Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Έκθετος ο Γ. Βούρος ακόμη και μετά την αναδίπλωση του για το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο - Οδοντιατρείο

.

Τις τελευταίες μέρες, ταλανίζει τη τοπική μας ζωή, η διάρρηξη που έκανε ο δήμος, στο χώρο του οδοντιατρείου, του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Ιατρείου – Οδοντιατρείου - Φαρμακείου.

Υπήρξε μια δήλωση στο διαδίκτυο, του δήμαρχου, Γιάννη Βούρου, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω. Πιο πριν θα σχολιάσουμε μερικά πράγματα, περιλαμβανομένης της δήλωσης του.

Ο Γ. Βούρος, αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, γιατί για ακόμη μια φορά, πιάστηκε εντελώς αδιάβαστος. Δεν ήξερε πως ο χώρος έχει παραχωρηθεί, δεν ήξερε ότι λειτουργεί οδοντιατρείο, δεν ήξερε τίποτα! Έτσι ισχυρίστηκε τουλάχιστον. Δε μας κάνει εντύπωση, να είναι αυτή ακριβώς η αλήθεια. Τι ήξερε από τη πόλη, και πότε να προλάβει να μάθει; Ωστόσο την ακραία επιθετική κίνηση, την έκανε, χωρίς να μάθει, παρά μόνο από τους ρουφιάνους…


Όπως προκύπτει, συνολικά από όσα γράφτηκαν στο διαδίκτυο, ως σχόλια, από στελέχη της διοίκησης του δήμου, το πρόβλημα τους σε σχέση με τη συγκεκριμένη αυτοδιαχειριζόμενη κοινωνική δομή, είναι ιδεολογικοπολιτικό. Τα υπόλοιπα είναι προσχήματα. Είναι γνωστό στη πόλη, πως υπάρχουν χώροι που έχει παραχωρήσει ο δήμος, οι οποίοι έχουν να λειτουργήσουν ακόμη και δεκαετίες. Είναι γνωστό πως υπήρξαν χώροι, οι οποίοι προεκλογικά λειτούργησαν, για τη προεκλογική δουλειά υποψηφίων του. είναι γνωστό πως υπάρχουν χώροι στην ίδια πλατεία που βρίσκεται το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο – Οδοντιατρείο, οι οποίοι παραμένουν κλειστοί επί μήνες. Κανείς δεν είπε, να τους πετάξουν έξω, κανείς δε πήγε να τους διαρρήξει τη πόρτα! Και φυσικά θα είμαστε αντίθετοι σε ανάλογη πρωτοβουλία.

Στη δημιουργία του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Φαρμακείου – Ιατρείου – Οδοντιατρείου, πρωτοστάτησε η Λαϊκή Συνέλευση. Κι εκδηλώσεις έχουν κατά καιρούς γίνει στον εξωτερικό χώρο, για συγκέντρωση χρημάτων, που θα βοηθήσουν στη λειτουργία του. Όταν όμως το ιδεολογικοπολιτικό μίσος τυφλώνει, το μυαλό δε δουλεύει. Και βλέπουν εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. Άσχετοι δε καθώς είναι με τη πραγματικότητα, δε γνωρίζουν καν, ότι η συντριπτική πλειονότητα, των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, για να εκλεγεί ο σημερινός δήμαρχος. Όχι γιατί το ψήφισαν φυσικά. Με σειρά «ευφυών» πρωτοβουλιών, υφαίνουν επίμονα το «σάβανο» της διοίκησης τους.  

Το έκαναν αυτό όμως, σε ένα ζωντανό κοινωνικό χώρο, όπως διαπίστωσαν οι πληροφοριοδότες τους. Εκατοντάδες εκατομμύρια στη γη, αποδέχονται την ευεργετική επίπτωση στην υγεία, της γιόγκα. Από πού προκύπτει ότι ο χώρος χρησιμοποιούνταν για άλλο σκοπό; Η αναστολή λειτουργίας του οδοντιατρείου, λόγω κορονοϊού, μέχρι να βρεθούν οι πόροι για την αγορά εξοπλισμού ασφαλείας, δείχνει ευθύνη των διαχειριστών του χώρου, κι όχι ανευθυνότητα.

Ένα χώρο που για τη προσφορά του, σεβάστηκαν οι διαρρήκτες εδώ και χρόνια, κατάφερε να το διαρρήξει ο δήμος!!!

Οι αλληλέγγυοι γιατροί επιστήμονες, που δεν είναι ψευτογιατροί, και οι λοιποί πολίτες που δραστηριοποιούνται εκεί, δε διαλαλούν το έργο τους. Δε βγάζουν φωτογραφίες ή κείμενα για να προβληθούν. Πιθανότατα, για να μη πω σίγουρα, όλοι τους, δεν ήταν υποψήφιοι στις εκλογές. Δηλαδή αυτό που προσφέρουν, δεν έχουν στο μυαλό τους, να το εξαργυρώσουν σε δημόσια πόστα και ψήφους. Βάζουν προσωπική εργασία και λεφτά από τη τσέπη τους, για να το συντηρήσουν. Ερείπια παρέλαβαν, κι έκαναν τα κτίρια κούκλα. Ποτέ δεν ασχολήθηκαν τι θεό πιστεύει, τι ψηφίζει, τι θα κάνει στις εκλογές, τι ιδεολογία έχει όποιος περνάει τη πόρτα και ζητάει τη βοήθεια τους. Κι ο δήμαρχος κι ο μητροπολίτης να πάνε και να ζητήσουν τη συνδρομή τους, θα τους εξυπηρετήσουν. Έχουν κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούν να αποτυπωθούν, κι εκτός πλαισίου του χώρου, κι έχουν αθόρυβα εξυπηρετήσει, πολύ περισσότερους συνανθρώπους μας, από όσο νομίζει κανείς. Τη προσφορά τους έχουν αναγνωρίσει, ακόμη και διαγνωστικά κέντρα, που πρόσφεραν δωρεάν εξετάσεις, για οικονομικά αδύναμους ασθενείς που επισκέφτηκαν το χώρο, οι οποίοι γνώριζαν, ότι δε θα διαφημιστούν.

Μεγάλη είναι η συμβολή, κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, οι οποίοι δούλεψαν αγόγγυστα, και φυσικά δωρεάν, για να φτιαχτεί ο χώρος στη μορφή που έχει σήμερα, και οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με ότι ιδεολογικοπολιτικά, προσπαθούν κάποιοι να ταυτίσουν. Μεγάλη επίσης είναι η συμβολή, συμπολιτών που έδωσαν υλικά ή χρήματα. Όποιος γνωρίζει πόσο ακριβά είναι τα οδοντιατρικά μηχανήματα, γνωρίζει τι αναγνώρισαν στα πρόσωπα των αλληλέγγυων, και τους τα δώρισαν!  

Τα μεγαλύτερα γαλλικά συνδικάτα, της CGT, έχουν επίσης ενισχύσει πολλές φορές τη προσπάθεια τους με αποστολή υλικών και οικονομικές ενισχύσεις. Το ανάλογο ισχύει και για γερμανούς αλληλέγγυους, ανάμεσα τους έλληνες μετανάστες όλων των ηλικιών.

Όσοι έχουν θελήσει να φτιάξουν τα δόντια τους, γνωρίζουν πόσο ακριβές είναι οι σχετικές εργασίες. Συνάνθρωποι που δεν έχουν τα χρήματα, ή τη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, έχουν καταφύγει εκεί, και τους έχουν φροντίσει, χωρίς να αφήσουν σεντς.

Ο Γ. Βούρος, στη δημοσίευση του, παραδέχεται, πως ο χώρος είναι υπό παρακολούθηση. Ότι γνωρίζουν, αφού όπως λέει,

«Παρατηρήθηκε όμως, για παραπάνω από μία φορά, να χρησιμοποιούν τον χώρο άτομα που δεν είχαν καμία σχέση…»

Επομένως, αβίαστα προκύπτει το ερώτημα, ποιοι παρακολουθούν το χώρο και δίνουν πληροφορίες στο δήμαρχο; Οι οποίοι ξέρουν ποιοι είναι του χώρου, και ποιοι όχι!!! Κι αφού βλέπουν πως ο χώρος είναι ανοιχτός, παραπάνω από μια φορές, πως δε μπόρεσαν να βρουν κανένα να ζητήσουν εξηγήσεις ή ότι άλλο;

Ποτέ δε προσπάθησαν να αναζητήσουν κανένα, γιατί αν είχαν προσπαθήσει, θα είχαν βρει. Νταηλίκι, ήταν το μόνο που σκέφτηκαν, για να αποσπάσουν το χώρο. Ο δήμος, δεν είναι ο πάσα ένας. Έχει διαδικασίες που πρέπει να ακολουθεί. Μπορούσε να κολλήσει χαρτί στη πόρτα, αν υποθέσουμε πως είχε πρόθεση να επικοινωνήσει. Μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα τηλέφωνα που έχει στη διάθεση του, που ισχύουν, από τότε που παραχωρήθηκε ο χώρος, κι αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, συμπολιτών που είναι γέννημα θρέμμα νεοφιλαδελφειώτες. Τίποτε απ΄ αυτά δεν έκανε. Προτίμησε το τσαμπουκά…

Ο Γ. Βούρος, που στη πραγματικότητα δεν έχει ιδέα για τη πόλη και τους πολίτες της, βρίσκεται στο κόσμο του. Μέχρι να μάθει τα βασικά, θα έχει παρέλθει η τετραετία και θα εξαφανιστεί, όπως εξαφανισμένος ήταν τα χρόνια που προηγήθηκαν. Καλά είναι όμως, να ρωτάει πριν κάνει διάφορες τέτοιου χαρακτήρα, μαγκιές. Όσο κι αν οι ιδεολογικοπολιτικές του απόψεις, συμπίπτουν με τις ακραίες απόψεις, συνεργατών του στη διοίκηση, δεν απαλλάσσεται της ευθύνης που έχει ως δήμαρχος, σχετικά με το τι πράττει.   


Ακολουθεί η δήλωση του Γ. Βούρου:



"Σε απάντηση της παραπληροφόρησης που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο (για ένα ακόμη θέμα) οφείλω ως Δήμαρχος να ενημερώσω τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας για τα παρακάτω.

Ουδέποτε υπήρξε πρόθεση ανάκλησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση χώρου στην πλατεία Προσκόπων Αϊδινίου, για την λειτουργία του κοινωνικού οδοντιατρείου, και αυτή ισχύει ως έχει, αποκλειστικά και μόνο για τον συγκεκριμένο λόγο που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρατηρήθηκε όμως, για παραπάνω από μία φορά, να χρησιμοποιούν τον χώρο άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με το στόχο και τις υπηρεσίες που προσφέρει ένα κοινωνικό οδοντιατρείο (όπως δήλωσαν και οι ίδιοι στη σημερινή συνάντησή μας ο χώρος διετίθετο και για άλλες δραστηριότητες).

Κατόπιν τούτου ο Δήμος ως ιδιοκτήτης του χώρου και αφού αναζήτησε ανεπιτυχώς το προηγούμενο διάστημα τον υπεύθυνο προχώρησε σε αλλαγή της κλειδαριάς.

Μετά από την συνάντησή μου την Δευτέρα 13/07/20 με την οδοντίατρο και όσους την βοηθούν στο έργο της, όπως δήλωσα και στην ίδια, τα κλειδιά είναι ανά πάσα στιγμή στην διάθεσή της, ώστε να συνεχίσει το κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Η Δημοτική μας Αρχή εδώ και μήνες έχει ως στόχο την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και κάθε συμπαραστάτης προς αυτή την κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτος."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...