιάς, αναπνευστικά, κ.ά. και άλλες αποκτούν σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών που είναι υποχρεωμένες να ανέχονται. Σκοπεύουν να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρις ότου τους δοθεί ρητή υπόσχεση ότι θα μεταφερθούν άμεσα εκεί που πρέπει. Μια είναι ανήλικη και η κράτηση ανηλίκων είναι παράνομη. Πότε θα σταματήσει η παραβίαση των νόμων από τους κρατούντες; Οι γυναίκες δεν αντέχουν άλλη κακοποίηση, φωνάζουν με τη στάση τους ΑΡΚΕΤΆ, και ζητούν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλων στο δίκαιο αγώνα τους! Καλούν, επίσης, τις οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ευάλωτων ομάδων να πάρουν θέση.


Διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο Ν.Φ. - Ν.Χ.

.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα Φιλαδέλφεια, 04/11/19                                                         
Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας στα πλαίσια της ένταξης της πράξης «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» θα διανείμει τρόφιμα, στους δικαιούχους που έχουν εγκριθεί σύμφωνα με τις υπ. αριθμ. 43/201991/2019159/2019 & 231/2019 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αρνούνται τη παραχώρηση του "Στεκιού νεολαίας"

.

Τους πρότειναν γίνουν ΜΚΟ και να προσφέρουν εθελοντική εργασία!!!


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με τη νέα δημοτική πλειοψηφία. Αρνούνται να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης σύνθεσης του δημοτικού συμβούλιου, για τη παραχώρηση του ¨Στεκιού νεολαίας», στη νεολαία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Διεκδίκησης του Στεκιού, τους πρότειναν να γίνουν ΜΚΟ, και να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο δήμο, για να καλύπτουν τα κενά σε προσωπικό των υπηρεσιών του!

Η προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβούλιου, δεν έχει αλλάξει, κι επομένως βρίσκεται σε ισχύ. Στο χώρο που προορίζεται για «Στέκι νεολαίας», σκοπεύουν να φιλοξενήσουν εργαστήριο αγγειοπλαστικής. Ομολογούν έμμεσα, πως προτιμούν αντί να διεκδικήσουν πόρους και χώρους από τη πολιτεία, επιλέγουν στο πλαίσιο πλήρους αποδοχής των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, να στριμώξουν κι άλλο τους πολίτες. Όσους μπορούν δε, να τους βάλουν να δουλεύουν αμισθί!!!

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Επαναστατική Κίνηση ΝΦ-ΝΧ: Για τη σατυρική παρέμβαση στη μαθητική παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια

.
Για τη σατυρική παρέμβαση στη μαθητική παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η σατυρική παρέμβαση μιας ομάδας νέων κοριτσιών στην τελετή της μαθητικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια προκάλεσε τη μανιασμένη αντίδραση των υποκριτών επαγγελματιών της εξουσίας. Αυτοί οι τάχα εθνικά προσβεβλημένοι κύριοι, είναι οι ίδιοι που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ψηφίζουν στη Βουλή και να υπερασπίζουν Μνημόνια και νόμους που παραδίδουν βασικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας στους ξένους δανειστές και χαρίζουν στο ξένο κεφάλαιο την εκμετάλλευση σημαντικών τμημάτων της οικονομίας. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν την παραμικρή νομιμοποίηση να κάνουν κηρύγματα στους νέους για τίποτα.

Τη παραίτηση του αντιδήμαρχου Παιδείας Τ. Κωνσταντινίδη και του εντεταλμένου σύμβουλου της δημοτικής αστυνομίας Σ. Κοσκολέτου ζητά "H πόλη της καρδιάς μας"


.
Ν. Φιλαδέλφεια, 30/10/19
Δελτίο Τύπου

Ντροπή – Ασέβεια – Ευθύνες!

Αυτές οι τρεις λέξεις μας έρχονται στο μυαλό μας, αναλογιζόμενοι αυτό που ζήσαμε στην παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα προς τιμήν των ηρώων του 1940 που πολέμησαν εναντίον της φασιστικής Ιταλίας και της ναζιστικής Γερμανίας.

Δέκα αμόρφωτες κοπέλες που αυτοπροσδιορίζονται ως «στρατιωτάκια της υπό-κριτικής τέχνης», παρεισέφρησαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης μεταξύ μαθητών και μαθητριών των Λυκείων της περιοχής μας και προσέβαλαν τη Σημαία, τον Μητροπολίτη, τον κόσμο και πάνω από όλα τους πεσόντες και αυτούς που πολέμησαν το 1940.

Δήλωση του αντιδήμαρχου Παιδείας Τάσου Κωνσταντινίδη για την παρέμβαση αγνώστων γυναικών κατά τη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

.
Η "παρέμβαση" των αγνώστων κοριτσιών που παρεισέφρησαν κατά την παρέλαση των σχολείων στην πόλη μας την 28η Οκτωβρίου ήταν ατυχέστατη και επιεικώς απαράδεκτη. Η παρέλαση και οι εκδηλώσεις  απόδοσης τιμής για τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ως αφορμή έκφρασης διαμαρτυριών ή άλλων "απόψεων".

Η ελευθερία της έκφρασης είναι μεν αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου, αλλά, όπως κάθε δικαίωμα, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται καταχρηστικά. Δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται μια Εθνική Επέτειος σε  ευκαιρία δημοσιότητας για την προώθηση οιασδήποτε άποψης και μάλιστα με οιονδήποτε τρόπο.

ΕΔΑΔ: Καταδίκη της Ελλάδας για τον τρόπο απαλλαγής από τα Θρησκευτικά

.

  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρεί ότι το σύστημα για την εξαίρεση μαθητών από το θρησκευτικά παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση, καθώς οι γονείς απαιτείται να υποβάλλουν επίσημη δήλωση, στην οποία θα αναφέρουν ότι τα παιδιά τους δεν είναι ορθόδοξα



Στρατιωτικές παρελάσεις φόβου και όχι εορτασμού

             Κανένα κράτος του κόσμου δεν μπορεί να ανταγωνισθεί τη Βόρεια Κορέα στις στρατιωτικές παρελάσεις.         




.FRANZ-STEFAN GADY* / THE NEW YORK TIMES



Στα χρόνια μου ως δόκιμος αξιωματικός του αυστριακού στρατού συμμετείχα σε πολλές παρελάσεις. Βαδίζοντας υπό τους ήχους του εμβατηρίου Ραντέτσκι του Γιόχαν Στράους, κάτω από την επιβλητική σκιά του Ανακτόρου Εγκενμπεργκ στο Γκρατς, θυμάμαι τα αυθόρμητα χειροκροτήματα του πλήθους και τη φευγαλέα εικόνα του θείου μου Βίνφριντ και της θείας μου Βάλτραουντ, ανάμεσά τους. Για λίγες στιγμές, είχα ξεχάσει τις ιαχές των εκπαιδευτών μας και τις ατελείωτες ώρες της πρόβας μέσα στον χειμώνα.

Τη στιγμή που οι στρατιωτικές παρελάσεις τείνουν να εκλείψουν στη Δύση, στην Ασία συνεχίζουν να αποτελούν δημοφιλή μέθοδο επίδειξης ισχύος. Φέτος, στρατιωτικά αποσπάσματα και οπλικά συστήματα παρήλασαν στις λεωφόρους της Ινδίας, του Πακιστάν, της Βόρειας Κορέας και της Κίνας, καθώς και στη Ρωσία.

Σε ποιες χώρες του κόσμου γίνονται μαθητικές παρελάσεις στρατιωτικού τύπου;

.
Σε πολλές χώρες του κόσμου πραγματοποιούνται ακόμη, με αφορμή μια εθνική επέτειο ή κάποιο άλλο γεγονός, στρατιωτικές παρελάσεις. Στις περισσότερες εξ’ αυτών των χωρών, το σώμα της παρέλασης είναι είτε ο στρατός, είτε άλλοι ενήλικοι άνθρωποι (π.χ. βετεράνοι πολέμου κλπ.).

Σε ποιες όμως, χώρες του κόσμου, εκτός της Ελλάδας όπου γίνονται δύο φορές τον χρόνο (28η Οκτώβρη και 25η Μάρτη), πραγματοποιούνται ακόμη και σήμερα μαθητικές παρελάσεις με βηματισμό στρατιωτικού τύπου και ομοιόμορφες ενδυμασίες;


Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι…



.
Το να χρησιμοποιεί κάποιος σφυρί και ταυτόχρονα να ωθεί κι άλλους να κάνουν το ίδιο, για να σκοτώσουν ένα τόσο δα κουνουπάκι, που κάθισε στο τζάμι των γυαλιών του, είναι ενδεικτικό, ή απόλυτου πανικού ή απόλυτης ανοησίας ή συνδυασμός τους...


Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...