Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Η ανακοίνωση στήριξης του «Τώρα Ώρα», του Χρήστου Κοπελούσου, για το β΄ γύρο των εκλογών, και το Ελ Ντοράντο της Ν. Φιλαδέλφειας για τα επιχειρηματικά συμφέροντα…



 Αυτά που συμβαίνουν στη πόλη μας, είναι χαρακτηριστικά της σήψης και της διαπλοκής που χαρακτηρίζουν το πολιτικό μας σύστημα. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο συνδυασμός «Τώρα Ώρα», του Χρήστου Κοπελούσου, στο β΄ γύρο των εκλογών, θα στηρίξει για δήμαρχο, το Γ. Βούρο. Έλα όμως που πριν ένα μήνα ο συνδυασμός, έχασε τη ραχοκοκαλιά και το νου του, το Χρήστο Τριανταφύλλου, ο οποίος αποχώρησε επειδή ο επικεφαλής του συνδυασμού, του δήλωσε πως στο β΄ γύρο θα υποστήριζε τον Άρη Βασιλόπουλο! Και να ήταν μόνο αυτό…


Στο δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε η παράταξη, περιγράφει πως πάρθηκε η τελική απόφαση για στήριξη του υποψήφιου των επιχειρηματικών συμφερόντων. Την ώρα που συνεδρίαζε η ολομέλεια της παράταξης για να αποφασίσει τη στάση της στο β΄ γύρο, και με πρόθεση να αποφασίσουν ψήφο κατά συνείδηση, αφού προφανώς δε συμφωνούσαν όλοι ποιον θα στηρίξουν, άνοιξε η πόρτα. «Εισέβαλαν» η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΤΟ. της Ν.Δ. Βάσω Φιλιππάτου και Παντελής Στεριάννης, και όπως περιγράφεται, άλλαξαν όλα τα δεδομένα!



Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, εντεταλμένοι από τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν ανακοινώσει στους ίδιους αλλά και τον πρόεδρο της Β4 Νομαρχιακής της Ν.Δ. Σπύρο Αβραμάκο, για την απόφαση στήριξης του υποψήφιου των επιχειρηματικών συμφερόντων! Τόσο «δημοκρατικά», τόσο απλά, τόσο διάφανα…   


Η ανακοίνωση του «ανεξάρτητου» συνδυασμού, όμως, συνεχίζει ακάθεκτη τη περιγραφή των γεγονότων. «Πειθαρχημένος όπως πάντοτε άλλωστε- στις αποφάσεις του Κόμματος, ο επικεφαλής του Συνδυασμού “Τώρα Ώρα” κ. Χρήστος Κοπελούσος  ανακοίνωσε στους συνεργάτες του ότι ο ίδιος θα πειθαρχήσει στις αποφάσεις του Κόμματος αφήνοντας όμως στους ίδιους το δικαίωμα έκφρασης της προσωπικής άποψης».


Η ευθεία παρέμβαση που γίνεται από το κατεξοχήν κόμμα του μεγάλου κεφαλαίου, τη Ν.Δ.,  στις τοπικές εκλογές ενός μικρού δήμου όπως ο δικός μας, δεν είναι ανεξήγητη. Ο «Αμαζόνιος» της διαπλοκής που διαπνέει τα συστημικά κόμματα, τα έχει κάνει τόσο πειθαρχημένα και υπηρετικά στο μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και τόσο ξετσίπωτα με τη μεθοδευμένη συστηματική άμβλυνση των συνειδήσεων, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παρεμβαίνουν ξεδιάντροπα, για να επιβάλλουν τις επιθυμίες των αφεντικών τους. Η περίπτωση της «Τώρα ώρα Ν.Δ. – Βούρος – επιχειρηματικά συμφέροντα», είναι απλά ενδεικτική.  


Ο καναπεδάτος λαός ως θεατής, που αποδέχεται απλά να ψηφίζει όποτε το καλέσουν, είναι για να επικυρώνει με τη ψήφο του, τις συμφωνίες παρασκηνίου ή να εξουσιοδοτεί για αυτές. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι ηγεσίες με τα πειθαρχημένα στελέχη και μέλη. Ποιος νοιάζεται για τους δημότες, το περιβάλλον, τη κοινωνία, όταν οι οικονομικά ισχυροί, άπληστοι όπως πάντα, με μοχλό διαπλεκόμενα κόμματα και πολιτικούς, ορμάνε σα ξελιγωμένοι για ακόμη περισσότερα κέρδη και συσσώρευση πλούτου;




 Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού:




Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ


Αφού προηγήθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις με τους επικρατέστερους-για τον δεύτερο γύρο- υποψηφίους Δημάρχους Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ο Συνδυασμός «Τώρα Ώρα»  συνεδρίασε την Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, στις 7:30μμ. στο χώρο του Εκλογικού Κέντρου του,  προκειμένου ν’ αποφασίσει σε δημοκρατικό κλίμα την κοινή γραμμή η οποία θα πρέπει να υιοθετηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019.

Κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Τώρα Ώρα»  κ. Χρήστος Κοπελούσος, με το δημοκρατικό πνεύμα που τον διακρίνει, σκόπευε να προτείνει  στους συνεργάτες του ψήφο κατά συνείδηση.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Τ.Ο. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κας Βάσως Φιλιππάτου καθώς και του Αντιπροέδρου αυτής,. κ. Παντελή Στεριάννη την ώρα της συνεδρίασης του Συνδυασμού όμως άλλαξε τα δεδομένα.

Η Πρόεδρος της Τ.Ο. ενημέρωσε για την απόφαση η οποία είχε προηγουμένως ανακοινωθεί τόσο σε εκείνη όσο και στον Πρόεδρο της Β4 Νομαρχιακής κ. Σπύρο Αβραμάκο, από τον Γ.Γ. του Κόμματος κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Αντιπρόεδρο κ. Άδωνι Γεωργιάδη ως εντεταλμένοι του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πειθαρχημένος όπως πάντοτε άλλωστε- στις αποφάσεις του Κόμματος, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Τώρα Ώρα»  κ. Χρήστος Κοπελούσος  ανακοίνωσε στους συνεργάτες του ότι ο ίδιος θα πειθαρχήσει στις αποφάσεις του Κόμματος αφήνοντας όμως στους ίδιους το δικαίωμα έκφρασης της προσωπικής άποψης.  Αφού έδωσε τον λόγο σε καθέναν ξεχωριστά ελήφθη ομόφωνα η απόφαση να στηρίξει ο Συνδυασμός «Τώρα Ώρα»  τον Συνδυασμό “Πολιτών Πολιτεία” του Γ. Βούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τον... ΑΒ στον ΒΓ με ορίζοντα το διάδοχο τους το 2023

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων της τρέχουσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και το διορισμό στελεχών και εξωτερικών...