Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Σπύρος Καβακόπουλος: Απουσία κάθε μέτρου ασφαλείας στο θέατρο του ΠΠΙΕΔ

.
Απουσία κάθε μέτρου ασφαλείας στο θέατρο του ΠΠΙΕΔ


Δήμαρχε, επανειλημμένα έχω αναφερθεί στα προβλήματα ασφάλειας του θεάτρου ΠΠΙΕΔ. Ως πρώην Τεχνικός Ασφαλείας και εκπαιδευτής γνωρίζω πολύ καλά.
Τα προβλήματα δεν είναι μόνον τυπικά π.χ. δεν υφίσταται πιστοποιητικό πυροπροστασίας, αλλά και ουσιαστικά. Μια καταγγελία στην πυροσβεστική και το θέατρο κλείνει, διότι οι παραβάσεις πολλές και άκρως επικίνδυνες. Δυστυχώς η προηγούμενη δημοτική αρχή, παρά τις οχλήσεις μου, δεν πήρε κανένα μέτρο.
Κε Δήμαρχε, από τώρα προειδοποιώ, αν δεν κάνετε όσα ορίζει ο νόμος πυροπροστασίας, τον Μάιο θα προχωρήσω σε καταγγελία. Δεν είναι απειλή, είναι υποχρέωση έναντι της συνείδησής μου. Οι ευθύνες σας μεγάλες διότι είστε επίσης Πρόεδρος του ΠΠΙΕΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας του Δήμου. Τον Σεπτέμβριο η αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης για τον ίδιο λόγο, προχώρησε σε ανάκληση των αδειών λειτουργίας δύο θεάτρων.

Το κόστος ελάχιστο και χρειάζεται απλά ενδιαφέρον. Μην παίξετε και σεις με ζωές ανθρώπων. Να μερικά χαρακτηριστικά προβλήματα : Ανυπαρξία την ώρα της παράστασης πυροσβεστήρων στο κοίλο του θεάτρου, ανυπαρξία φωτιστικών εξόδου κινδύνου, κλειστή πάντα η έξοδος κινδύνου κλπ, κλπ.
Κε δήμαρχε σίγουρα γνωρίζετε ότι τα θέατρα ανήκουν στην κατηγορία Γ – Υψηλού Κινδύνου (Κ.Υ.Α. αριθμ. οικ. 16228/2017 Άρθρο 9), πόσο μάλλον όταν τα σκηνικά ως ερασιτεχνικά έχουν πολύ πλαστικό, δεν διαθέτουν επαγγελματία ηλεκτρολόγο, κλπ. Εύχομαι να μην δείξετε την αδιαφορία του προηγούμενου. Να προηγούμενη ανάρτηση για το ίδιο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...