Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Η ανακοίνωση καταγγελία του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου για τη διάρρηξη του Οδοντιατρείου από το δήμο!


Η φωτογραφία είναι από τα εγκαίνια του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου. Ανάμεσα στους παρόντες ο υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές που προηγήθηκαν και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αράπογλου διευθυντής της PULSE ο Τάσος Παυλόπουλος της Ιατρικής Φροντίδας και ο σημερινός αντιδήμαρχος του Γιάννη Βούρου Τάσος Κωνσταντινίδης


.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου:


Την Παρασκευή 10 Ιουλίου υπάλληλοι του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας αιφνιδιαστικά, παράνομα και καταχρηστικά άλλαξαν την κλειδαριά του Κοινωνικού Οδοντιατρείου στην πλατεία Παλαιών Προσκόπων Αϊδινίου αποκλείοντας απ’ αυτό τους πολίτες που το χρησιμοποιούν και το έχουν ανάγκη – οδοντιάτρους και εξυπηρετούμενους.

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο της Νέας Φιλαδέλφειας λειτουργεί από το Σεπτέμβρη του 2014, ενώ λίγους μήνες μετά ξεκίνησε τη λειτουργία του και το Οδοντιατρείο. Η λειτουργία του στηρίχτηκε και στηρίζεται αποκλειστικά στην αλληλέγγυα προσφορά δεκάδων πολιτών, υγειονομικών και μη, ενώ οι απαραίτητες εργασίες, τα έπιπλα, ο εξοπλισμός, τα αναλώσιμα υλικά και τα φάρμακα είναι προσφορές από το υστέρημα του χρόνου και των χρημάτων εκατοντάδων πολιτών – από τους Φιλαδελφειώτες που ξαναέχτισαν τους τοίχους και πέρασαν τα υδραυλικά ως τους Γάλλους και τους Γερμανούς που μαζεύουν φάρμακα και υλικά για τη λειτουργία του.
Ο χώρος (ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν άδειος και σε κακή κατάσταση) παραχωρήθηκε από το Δήμο με τις υπ αριθμ 202/2014 (αρ, πρωτ. 21026/02.12.14) και 2/2015 (αρ. πρωτ. 2444/10.02.15) αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.



Στα σχεδόν έξι χρόνια της λειτουργίας του έχει δεχθεί πάνω από 2500 ανθρώπους, σε πολλές χιλιάδες επισκέψεις. Άνθρωποι που δεν είχαν καθόλου πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας παλιότερα, που έχουν χρόνια προβλήματα που απαιτούν τακτική παρακολούθηση, που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τον οδοντίατρο ή τα φάρμακά τους. Έσωσε τη ζωή κάποιων, βελτίωσε την υγεία και την ποιότητα ζωής όλων όσων το χρειάστηκαν. Ανοιχτό σε όλους, Έλληνες και ξένους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, Φιλαδελφειώτες και μη – ωστόσο στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι άνθρωποι που το χρειάστηκαν ως τώρα είναι οι χτυπημένοι από την κρίση Έλληνες παραγωγικής ηλικίας που μένουν στην περιοχή. Με τις μικρές μας δυνάμεις, συμμετείχαμε επιπλέον σε σειρά δράσεων στήριξης των προσφύγων όπως και στη δημοσιοποίηση των προβλημάτων επιβίωσης του ελληνικού λαού μετά την κρίση (με σχετική αρθρογραφία, ανοιχτές εκδηλώσεις στη γειτονιά / στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ξένα ντοκιμαντέρ).

Αυτή τη λειτουργία επιχειρεί να αρνηθεί και να ακυρώσει η μαφιόζικη ενέργεια των υπαλλήλων του Δήμου (με ποιανού την εντολή; Με ποια απόφαση; Με ποιο σκεπτικό και ποια διαδικασία;) να αλλάξει την κλειδαριά του Οδοντιατρείου – χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το ότι το τελευταίο διάστημα (δηλαδή εν μέσω της πανδημίας!) ήταν κλειστό. Δηλαδή το ότι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αναστείλαμε προσωρινά τη λειτουργία του ιατρείου ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ – όπως άλλωστε έκαναν τα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία των Δημοσίων Νοσοκομείων και το σύνολο σχεδόν των Ιδιωτικών Ιατρείων και Οδοντιατρείων.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Καταγγέλλουμε την παράνομη και καταχρηστική ενέργεια του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας και απαιτούμε την άμεση επιστροφή του χώρου του Οδοντιατρείου σε αυτούς που ανήκει: στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη για την περίθαλψή τους, στους οδοντιάτρους που προσφέρουν τις γνώσεις, το χρόνο και τον κόπο τους για να το δουλέψουν και στους αλληλέγγυους (κυρίως τα γαλλικά συνδικάτα) που έχουν δώσει χιλιάδες ευρώ για τον εξοπλισμό του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...