Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Πολλαπλή ήττα για τη πλειοψηφία Βούρου στις δύο χτεσινές συνεδριάσεις δημοτικού συμβούλιου που δεν έγιναν!

 .



Αυτός ο δήμος αυτή τη τετραετία αποκλείεται να γίνει έξυπνος…

Ακόμη μια φορά εξελίχτηκε σε φιάσκο η απόλυτη ακαμψία που παρουσίασε η αδικαιολόγητα αλαζονική πλειοψηφία Βούρου. Αδικαιολόγητα γιατί δεν έχει τα προσόντα να υπηρετήσει το χαρακτήρα του αλαζόνα.
Ακόμη μια φορά έδειξε, την αδυναμία της να προσγειωθεί με τη πραγματικότητα των από κάτω, την ίδια ώρα που διατηρεί απόλυτη ευκαμψία κορμού κι ευλυγισία μέσης στους από πάνω.
Ακόμη μια φορά έσπασε τα μούτρα της, κι εκεί που θα μπορούσε να είχε φανεί υπεράνω, έφυγε με σκυμμένο κεφάλι και διαμάχες μεταξύ των μελών της ευρύτερης πλειοψηφίας, που σιωπηλά έχει σχηματιστεί.


Πιο αναλυτικά.
Χτες παρά τις αντιδράσεις μέρους τουλάχιστον της αντιπολίτευσης, η πλειοψηφία, με τη μέθοδο κεκλεισμένων των θυρών, είχε προγραμματίσει δυο υποχρεωτικές συνεδριάσεις. Η μια ήταν ήδη εκπρόθεσμη. Στη συνεδρίαση δεν εμφανίστηκαν ποτέ οι παρατάξεις «Ξανά μαζί» του Π. Γρετζελιά, και «Η Πόλη της καρδιάς μας» του Χ. Τομπούλογλου. Από τη πλειοψηφία, επίσης απουσίαζε, ο Κώστας Μπίγαλης. Επειδή δεν άκουσα να δικαιολόγησαν κάπως την απουσία του, πχ άρρωστος, ειδοποίησε πως αργεί κλπ, δε γνωρίζουμε αν η απουσία του, αποτελεί κάποιο είδος διαμαρτυρίας προς τους δικούς του.
Από τους ανεξαρτητοποιημένους, παρόντες ήταν, η Σοφία Αλεφραγκή. Με την ευρύτερη έννοια παρόντες ήταν, ο Πέτρος Λαζαρίδης, που άτυπα έχει ανεξαρτητοποιηθεί από το συνδυασμό Γρετζελιά, κι εν ευρεία έννοια του όρου, θα πρόσθετα, τον Αλέκο Γούλα. Ο οποίος προσπαθεί να κινηθεί, στο πνεύμα που προεκλογικά κινήθηκε ο συνδυασμός, του Τ. Κωνσταντινίδη, αφού ο τελευταίος δε ρωτάει κανένα τι θα πει και τι θα κάνει! Και ο οποίος οφείλουμε να τονίσουμε, πως κατά τη διαδικασία διαπίστωσης απαρτίας, δήλωσε ευθαρσώς ότι "είναι απαράδεκτη στάση να μη δοθεί ο λόγος στους φορείς"

Από την αντιπολίτευση παρούσες ήταν η Δύναμη Πολιτών και η Λαϊκή Συσπείρωση, χάρη στις οποίες, εξασφαλιζόταν η απαρτία των συνεδριάσεων. Χωρίς τη παρουσία τους, δε θα μπορούσαν, καν να ξεκινήσουν.

Γνωστό ήταν επίσης, ότι στο δημοτικό συμβούλιο, θα γινόταν παράσταση διαμαρτυρίας, των φορέων που αντιτίθενται στη προκλητική παραχώρηση του οικοπέδου του 3ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, για μισό αιώνα στη μητρόπολη. Επί είκοσι λεπτά περίπου, οι διαμαρτυρόμενοι έψαχναν φόρμουλα να ακουστούν οι απόψεις τους στο δημοτικό συμβούλιο, συνεπικουρούμενοι από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Η πλειοψηφία, που άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε, πως δεν έχει στρατηγό ούτε ως επικεφαλής, ούτε στις γραμμές της, δεν επέτρεψε ούτε καν να διαβαστεί μια διαμαρτυρία τους και να αποχωρήσουν. Και δε το επέτρεψε μαχητικά!

Με λίγα λόγια, οργάνωνε μεθοδικά, επίμονα και αποφασιστικά, τη διασφάλιση της αδυναμίας απαρτίας, και συνεπώς της ματαίωσης των δύο συνεδριάσεων. Πράγμα που φυσικά έγινε. 14 οι παρόντες κι αναβολή. Αποδεικνύοντας πόσο αδύναμη είναι η πλειοψηφία, όχι μόνο ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά. Μετά ξεκίνησαν οι μεταξύ τους καυγάδες, για την ανοησία της ακαμψίας, που αρχιτέκτονα και πρωταγωνιστή, είχε το δήμαρχο, Γιάννη Βούρο.

Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό. Με το που διαπιστώθηκε η απουσία απαρτίας, απόλυτα αιφνιδιασμένοι κι ανέτοιμοι για την εξέλιξη, ανακοίνωσαν, πως η συνεδρίαση θα γίνει την επομένη. Η επομένη άλλαξε πολλές ημερομηνίες, για να καταλήξει στην αορίστου χρόνου αναβολή. Η αποθέωση της προχειρότητας και της ανοργανωσιάς σε όλο της το μεγαλείο! Μια ακόμη απόδειξη ότι από τη πλειοψηφία, απουσιάζει πλήρως, μια έστω στοιχειώδης, συγκρότηση. 

Την αναβολή των χτεσινών συνεδριάσεων όμως, είχαν έγκαιρα κι αιτιολογημένα, ζητήσει δυνάμεις της αντιπολίτευσης, όπως η Δύναμη Πολιτών. Το αίτημα είχε αντιμετωπιστεί, με την ίδια ακαμψία. Ότι δε ζητούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα κι ο μητροπολίτης, κανόνας είναι, να συναντάει απόλυτη άρνηση. Υποχρεώθηκαν λοιπόν στη πράξη, να αποδεχτούν ότι αρνιόντουσαν! Αμφίβολο είναι αν πήραν χαμπάρι τι έκαναν, κι αν έμαθαν το μάθημα τους. Είναι πάγιο, αυτοί που χρησιμοποιούν πολύ τη δύναμη τους, να χρησιμοποιούν λίγο ως καθόλου το μυαλό τους.

Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών για να ακουστούν οι απόψεις των φορέων που διαμαρτύρονταν, σε αρνητικό πρωταγωνιστή εξελίχτηκε ο αντιδήμαρχος παιδείας, Τάσος Κωνσταντινίδης. Ο πρώην, επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, αντί όπως θα ήταν αναμενόμενο, να επιδιώξει να μιλήσουν οι διάδοχοι του στην Ένωση, πρωτοστάτησε για να μην ακουστούν!!! Επικαλούμενος, τι άλλο; Το νόμο…

Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει, επίσης, πως δεν είναι πολιτική, ούτε άμυνα, να απειλεί με μηνύσεις εκείνους με τους οποίους αντιδικεί, όντας δικηγόρος. Υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα, αν βέβαια διαθέτει κανείς, υπάρχει η συγνώμη, αν φυσικά παρασύρθηκε κι εκφράστηκε με τρόπο που δεν ήταν δικαιολογημένος. Η απειλή της μήνυσης, παραπέμπει σε προσπάθεια φίμωσης. Γι΄ αυτό καλό είναι, την επόμενη φορά, να μην επαναλάβει, θα σου κάνω μήνυση… κι εσένα… κι εσένα… κι εσένα…  

Ταυτόχρονα με την ένταση που είχαν δημιουργήσει οι αντιδράσεις του, απασχολούσε και το δήμαρχο του. Ο οποίος είχε ξεχάσει πως ως δήμαρχος είναι στρατηγός εκεί μέσα, αλλά ίσως ως ηθοποιός, είχε παρασυρθεί σε τρεις διαφορετικούς ρόλους ταυτόχρονα. Πάνω στο βάθρο εμφανιζόταν σκληρός, άκαμπτος κι ατσαλάκωτος. Κάτω από το βάθρο, πότε ως «σεκιουριτάς» προσπαθούσε να βγάλει τον κόσμο έξω, και πότε ως πυροσβέστης, προσπαθούσε να σβήσει εστίες έντασης. Για χαρακτήρας σε θεατρική παράσταση, με τίτλο, «Ο 3 σε 1 = -4», μια τέτοια σύνθεση και ψυχοσύνθεση, ίσως θα είχε ενδιαφέρον.

Η εικόνα μου θύμισε τα γεγονότα στο Υπουργείο Άμυνας, που είχαν συμβεί πριν μερικά χρόνια. Τότε οι επί σειρά ετών εξαπατημένοι, οργισμένοι, απλήρωτοι για πάνω από ένα χρόνο, απεργοί των ναυπηγείων, στα οποία κατασκευάζονταν τα γερμανικά υποβρύχια που έγερναν, είχαν εισβάλλει παραβιάζοντας την είσοδο, που οι εγκέφαλοι του υπουργείου τους είχαν κλείσει. Κι ο τότε επικεφαλής του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μ. Κωσταράκος, ο οποίος είχε τη φήμη του σκληρού, του αποφασιστικού, του ικανού και έξυπνου, του κατεξοχήν  στρατηγού, κατέβηκε κάτω, κι ως σεκιουριτάς κι εκείνος, προσπαθούσε με το σώμα του να βγάλει έξω τους εξαθλιωμένους απεργούς! Καταρρακώνοντας, αποδομώντας και διαψεύδοντας πλήρως, την εικόνα που είχε κτιστεί για το πρόσωπο του.  

Η σημερινή διοίκηση είναι κατώτερη των αναγκών και των περιστάσεων. Έχει κοουτσάρισμα, επιπέδου του αλήστου μνήμης, οικονομικού βέβαια, προπονητή της ΑΕΚ, Ζοσέ Μοράις, και στηρίζεται σε «παίχτες» επιπέδου, Κρισάντους, που κι αυτός φυσικά, πέρασε από την ΑΕΚ του Μελισσανίδη.


Δυστυχώς το μέλλον, όπως και το παρόν του δήμου, είναι δυσοίωνο για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...