Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Στις 22-7-2020 το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει οριστικά για την ονομασία του κλειστού γηπέδου σε Απόστολος Κόντος!

Με το τότε πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο
.
Πρόκειται για κάτι που γενικά είναι γνωστό. Χρειάζεται όμως να περάσει μέσα από κάποιες διαδικασίες για να συμβεί. Η γραφειοκρατική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ολοκληρώνεται στις 22-7-2020, όταν το δημοτικό συμβούλιο, θα πάρει απόφαση για να ονομάσει το κλειστό γήπεδο, πως τώρα επικρατούσε να λέγεται της ΦΕΑ, σε Απόστολος Κόντος. Ως τώρα όλες οι αποφάσεις που σχετίζονται με το θέμα, έχουν περάσει ομόφωνα, και ούτε ως μαθηματική πιθανότητα, αναμένεται να συμβεί κάτι διαφορετικό στο δημοτικό συμβούλιο.


Με τη φανέλα της ΑΕΚ
Η τιμή για τον Απόστολο Κόντο, ίσως και να άργησε. Ως αθλητής, υπήρξε πρότυπο για χιλιάδες νέους, λατρεύτηκε από φίλαθλους, τίμησε όποια φανέλα κι αν φόρεσε. Τρόμος για τις αντίπαλες άμυνες, δεινός εκτελεστής, που αν ίσχυαν τα τρίποντα, όταν ξεκίνησε τη μεγάλη καριέρα του, πιθανότατα θα ήταν όχι απλά κορυφαίος σκόρερ, αλλά ίσως κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών. Ξεκίνησε από τον Ιωνικό, μεγαλούργησε στο Παναθηναϊκό, φόρεσε τη φανέλα και κοούτσαρε την ΑΕΚ. Έγινε παγκόσμια γνωστός λόγω της κλάσης του, καθώς οι αντίπαλες άμυνες προσαρμόζονταν πάνω του, για να περιορίσουν όσο μπορούσαν, τους πόντους που θα δέχονταν.

Πετώντας πιο ψηλά απ΄ όλους για ένα ακόμη καλάθι για ένα ακόμη ριμπάουντ
Αν στην εποχή του είχε ανοίξει το NBA, για ευρωπαίους αθλητές, το πιθανότερο είναι πως θα είχε κάνει καριέρα κι εκεί. Ακόμη και τα καλοκαίρια, πηγαίνοντας διακοπές στη Πάτμο, πάντα οργανώνει μαθήματα μπάσκετ για τα παιδιά του νησιού. Είναι αδιαμφισβήτητο, πως για τη πόλη μας, υπήρξε ο κορυφαίος αθλητής της, και πραγματικά ο αγαπητός Αποστόλης, ήταν πάντα υπόδειγμα αθλητή, διδάσκοντας ήθος και γνήσια αγωνιστικότητα.
Το εξώφυλλο του βιβλίου του "Έρωτας με το καλάθι" 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...